樂古Nakuz

標題: 其實覺唔覺得d新手好慘=.= [打印本頁]

作者: kElvIN~    時間: 24-5-2008 01:02
標題: 其實覺唔覺得d新手好慘=.=
入人地場,,岩岩新手上路就比d勁人串...
太可憐- -...
你地新手個陣係點訓練架呢?.?"
作者: kansai123    時間: 24-5-2008 01:50
作者: 失戀潤兒    時間: 24-5-2008 02:53
比人sm得多就勁嫁啦
回想當年我連力敏智英都未識分,立雪玩打裝囧
作者: 笨.影__]]    時間: 24-5-2008 11:10
我岩岩玩果陣係d fd叫我玩既- -
因大家都係新手 所以玩熟左少少先去vlan等 道玩
但記得係照樣比人小的- -....
作者: 池少~    時間: 24-5-2008 15:09
去kyo2打d自認神手既廢物咁咪有得提升技術又唔洗比人插~_~
作者: 峙山    時間: 25-5-2008 08:57
新手上路當然是要被秒幾廿次先會知咩叫做勁(同埋學識買魔水)
比人插之餘,都可能見到d好心人教你點合裝之類
如果下下打返自己同級果d...等於學唔到d乜野,殺得多人就會覺得自己好神
出到就好易有挫敗感
ps新手上路睇多d rp 用d 簡單d ge英
作者: 火炎爆炸器    時間: 25-5-2008 20:08
新手果陣...每天在kyo2不停換名 走場 換名 走場 換名 走場 換名 走場 換名 走場 ........
最終係唔知幾耐之後...變打到d路人走場 扮斷線 走場 扮斷線 走場 扮斷線 走場 扮斷線 走場 扮斷線 ......~完~
作者: 狸大    時間: 25-5-2008 22:21
火炎冇品時代XDDDDD
                                                   【大狸-6的新手時代】
我超級新手果時呢......
-6到嘔.....冇人罵過我........
第2場3個人圍本多果時(我用勝賴,ps:果時覺得好亂以為自己死左)
本多冇mp冇咩血..之後比我大左一下之後(好亂以為自己死左所以冇理)(d隊友都好似冇血
走晒)
之後自動攻擊打打打...打死左本多......之後d人話gdgdgd(之後問番咩事先知我殺左本多)
我果時都唔知咩事.....之後玩一身人第3場fd教,1我玩依達....開始殺到下人又小死....
之後玩玩下就變左上級新手........
呵呵呵..... 【大狸-6的新手時代】
                                                               the end
作者: ~!卡卡西!~    時間: 26-5-2008 18:11
新手果陣咪專練果幾隻英囉...
雖然玩左咁耐都仲係新手
作者: 火炎爆炸器    時間: 26-5-2008 19:44
原帖由 狸大 於 25-5-2008 22:21 發表
火炎冇品時代XDDDDD
                                                   【大狸-6的新手時代】
我超級新手果時呢......
-6到嘔.....冇人罵過我........
第2場3個人圍本多果時(我用勝賴,ps:果時覺得好亂以為自己 ...

沒有天理...[[yoyo_211]]
我不停走場..走場..走場..走場..走場..走場..走場..
你就-6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 [[yoyo_167]]
作者: skiou    時間: 26-5-2008 20:43
新手時代同fd隻秋xd
一路教你合裝一路自己禁技連技xd之後先出去vlan到秒人
作者: 狸大    時間: 28-5-2008 17:52
原帖由 火炎爆炸器 於 26-5-2008 23:44 發表

沒有天理...[[yoyo_211]]
我不停走場..走場..走場..走場..走場..走場..走場..
你就-6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 -6 [[yoyo_167]]

哈哈哈!世界就係咁冇天理XDDDDD
大把人仲-6過我XDDDDD
作者: denny20011325    時間: 28-5-2008 21:41
原帖由 失戀潤兒 於 23-5-2008 18:53 發表
比人sm得多就勁嫁啦
回想當年我連力敏智英都未識分,立雪玩打裝囧

比我sm得多 都會勁  因為我是sn 王! 信長王!!!
作者: ophz    時間: 28-5-2008 23:41
我第一次玩...連英雄都唔知係邊度選~.~
都冇人插我-.-
不過 有d文盲.. 寫明高手場..d 新手都照入黎..
ok fine 你話你想同勁人玩...但係有d人..叫佢買魔免 點點點
d人都唔聽... 唔知係唔係唔識中文
作者: -=W=-    時間: 29-5-2008 17:50
我新手果時係自己單機玩
玩到好似好熱禁
你自己再同人玩
作者: 三毛俠    時間: 31-5-2008 02:05
講明新手一開始玩會冇啦啦做神手?
作者: denny20011325    時間: 31-5-2008 09:45
原帖由 ophz 於 28-5-2008 15:41 發表
我第一次玩...連英雄都唔知係邊度選~.~
都冇人插我-.-
不過 有d文盲.. 寫明高手場..d 新手都照入黎..
ok fine 你話你想同勁人玩...但係有d人..叫佢買魔免 點點點
d人都唔聽... 唔知係唔係唔識中文

新手都有自己出裝既style @@xd
作者: [H]paul64881994    時間: 31-5-2008 09:52
我當初玩真田開打打兵
諗起都搞笑
作者: 無★限    時間: 31-5-2008 14:59
標題: 回復 樓主 的帖子
咪玩單機練下點用mouse 禁電卷囉~
因為去到戰場就好好玩
作者: cwcheung    時間: 18-4-2009 19:02
我新手個時,當經驗值系血,狂死,不過有中手FD教我玩,初頭淨系同FD玩,之後先去VLAN,入D場D人都好好人,知我系新手,多數系人殺我前秒左去
作者: 刷仔    時間: 18-4-2009 22:59
第一次玩
直江(我見過我d fd玩)
一開波我見有個玉子去緊中
我都去中啦
之後個玉子係咁無啦啦叮我之後又鬧我(佢冇講單中)
之後我火到走左場

