樂古Nakuz

標題: [台劇]海派甜心﹏羅志祥楊丞琳 11.1首播(#56 丞琳:雨愛下載) [打印本頁]

作者: 佐佐木太原    時間: 29-10-2009 21:45
標題: [台劇]海派甜心﹏羅志祥楊丞琳 11.1首播(#56 丞琳:雨愛下載)

八大官網
http://www.gtv.com.tw/Program/B051420091101U/index.htm
官方部落格
http://sweetheart.blog.cts.com.tw/

首播:
11月1日 週日 22:00

角色介紹:
薛海(假名林達浪) 羅志祥飾,26歲,富可敵國的企業小開,人稱海派王子

薛海,含著金湯匙出生的企業第三代,備受寵愛的他,隨著父母的離世,兩個年齡大到可以當媽媽的姊姊更是對薛海疼愛有加!被姊姊過度保護的薛海單純、害羞,完全不懂人情世故。這跟當初取名薛海,這唸起來就非常大氣的名字,完全背道而馳!然而純真的大男孩也想看看外面的美麗世界,學習獨立自主,於是決定到杭州念書,但為了避免薛家雄厚的家世背景引來綁票等等的危機,大姐想起薛海從小看到大的頑皮豹……「達浪!…達浪!…達浪達浪達浪~…達達達浪…」當頑皮豹的音樂從電視裡傳來,靈光乍現!就這樣幫薛海取了假名「林達浪」,並叮嚀他走貧民路線。接下來,「達浪」遇見了一個如夢似幻的甜美女孩,只是「甜心」似乎沒有那麼甜……還非常的嗆,動不動就給他個過肩摔!可是天真的達浪抱著廣結善緣的胸懷,依然不怕死的接近那令人聞風喪膽的「甜心」,相處過後,達浪發現甜心其實沒有那麼可怕,還有著不為人知的可愛的一面!慢慢的,甜心的甜漸漸的在達浪心裡發酵,產生了他從未有過的感覺,「難道這就是戀愛嗎…?」

陳寶茱 楊丞琳飾,25歲,廣播電台人氣DJ-甜心小姐

甜美的笑容、甜到讓人心頭爬滿螞蟻的聲音、隨風飄逸的長髮、大到像漫畫女主角的眼睛,你走上前去跟她搭訕,以為她會像志玲姊姊一樣給你一個愛的抱抱嗎?門都沒有!!一個柔道過肩摔外加一記超猛飛踢!!!讓你不骨折也要天天向推拿師父報到,當你吃痛的倒在地上,甜心還不忘補上一句「我叫陳寶茱!!!」
甜心的爸媽長期在杭州定居,是靠著炒股票賺大錢的土財主暴發戶,感情不睦的一對夫妻因此對寶茱缺乏關心,甜心媽更因為甜心爸念念不忘初戀女友,而認為男人不可靠,靠錢才重要!瞧不起窮人,一心想要甜心嫁入豪門。這樣的成長背景也讓寶茱變得憤世嫉俗,個性孤僻,沒有朋友,那都是對外界的武裝,從來就沒人看到寶茱的活潑、正義感與內心脆弱的部分,直到碰上那個到底是無知還是不怕死的驚世駭俗醜不啦嘰香菇頭,寶茱才感受到什麼是真正的溫暖!達浪鍥而不捨的關心問候,與自然不做作的憨厚笑容,都讓寶茱感動不已,「我真的喜歡上這個醜不啦嘰香菇頭嗎…?我一定是昏了頭!!」寶茱越來越不懂自己的心……

何言風 李 威飾,28歲,甜心的學長&廣告公司創意總監

廣告公司的創意總監,年輕有為,雖然家世普通,但是憑藉著自己的努力以及才華,雖然年輕,卻爬上了一定的位置。
人很溫和、也很nice的男生,彬彬有禮中那抹燦爛的微笑,往往迷倒很多女生,體貼人意的標準新好男人典型。
言風是寶茱高中柔道社的學長,傳授寶茱柔道技巧等,並是唯一能制止她的人,其實心裡對寶茱一直存有學長對學妹以外的不同情感。
友達以上,戀人未滿八個字就是兩人的寫照,若有似無的曖昧,旁人霧裡看花,他們自己也搞不清。言風不像其他那些圍繞在「甜心」身旁的男人,他真誠對待「甜心」這個朋友,很瞭解她、也很看透她,當「甜心」在與達浪的愛情中敗陣,陪在甜心旁邊等她失戀復原的言風,清楚知道,「甜心」是他這輩子放不開的感覺。

