angelang_77 發表於 11-7-2010 20:40:52

對我有感覺..

大家好呀,,我第2次黎呢到,,
第1次系示愛區出現,,
好,,入正題..

----------------------------------------------------------------------------
我系中二就有一個好愛我,,好鍚我ge男朋友,,
佢叫檸檬,,
我同佢由幼稚園識到依加,,
雖然我地唔同中學,,
但佢有個fd同我同一間中學ge,
佢個fd就問我拎電話號碼,
佢話檸檬想同我聯絡返(由小三至中一無見過),
由個日開始,,佢就日日都打比我,,
有晚,佢sd短訊畀我,,話做我女朋友,仲話L左我好耐,,
我個時就諗都無諗就應承左...
-----------------------------------------------------------------------------
我其實對佢一d feel都無,,只係唔想hurt到佢先咁做,
我想分手,,但我又唔想咁做,
佢又話佢會尊重我ge決定,,
不過我知佢唔想我難受先會咁講,,
我究竟應該點做?

極之鴻 發表於 11-7-2010 23:49:34

早知今日。。何必當初...
一個感動...就....
可能你會罵我..但寧願你罵我..
我都吾想你重複犯錯...
你有句''只係唔想hurt到佢先咁做''
但..宜家你系傷害緊佢...
但追究都冇用..解決左件事先系最好~﹏~

到我入正題..
-------------------------------------------------------------------------------
如果真系分手....
吾好...慢慢慢慢吾搵佢...
因為如果一個男仔愛1個人...
佢吾會因為時間改變...電視..楊過都等左16年喇..(哈哈...正常人我諗可以半年至1年..要睇有幾愛)
所以..呢蕉系冇用...

其實...用快刀斬亂麻系最好...
就系假如...你同佢傾緊電話...
你突然...如佢講....『我吾知點解..歉你冇FEEL』次類..
吾好直接講...『一開頭就對你冇FEEL』次類..
因為佢會覺得你玩緊佢...分分鐘...後果好大獲...
講完次後..同佢講..不如...我同你分開下..
比時間我諗..再CUT線..90%男仔會打返比你..
你就吾聽1次...2次...3次..次後聽話...講『可吾可以比我冷靜下?』
佢就60%吾再打比你...
2日內吾好聽佢電話..次類果D..
過左幾日後..同佢講...『我地..性格..吾系好岩..對吾住..系我傷你...對吾住..希望...你吾好放系心入面..我吾系你最愛果位...我地..真系冇可能』 次類...
呢個方法我覺幾好..因為..愛情..感情..無分對錯..怪吾好邊個...
但系...你真系決定左..先同佢分手..因為...不竟..用咩方法分手..都系會傷到人...
只可以..減低痛楚...

最後...只系意見...希望幫到你

angelang_77 發表於 12-7-2010 19:33:15

回復 2# 極之鴻

唔該,,愛情真令人煩惱..

johny662004 發表於 12-7-2010 19:44:19

唔好拖啦,愈拖你只會令佢更傷心

angelang_77 發表於 12-7-2010 19:49:35

回復 4# johny662004

答得好gag- -

極之鴻 發表於 12-7-2010 21:16:22

佢講得真系有道理
但..濃縮到冇得再濃縮...

johny662004 發表於 14-7-2010 13:06:39

佢講得真系有道理
但..濃縮到冇得再濃縮...
極之鴻 發表於 12-7-2010 21:16 http://www1.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
sor-___-
因為我都好冇心情...

冷府魔鬼 發表於 21-7-2010 01:58:02

自由其實唔錯

asd1994618618 發表於 21-7-2010 10:42:26

自由身好悶架

cool1995 發表於 23-7-2010 02:16:58

你是當他知己吧? 如果唔愛人 就快d講清楚 時間耐左 佢就會愛你更多 到時仲傷 如果你唔想咁樣 就快d講清楚
頁: [1]
查看完整版本: 對我有感覺..