第二次玩
同fd玩
見d fd玩親都v
我都v啦
立花誾千代-_-
之後唔知出咩裝
但係見過我有fd玩大炎好似好勁咁
之後玩左勁耐..人地神裝...
我...火計-_-
之後俾人笑
但係冇走場
俾人gg埋=_=

第三次玩已經識保命(魔水)
同殺人食兵都做得幾好(玩最上)
而家仲勁過d fd添..
作者: aesopv    時間: 25-5-2009 18:52
新手??
我記得我玩第1場都冇比人插,但我都係不停死
冇記錯果場同我1隊果班係at,好好人
冇插我,之後仲羸左
但第2場就泥料
係咁比人插+比人話肥料
之後果d唔係好記得lu
作者: GaAra    時間: 25-5-2009 19:49
一開波之後同隊友講
我係新手狂死咪串同X我
作者: vincent000    時間: 26-5-2009 13:58
新手比人殺得多都醒目喇
吾會點比人SM  傻既例外
作者: 黑天使•暗靈    時間: 26-5-2009 18:20

單機玩先
不過單機玩o個時真係裝都唔識點出- -"
之後同D fd玩下
玩下玩下就識識地lu@@"

同埋有時我覺得新手都幾慘= =
人地唔識玩就係咁串人(o個個人又唔係真係好勁)
新手同隊:比無品隊友係咁話
新手敵隊:見佢就殺
咁個人點會唔走場?
不過走場又比人話啵...
我記得以前岩岩興信長場o個時唔會有人咁
o個時D人係見到有人玩得好勁就問人點玩同win/lose都可以吹水好開心
(可能因為o個時個個唔識玩= =")
而家D人就唔夠打就話人mh話人垃圾(輸都話人垃圾真係無野講)
比兩個人合作打死就話sm(咁你想玩1on1就自己開1on1場啦)
之後就粗口+罵戰- -"
好似ggc入親頻道都見有人話XXX走場XXX垃圾XXX有種1on1咁(高手區都成日有)
我成日諗o個D人會勁得去邊= ="
因為真正既勁人應該見慣人走場而唔會好似o個D人咁= ="
所以我估唔會多新人玩信長
(岩岩諗返新版無人玩既原因可能都係因為咁- -")
講真玩遊戲都係想開心下輕鬆下
玩得咁唔開心D人仲會玩??
有新人玩多數係係同fd慢慢教返
作者: garrick123    時間: 27-5-2009 17:04
其實你可以試下專用一隻英..新手專用英...
好似d光秀呀 , 今川呀 , 秀滿呢d..
易用得黎又唔易死...
又唔洗點講求連技...新手一開始玩就玩法師好易俾人小到死死下- -
作者: 沒有人可以相信    時間: 28-5-2009 06:49
我最鐘意串d新手.....因為d新手又唔識汁兵 教左又唔識...
魔水叫佢出佢又唔出  教佢又話  你好勁丫....我諗緊好心唔得要係迫人用串
係要用粗口開化佢...唔係唔想教新手係d新手唔化....
我發覺正常教法係慢好多.....要用粗口  對佢一日到.....
馬上神哂- -神經緊張果隻神..見到人馬上有反應..唔似新手要望佢二眼

我新手時代e經.....因為打機都差唔多,....見到有技...就點洛d粉人到- -
我新手第一場第一隻就係用玉子....有個新手教左我大技加暈技之後
之後新手路前一凡風順.....

我叫自己永遠的新手....技術係粗口起出來的....
我朋友都係禁比我普渡好多次....

我最近最喜愛邊個團打名招人  我就進去挑機...跟住佢問我加唔加的時候
就答:我只係個路過的幪面超人
作者: §膠浩§    時間: 28-5-2009 18:27
新手入門就玩一玩今川吧 .. 會玩今川之後才到KYX論壇看教學帖 之後單機練一練 毛利 淺井 宇佐 信長(法裝)這些接技型的英雄待你練好其他英雄才慢慢玩
作者: 千瞳影    時間: 11-6-2009 19:06
唔覺 新手讓我感到快樂 點會串?
作者: ★何似在人間〃    時間: 12-6-2009 10:54
我果陣係同FD玩得多,之後先去VLAN , KYO玩,好少比人串
作者: 我是外星人    時間: 26-6-2009 16:51
我依家都係新手 不過有fd教下我玩 可惜我日日都見人地走場
作者: MiChing    時間: 26-6-2009 16:53
我玩果陣有人教7.7
作者: ┼明月新星↗    時間: 28-6-2009 15:41
玩多d咪勁囉= =

訓練 make perfect.
作者: suicheung    時間: 1-7-2009 20:21
新手果陣
叫FD教我出裝學技
之後出去比人殺幾次
D人會鬧你 :做咩吾買魔水丫
之後玩玩下就識買魔水
再玩耐D 就發覺殺人=EASY
再創自己D玩法出黎
玩落去就好好玩
新手果陣我都吾會走場嫁喎-.-
而且我認為新手應該玩V
因為好玩而且可以學識好多英既玩法
作者: tat92012121    時間: 6-7-2009 12:08
回想當時~~我眾係新手~~但係D FD就已經好勁~~
我場場俾佢地小~~又話呢樣~~又話個樣~~~
個時都好難受~~最難受個次就係俾人當係籮底橙咁.....
所以我個時就日日去網吧打~~而家大部分FD都俾我打嬴過XDXD
作者: NamiTamaki9657    時間: 7-7-2009 00:11
當年的我..只會肥今和森仔...哈

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615ent200y615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2