莫 莉 吳亞馨飾,25歲,浙大三美女之首,是薛家世交浙大校長之女

浙大三美女之一,浙江大學校長的女兒,優雅的氣質、絕美的外貌,再來一段翩翩舞姿,簡直迷倒眾生,是所有男生心中的女神。
而莫家與薛家兩家人常有往來。第一次在學校遇見薛海,莫莉對他的印象,就是那雙靦腆害羞的眼神跟微笑,也就是這個笑容,讓莫莉原本只是想拉攏薛海,讓死對頭陳寶茱在學校沒有朋友,可是由於父親交代要多照顧薛海,跟他多次接觸下,卻漸漸地在心中留下不滅的痕跡…
沒想到暴發戶女卻偏偏跟薛海越走越近?莫莉心中頗不是滋味。憑她天生麗質,哪一點比不上陳寶茱。
幸好!只有她知道薛海的真實身分,莫莉自信的認為,薛海總有一天會來到她的身邊,她相信幸運女神一定會對她微笑的!

薛 波 方 芳飾,55歲,薛家大當家,嚴格保守的女強人
薛海的大姐,身為薛家長女,負責打理薛家相關產業,自小就承受很大的壓力,對自己要求也很嚴格,卻不懂得如何放鬆,是個凡事以責任為優先的完美主義者,面對事物講究規則和秩序。
薛波傳統而老派的性格在面對感情的時候也是一樣,認為談戀愛也該按照規矩來,而過多的規矩徹底地壓垮了薛波的桃花運,因此多年來,她的感情生活始終乏善可陳,交過的對象,也只有初戀男友一個人。即使已和初戀男友論及婚嫁,但父親臨終前鄭重的把薛海託付給二個姊姊,一方面不想拖累男友,薛波終究還是選擇放棄婚姻,專心扶養弟弟長大,薛海過得好,就是她最大的成就。

薛 沛 向語潔飾,38歲,薛海二姊,風韻猶存的餐廳老板娘
達浪的二姐,是個很好說話的人,愛好和平,不喜歡看到別人爭吵,因此當強勢的大姊又為了薛海長大不再順服聽話的事情煩惱時,薛沛就得負責擔任勸解的角色。並且是薛家唯一結過婚又離婚的人,常以已婚婦女的立場發言。在情場上打滾多年的她,經驗老道,常扮演著薛海的感情諮商師。薛海遇到任何需要跟大姊爭取的事,最喜歡拉好說話的二姊當戰友,但無辜的薛沛卻常常因此成為薛海的替罪羔羊,是個溺愛薛海的姐姐。

王玉蘭 王 月飾,48歲,寶茱媽,拆散寶茱和達浪的幕後黑手
王玉蘭,當年和寶茱的爸爸結婚了,但某天偶然發現他內心一直默默的惦記著曾經一度論及婚嫁的初戀女友,甚至仍收藏著兩人之間來往的情書、日記和照片,從此埋下兩人婚姻的陰影,長達20年。也因此影響著陳母的個性跟價值觀,認為男人不可靠,靠錢才重要,因此一直希望寶茱能夠嫁個有錢人。

陳潤發 文 帥飾,52歲,寶茱爸,因為對初戀女友無法忘懷,最後離婚收場
寶茱的爸爸,屬於性情中人,戀戀不忘年輕時的初戀女友。而總是逃避家裡出外做生意,不知如何與妻子女兒相處。長年下來變成對家庭不聞不問,沒有責任心的男人。

王野倩 邵 庭飾,浙大三美女之一,性感亮麗
浙大三美女之一,艷麗性感的她號稱全校男學生眼中的瑪麗蓮夢露!擁有傲人身材的她總是讓男人口水不止,女人忌妒不已!高中跟寶茱同校的她,以為自己不見的東西是被寶茱偷走,於是總是不給寶茱好臉色,常常附和著佳佳,對寶茱冷言冷語。

李佳佳 娜 娜飾,浙大三美女之一,高傲冷酷
浙大三美女之一,她是三人中最常發話的人,個性高傲且冷酷,標準大小姐個性的脾氣,忍耐不了身為暴發戶女兒的陳寶茱竟然敢不把她放在眼裡,因此總是看寶茱不順眼!不容被忽視的強烈自尊心,讓佳佳處處排擠寶茱!

