Windiora.N 發表於 18-8-2009 17:34:47

比d意見

最近我鍾意左個女仔,佢細我7年,但係佢已經有男朋友,佢既「前」男友又係我好fd,最近佢瞞住佢「現任」男朋友同我個好fd復合,但係我個好fd又只係對佢玩玩下,簡單d黎講即係佢而家有2個男朋友啦

我係的確好喜歡佢,我樣都係普普通通,屋企又窮,但係為左佢我可以付出任何代價,甚至只要佢開心要我死都無所謂,為左佢我已經改變左好多,其實我好想得到佢,基至可以包容一切,唔會反對佢同其他男仔一齊,同你講我會唔介意就無可能,不過我一定可以忍,而且其中一個係我好fd,我都唔想傷害到佢......我知愛一個人唔一定要得到佢,但係我唔可以同佢一齊我一定死都唔會甘心

我本身係一個悶蛋......無乜幽默細胞,又唔識搵話題,成日只係鍾意打機,其實我打機都廢,只係獨孤一味玩死一樣野勁,思想甚為極端,諗野可以好老積,深思熟慮,亦可以好開放,好年輕化,心計高,疑心重既人,正因為我係個咁既人,我怕佢同我一齊會覺得好無樂趣,又唔想傷到我fd

我同個女仔只係識左幾日,但係我非常肯定自己對佢既心意唔會有錯......而我而家同佢相處就好似兄妹咁,不過可能係佢眼中我只係一個對佢好既悶蛋大哥

以上種種原因令我心情極為矛盾......經常都訓唔到,日日都想見佢,束手無策既情況下,懇請有心人比d意見幫幫我

酷愛乂HotCha 發表於 18-8-2009 17:37:21

YOU ARE MY BEST FRIEND , 是否不應該去喜歡你~

小廷廷 發表於 18-8-2009 19:55:50

最近我鍾意左個女仔,佢細我7年,但係佢已經有男朋友,佢既「前」男友又係我好fd,最近佢瞞住佢「現任」男朋友同我個好fd復合,但係我個好fd又只係對佢玩玩下,簡單d黎講即係佢而家有2個男朋友啦

我係的確好喜歡佢,我樣都 ...
Windiora.N 發表於 18-8-2009 17:34 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
其實起碼你自己知道你自己衰咩就住呢個決定來改
有耐性未防係一件好事 例如同佢行街shopping 會肯定佢
咁點解你自己唔比個機會你自己@去愛我指既愛唔係暗戀~~
係同佢講你中意佢 人生流流長有自己想做既野點解唔去做怕咩姐
你中意打機可能個女仔都中意呢 世事難料~
或者有機會你朋友唔鋸你 但係中意人唔罪嫁lo 佢中意得佢點解你唔得呢@_@?
同埋- -講真話就話不妨去愛佢 但係- -佢1腳踏2船遲早踏多d- -所以以防自己傷心(最好)唔好中意呢d女
不過如果你真係好中意既 咁你就加油啦

65701 發表於 18-8-2009 22:52:29

既然鍾意人就去馬 未試又點知唔得

Windiora.N 發表於 19-8-2009 14:06:32

其實起碼你自己知道你自己衰咩就住呢個決定來改
有耐性未防係一件好事 例如同佢行街shopping 會肯定佢
咁點解你自己唔比個機會你自己@去愛我指既愛唔係暗戀~~
係同佢講你中意佢 人生流流長有自己想做既野點解唔去做 ...
小廷廷 發表於 18-8-2009 19:55 http://www4.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif多謝你既提意,不過我原意其實係唔想hurt到自己fd,平時同佢地2個玩開,好玩得埋,為愛捨棄呢個朋友我好難做,為朋友捨棄愛我更加做唔出,佢同我反左面既話大家日後撞口撞面面阻阻,個女仔又鑒介......真係手尾長

=生無可戀)- 發表於 19-8-2009 23:35:20

咁你就去向佢表白吧..
見你咁辛苦...
日日都掛住佢..愛佢可以付出任何代價...
你又話你見到佢開心..你就開心
有一句講得岩:愛一個人..5一定要得到佢..只要佢開心..就足夠了..

KiT_ 發表於 20-8-2009 00:37:05

你係山羊座!

睇你咁講,
個女仔真係好極有限...

加上佢係你fd個女朋友..

前路危險重重!!!

但e+唯有祝福你la-.-

ps:有時暗戀比較好...

p445hkk20001 發表於 21-8-2009 15:05:49

咁你就去向佢表白吧..
見你咁辛苦...
日日都掛住佢..愛佢可以付出任何代價...
你又話你見到佢開心..你就開心
有一句講得岩:愛一個人..5一定要得到佢..只要佢開心..就足夠了.. ...
=生無可戀)- 發表於 19-8-2009 09:35 AM http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

表白 太急了吧?

其實 樓主 既然 不想 搶fd 的朋友

又覺得 自己 點差點差
咁你不如用呢個既方法
你首先 改善 自己 既形象先

之後 再看 你fd和她 發展 成點
再作定斷 @@''

如果 佢地 到時散左 既 就可以 名正言順 地追佢
如果 你e家去追 只會 自討苦吃... 成功率又低.....
而且 就算成功左 你都 好可能 比人講閒話

RichardEX 發表於 21-8-2009 20:03:32

唔好講個女仔中唔中意你住..
你首先要係 朋友 同 愛情 2選1
要我就選愛情...真愛唔易搵架...

Windiora.N 發表於 22-8-2009 03:05:05

我都會選擇愛情,不過無乜信心
其實我只係知道個女仔係我地成日玩開果班fd入面同我特別鍾意同我一齊,基本上bf一行開佢就會搵我倍佢
咁岩我fd又開始話發覺佢好似對某某人有feel,不過唔肯定,但最少一定係有好感先啦,我問我fd佢又開始吞吞吐吐,又話佢都唔清楚,其實我懷疑佢講緊我= =
頁: [1] 2
查看完整版本: 比d意見