銘b仔仔 發表於 17-7-2009 17:41:49

關係錯綜複雜....

唔知我同佢既關係宜家係算點...
前題,我同佢識左2年+,,係另一個朋友手中得知佢MSN,,之後就慢慢有一段時間開始同佢係MSN到傾...
點解MSN唔傾電話?對住鍾意既女仔係電話又口疾..而且MSN又可以有DEAD AIR/WC位唔洗CUT線..
因為佢係讀書形既乖乖女,,佢好多時間都好忙,,但係每次同佢MSN都可以傾到AT LEAST 2個鐘...
果陣真係覺得幸福,,因為可以加深了解佢,,我同佢MSN既對話持續左年半,,但係面對面只會SAY HI..
一個隔一排先傾既女仔..估唔到都可以傾到爆左一個MSN 記錄SAVE...當然,,每次都係我搵佢傾....
對話講咩??家常便飯,,八卦,,問下佢野,,講下笑咁,,講下學校生活咁...雖然囉到佢電話,,不過我我唔敢打.
有一次,,同佢講起鍾意既人,,原來佢一直都知道我鍾意佢,,但係佢未諗任何有關愛情既野...
當時年幼無知既我,,心諗都比人拒絕左,,無謂再搵佢,,所以決定情根未深,,趁住一個月長假,,忘記佢..
2個月黎冇傾過計,,我一直避開佢,,但係發覺自己越避就越苦,,見到佢身影,,始終都係強逼自己唔望..
唉,,人生點解咁苦,,我同佢果陣最後一次MSN就係互祝大家搵到好既伴侶...幸福快樂...哎...
幾個月黎完全冇搵佢MSN,,直到一次,,佢冇番學,,第2日考試...係MSN到求救老師比既範圍...
果陣,,我一直對住MSN 3個鐘,,終於鼓起勇氣同佢講,,而我地既對話都由依一次既勇氣再開始...
好似番到去以前咁,,佢有ON就傾,,一傾就最少2個鐘...我當然從來冇放低過佢,,所以好ENJOY...
FINAL完喇,,終於可以用佢係MSN傾多D計,,一樣都係我搵佢傾,,一傾已經變到一日最少5個鐘...
話題,,多數我開,,然後一齊有講有笑,,有一次佢仲問番我點解無神神又搵番佢傾計...我就話睇通左...
之後我又問番佢點解佢會知果D,,之後佢講左一句暗戀哂時間...明戀知道唔得就可以轉換目標,,
而我都回左一句,,我宜家已經係明戀...之後我發覺我地關係好左,,佢唔會因為我鍾意佢而唔理我..
GRADUATION REHEARSAL,,個個男男女女咁行入場...因為坐位既錯誤,,我突然變左同佢一齊行入場...
我事前同佢講左,,話最少都要同佢影一幅相,,當然做到XD"第一張合照-3-...之後畢業了..
佢唔讀SUMMER SCHOOL所以佢日日係屋企,,而我係依段時間日日放學都係同佢傾計...
有一個禮拜仲要係5:00PM-3:00AM咁一直傾..之後佢話因為要保護皮膚所以要10點訓...
宜家我同佢既關係連我自己都唔知...我地互相講番自己以前細個比人追,,追人既野...
有D野我仲知得多過佢個FD..每次講起D靚女,,我都會話唔夠佢靚-V-宜家佢直稱我鍾意佢係病....
日日同佢5點-10點,,有時佢出街就冇傾到,,不過事後都會肯話番比我知去左邊-3-....
直到佢生日,,佢叫我唔好送禮物比佢,,怕比佢阿爸八卦...叫我番學先送番,,咁我都話OK既...
之後有個男生送左禮物比佢,,佢自己話我知-.-...之後咁樣關係繼續..
5月2X號洗左機..一個月後MSN又爆SAVE-.-...之後有個FD開PARTY,,我約佢去..
個PARTY唔同GROUP既人一齊去,,本身個PARTY有4個女仔係佢熟..所以佢就話如果佢另外2個FD都去..
佢就會去,,之後佢其中一個FD唔去...但係佢最後都係決定去-V-YEAH...果陣同佢傾計就係話果日要玩咩.
唱K,,幫佢翻譯廣東話,,日日都好開心好期望...但係點知果4個女仔突然唔去,,變到到時得佢同佢FD兩個...
所以渣車果個(佢FD)就話都唔去喇,,點解上天要咁對我/v\,,果日仲要買左煙花準備放.........
之後佢唔識點同開PARTY果個人講唔去,,我又幫佢同開PARTY個人講,,我拍曬心口咁同佢講..
"果個人唔會嬲-V-因為果個人知道我鍾意你"(已翻譯)咁當然我心裡當然難受...不過算啦....
之後果日,,佢無神神打比我問我個FD地扯係咩,,原來佢地諗住黎一陣,,開心*W*...(新電話之前囉左)
但係放煙花前佢走左,,因為佢FD話想去另一面放,,果晚好擔心佢有咩事...好在另一日佢有搵番我..
之後一直維持依種關係..基本上,,我同佢已經冇咩秘密LU,,而每次傾計都係有講有笑-V-...
佢唔介意同佢做例子講我鍾意既人...之後我係FACEBOOK到整到個 "你有幾了解我既TEST"...
佢去左做,,仲問我答案話要囉100分-.-(16題佢只問了3題),,結果當然係100%...-V-開心
有次佢仲問我幾時會再整依DTEST,,佢都要囉100%-3-...同佢傾計就好似我既一切咁...
我地有時用QQ有時用MSN,,QQ宜家都已經發展到140頁-.-有冇咁多題話XDDD"....
之後我考車既筆試,,佢話同我打賭,,之後我話如果我PASS,,就一齊去果日PARTY果個人屋企唱K...
(因為果個人差佢一個人情而且同我熟)之後我當然PASS左,,可惜佢失蹤左3日,,去左拉斯維加斯..
依3日我真係,,等,,一日到黑等...之後佢番黎果陣,,我真係即刻開心番曬-V-佢仲問我應該唔會報左警掛-3-
唉,,可惜..果個人同佢FD水火不容,,今次唱K唱唔成,,我仲話諗住之後請埋佢食飯添....
之後佢話可以將請5個人既食飯$轉做請佢5餐都得-3-,,咁我就勁開心,,因為FALL就可以同佢一齊番...
我過兩日羽毛球比賽,,我話想練波冇伴,,佢話佢識打可以同我打,,之後可惜冇車,,好難做到....
不過我好開心佢有咁講-V-,,佢又話平時上落堂可以陪佢行,,係睇我敢唔敢姐...
有一次佢話佢老左我就唔會鍾意佢,,我話唔會,,等十年都得啦-V-,,佢又話唔信-3-
同佢對話太多,,,多到我自己都唔記得-.-宜家同佢睇埋同一套劇-V-