巴 雙 江奇霖 (青鳥飛魚 七零) 飾,薛海浙大同學&室友,頭腦簡單的小氣鬼
薛海來到杭州念書後,第一個認識的男性朋友,跟薛海同一個宿舍房間,是個窮人家小孩,凡事節省的像隻鐵公雞!看到同是窮人家的薛海,自是生出一股「同是天涯淪落人」的知音感。跟伍科常一搭一唱,誰叫他們一見面時,就超拜把的:「你五顆?那我八雙拉!」

伍 科 劉 銳 (青鳥飛魚 虎虎) 飾,薛海浙大同學&室友,頭腦精明的點子王
與薛海、巴雙同一個宿舍房間,只是,薛海那藏不住的富家味,也許瞞的了頭腦較簡單的巴雙,但是卻瞞不了伍科,伍科觀察力好,對於同住在一起的薛海任何一點富家公子的想法跟口吻,頭腦精明的他總會覺得怪怪的,「有點問題」是他的口頭禪。

電台台長 謝麗金 飾,熱情直率的電台台長,什麼事都愛湊一咖
為電台的大家長,平常喜歡在辦公室裡巡來巡去,了解大家的工作狀況。在寶茱進入電台工作後,對寶茱的優秀表現讚譽有加,所以當寶茱疑似面臨被資遣的危機,第一時間立刻跳出來為寶茱說話,挺身而出。

以上資料轉載自海派甜心官方部落格
作者: 佐佐木太原    時間: 29-10-2009 21:46

海派甜心 - 主角篇
[youtube]3W90xLuCtqM[/youtube]

海派甜心 - 丞琳陳寶茱
[youtube]8Wtvij6WXbc[/youtube]

海派甜心 - 小豬薜海
[youtube]yushs3SoP2o[/youtube]

海派甜心 - Kuso篇
[youtube]1OMx3HpXpQ4[/youtube]

海派甜心 - 頑皮豹篇
[youtube]aWrRYJ2aG1A[/youtube]

海派甜心 - 動感小豬篇

[youtube]T-gKt9pgquA[/youtube]

海派甜心 - 小豬愛搗亂
[youtube]_uCOtH34EPw[/youtube]
作者: 佐佐木太原    時間: 30-10-2009 21:33
海派甜心幕後特輯
[youtube]5_xZggHVQF0[/youtube]
[youtube]4I5yTUEC23s[/youtube]
[youtube]Ljz6qbRFZJE[/youtube]
[youtube]azMVVzOGyrk[/youtube]
[youtube]mJvE5tgbvDE[/youtube]
[youtube]XTZCGO-MKg4[/youtube]
[youtube]e833evkoA8w[/youtube]
[youtube]tKc64SyETIU[/youtube]
作者: j32738    時間: 30-10-2009 21:34
唔知今次丞琳係咪又唱片尾曲
跟住新碟入面有呢首歌呢..
見佢有3隻碟,3套劇集都係咁
作者: 冷星魂    時間: 4-11-2009 11:15
我都有睇,因為小豬太攪笑

我有個網有哂所有台灣節目,由睇娛百開始睇他
作者: Minglun    時間: 4-11-2009 13:06
呢套都係吸引唔到我囧
而家星期日既3套劇,淨係有追下一站,幸福[[tk_32]]
作者: j32738    時間: 4-11-2009 17:41
我都有睇,因為小豬太攪笑

我有個網有哂所有台灣節目,由睇娛百開始睇他
冷星魂 發表於 4-11-2009 11:15

佢做節目就係既,劇集就唔覺.....
轉角一D都feel唔到
呢套淨係覺得佢傻-.-

re #6
同你相反,一聽佐佐講呢套劇
我就想睇呢套,不過遲D未必.......可能個搞到麵包爛尾既林導又搞爛呢套野-.-
頭好尾差- -
作者: [H]星空下的緣份    時間: 4-11-2009 19:19
佢做節目就係既,劇集就唔覺.....
轉角一D都feel唔到
呢套淨係覺得佢傻-.-

re #6
同你相反,一聽佐佐講呢套劇
我就想睇呢套,不過遲D未必.......可能個搞到麵包爛尾既林導又搞爛呢套野-.-
頭好尾差- - ...
j32738 發表於 4-11-2009 17:41

小豬做節目就ok~~劇我未睇過..
呢套我都有d想睇,,,有得笑都好^^
作者: 佐佐木太原    時間: 4-11-2009 22:02
今日終於睇哂第一集
整體感覺可接受
小豬既戲...無咩太大感覺
確實有做出一個單純宅男既感覺
只係小豬扮鬼扮馬已經係娛百睇慣哂
又加上籃球火既演出
實在無咩新鮮感可言 感覺還好
而相反 對丞琳有d失望
我明白套劇強調寶珠係一個外強內弱既假惡女
以開頭好惡 之後被感化釋放出真實既自己之類既老套反差方式去做
但係佢係第一集就已經完完全全做唔出一個有如惡魔般既惡女
惡女竟然向達浪自白自己細個無人陪所以睇頑皮豹、對住流氓唔即刻郁手仲慢慢退後
雖然話後面都係打低左兩個流氓 但係個頭已經整弱哂
惡女係第一集已經無想像中甘惡
假若導演真係打算用老套反差橋段既 甘我只能講 佢第一集就已經自己搞垮哂
而劇情方面還可接受
無咩特別好睇 只係不斷甘係度將達浪同寶珠感情加厚 同埋製造情敵莫妮
無咩劇情可言 不過感觀都可接受 會想睇埋第二集
作者: 冷星魂    時間: 5-11-2009 07:40
小豬做節目就ok~~劇我未睇過..
呢套我都有d想睇,,,有得笑都好^^
[H]星空下的緣份 發表於 4-11-2009 11:19

小豬在娛百說套劇開始係有笑的感覺,後來他說會有感性的劇情在中段
作者: j32738    時間: 5-11-2009 20:04
今日終於睇哂第一集
整體感覺可接受
小豬既戲...無咩太大感覺
確實有做出一個單純宅男既感覺
只係小豬扮鬼扮馬已經係娛百睇慣哂
又加上籃球火既演出
實在無咩新鮮感可言 感覺還好
而相反 對丞琳有d失望
我明白套劇強 ...
佐佐木太原 發表於 4-11-2009 22:02

我琴日終於加埋睇左一半
小豬真係表現出傻既感覺,比丞琳蝦係冇還擊之力咁,呢個唔錯
丞琳可能我未睇後半啦,覺得ok
前半扮到好似惡魔在身邊既小美咁
但係就冇D"o靚",打同埋個眼神就真係好惡咁

不過去到講卡通片果度就奇,點解會咁快丞琳正常番D?
睇左前半令我feel到好似成套劇得3分1丞琳會惡,之後會好D咁

片頭就似惡魔在身邊女版喇,但惡魔個feel可能好快就冇

後半睇埋先再講埋果度....
作者: [H]星空下的緣份    時間: 6-11-2009 01:24
小豬在娛百說套劇開始係有笑的感覺,後來他說會有感性的劇情在中段
冷星魂 發表於 5-11-2009 07:40

哦,,咁就要期待下,,不過古到古到佢後面一定會除左個假髮...==
作者: j32738    時間: 6-11-2009 17:30
re上面
上年不良笑花丞琳都係去到一半就除左

愛在我就唔知

不過片頭好似睇到小豬有除,應該中段會
作者: 冷星魂    時間: 9-11-2009 08:57
套戲是說3年前同後的小豬
3年後叫番薛海,只是有番林達浪的FEEL
作者: j32738    時間: 12-11-2009 20:51
差唔多睇晒第2集,小豬有時真係傻到好似"低低地"咁,似不良笑花入面小花一開始咁

丞琳講野唔太feel佢好惡,但佢睇佢成日打人好正
作者: 冷星魂    時間: 23-11-2009 12:15
哦,,咁就要期待下,,不過古到古到佢後面一定會除左個假髮...==
[H]星空下的緣份 發表於 5-11-2009 12:24