到左宜家我同佢既關係一直係咁,,MSN傾計 5PM-10PM...講親都係八卦下,,講下佢又去左邊到...
之後講下人壞話-3-咁..次次我題起我鍾意佢果D野,,佢又唔介意咁繼續講落去....
真係唔知咩關係...朋友,,又太少,,好朋友,,又多DD..知己??可能,,曖昧..又似似地...
咁你地覺得我應該KEEP住宜家咁,,定係應該點....

kyk 發表於 17-7-2009 20:11:13

惹人妒嫉!
我msn经常dead air, 每次都系我揾對方, 對方又唔識做/_\
教教我如何防止dead air好嘛v_v?

GunBound高人 發表於 17-7-2009 20:27:39

曖昧關係無好結果
過來人字

ivan6098 發表於 18-7-2009 10:44:45

快D上馬啦......= =
唔得都可以做朋友
你果個朋友睇得咁開XD

銘b仔仔 發表於 18-7-2009 11:47:04

回1:我唔知-.-可能我同佢唔同地方黎美國,,所以可以好多話題出黎...又唔係堂堂一樣
回2:我都知曖昧唔好既....
回3:佢話過之前追過佢果d都係咁,,所以,,唔知,,好怪d關係..

ivan6098 發表於 18-7-2009 12:46:04

咁你應該做D野唔同之前果D
咁可能得呢- -"

笨.影__]] 發表於 18-7-2009 13:31:51

字海看了1/4已不想看~_~''
KEEP住吧._.''
可能有朝一日 她會給你機會xd

cocoXX04 發表於 18-7-2009 21:46:29

字海唷-v-"
不過希望你可以搵到解決方法

chaksumwan 發表於 6-8-2009 21:17:55

呢篇字海有少少離題
枉我以為7-8角戀果d= =

綠茶乂俊 發表於 6-8-2009 22:42:18

終於睇哂...

你係咪覺得..你同佢...又唔似朋友又唔似戀人 ?
頁: [1] 2
查看完整版本: 關係錯綜複雜....