除了假髮在第5集,大家要支持!!!!,剛剛看預告出的

睇完第4集了
作者: j32738    時間: 23-11-2009 19:45
喔喔,甜心小姐果陣個樣,同埋過多幾集個陣既丞琳真係差好遠

樣又係,語氣,言行又係
作者: Minglun    時間: 24-11-2009 02:03
前兩日比我FD拉左我一齊睇...
睇落去,雖然比唔上下一站幸福,但係都OK吸引[[tk_32]]
作者: j32738    時間: 24-11-2009 15:55
你個FD想"拉客"- -

丞琳小豬形象唔同,自然會期待佢地究竟演出成點

小豬果兩個室友真係好正= =
作者: Minglun    時間: 24-11-2009 19:18
你個FD想"拉客"- -

丞琳小豬形象唔同,自然會期待佢地究竟演出成點

小豬果兩個室友真係好正= =
j32738 發表於 24-11-2009 15:55
唔係呀...
我地個個星期日10點準時落廳睇下一站幸福[[tk_32]]
不過佢之後佢係PPS睇海派甜心,叫埋我一齊睇JA嘛
作者: 佐佐木太原    時間: 25-11-2009 01:31
期待達浪癲左變帥哥之後會發生咩事
作者: j32738    時間: 25-11-2009 18:13
唔係呀...
我地個個星期日10點準時落廳睇下一站幸福[[tk_32]]
不過佢之後佢係PPS睇海派甜心,叫埋我一齊睇JA嘛
Minglun 發表於 24-11-2009 19:18

咁特別?
個個對住個電視,佢就睇PPS= =(定係你地都係睇PPS...

丞琳D片尾曲成日都咁好聽(插曲未必...
曖昧,缺氧,帶我走,雨愛....

除左遇上愛,出親碟前都有套劇播定佢D歌= =
作者: Minglun    時間: 26-11-2009 16:27
咁特別?
個個對住個電視,佢就睇PPS= =(定係你地都係睇PPS...

丞琳D片尾曲成日都咁好聽(插曲未必...
曖昧,缺氧,帶我走,雨愛....

除左遇上愛,出親碟前都有套劇播定佢D歌= = ...
j32738 發表於 25-11-2009 18:13
唔係呀-.-
我棟樓得我同佢兩個個會睇電視JA嘛-.-
我地係睇下一站幸福LIVE,第2日上PPS睇海派甜心...
作者: j32738    時間: 26-11-2009 17:46
睇第4集
定係睇之前果D?
作者: Minglun    時間: 27-11-2009 00:04
睇第4集
定係睇之前果D?
j32738 發表於 26-11-2009 17:46
睇1~4集-.-
播得咁少,要跟上進度有幾難姐[[tk_30]]
作者: [H]星空下的緣份    時間: 28-11-2009 01:04
有首插係小豬唱嫁 都好好聽~~
作者: j32738    時間: 28-11-2009 13:05
睇1~4集-.-
播得咁少,要跟上進度有幾難姐[[tk_30]]
Minglun 發表於 27-11-2009 00:04

我好難
1日最多睇到1個鐘
1集最快3次先睇完- -

re星空

你指主題曲,定係插曲...?
作者: celica1314    時間: 28-11-2009 14:19
好期待達浪變返靚仔
作者: [H]星空下的緣份    時間: 29-11-2009 00:18
我好難
1日最多睇到1個鐘
1集最快3次先睇完- -

re星空

你指主題曲,定係插曲...?
j32738 發表於 28-11-2009 13:05

係插曲~~我打少左個字= =
作者: j32738    時間: 29-11-2009 14:11
果首唔識
不過果首好過主題曲
作者: 佐佐木太原    時間: 30-11-2009 16:14
睇完最新果集
有d失望
好明顯為左三年後沖得勁快
好多三年前有意思既位都加速過哂
之後浪費好多時間講三年後學長點對寶茱..
其實呢d唔洗講都明架啦...而家仲長篇講反而好無謂

薜海好似無我想像中變得甘邪惡
又有D失望...
作者: 寂寞是最無敵    時間: 30-11-2009 20:46
M群哦 :group680735@msnzone.cn
作者: [H]星空下的緣份    時間: 2-12-2009 00:01
睇完最新果集
有d失望
好明顯為左三年後沖得勁快
好多三年前有意思既位都加速過哂
之後浪費好多時間講三年後學長點對寶茱..
其實呢d唔洗講都明架啦...而家仲長篇講反而好無謂

薜海好似無我想像中變得甘邪惡
又有D失 ...

佐佐木太原 發表於 30-11-2009 16:14

三年後學長同寶茱果度係有d長...
因為睇海派關係 又見到有一套叫"桃花小妹"...又追晒,..覺得果套好睇d 好搞笑
作者: Minglun    時間: 2-12-2009 03:23
三年後學長同寶茱果度係有d長...
因為睇海派關係 又見到有一套叫"桃花小妹"...又追晒,..覺得果套好睇d 好搞笑
[H]星空下的緣份 發表於 2-12-2009 00:01
個人感覺今集後半段好悶=.=

對中視失晒信心...
一D都冇睇桃花小妹既意欲=.=
而且......睇佢收視咁慘烈,都知佢咩事啦[[tk_30]]
作者: [H]星空下的緣份    時間: 2-12-2009 11:53
個人感覺今集後半段好悶=.=

對中視失晒信心...
一D都冇睇桃花小妹既意欲=.=
而且......睇佢收視咁慘烈,都知佢咩事啦[[tk_30]]
Minglun 發表於 2-12-2009 03:23

係咩...收視真係咁重要....咁下一站幸福係咪最高收視...
作者: j32738    時間: 2-12-2009 17:51

我第4集開始冇睇- -,大把野做+之後考試
不過放心,考完我會追番4-7集
係咩...收視真係咁重要....咁下一站幸福係咪最高收視...
[H]星空下的緣份 發表於 2-12-2009 11:53

下一站係最高,海派播之前都係...

桃花小妹8,9月成日聽,但係吸引唔到我睇
但係海派10月中聽到佐佐講,又見丞琳角色大變(好似笑花咁
即刻想睇首播
作者: [H]星空下的緣份    時間: 3-12-2009 00:29
我第4集開始冇睇- -,大把野做+之後考試
不過放心,考完我會追番4-7集

下一站係最高,海派播之前都係...

桃花小妹8,9月成日聽,但係吸引唔到我睇
但係海派10月中聽到佐佐講,又見丞琳角色大變(好似笑花咁
即刻想睇首播 ...
j32738 發表於 2-12-2009 17:51

哦...桃花小妹原來會睇到你好妏嫁...=.=....
等我追埋下一站幸福先...
作者: j32738    時間: 3-12-2009 18:09
哦...桃花小妹原來會睇到你好妏嫁...=.=....
等我追埋下一站幸福先...
[H]星空下的緣份 發表於 3-12-2009 00:29

我邊有咁講-.-
我話吸引唔到我咋wo
作者: Minglun    時間: 3-12-2009 19:06
[H]星空下的緣份 發表於 2-12-2009 11:53
下一站幸福由首播至今都係最高收視...
收視唔係最重要,但往往可以反映一套劇吸唔吸引
講真,佢播之前我都冇咩期望,因為安以軒我先睇
但睇完第一集之後,好有即刻睇晒成套既衝動......而家好鬼吊癮

桃花小妹.....我睇過佢D預告,真係唔覺有咩特別
而且因為中視出版,必定爛尾
都係算把啦=.="

海派甜心,頭4集真係唔錯
但第5集中間已經覺得佢有D拖...
再係咁真係會悶爆[[tk_30]]
============================
打歌打歌
下一站幸福

主題曲: 我愛他
[youtube]1AuVNRbWyjM[/youtube]

片尾曲: 突然想愛你
[youtube]aVRTCZdHtSQ[/youtube]

插曲: 你為甚麼說謊
[youtube]bvoqohik1-w[/youtube]

插曲: 親人
[youtube]WOxk4TeJNmw[/youtube]

插曲: 全世界不懂無所謂
[youtube]g0Z32qiS0w0[/youtube]

插曲: 幸運草
[youtube]zJgclZFJmAA[/youtube]

丁噹[[tk_06]]
作者: [H]星空下的緣份    時間: 4-12-2009 00:15
我邊有咁講-.-
我話吸引唔到我咋wo
j32738 發表於 3-12-2009 18:09

唔係話你 我係話我咋...睇到好纹...

re:Minglun,,,d歌都唔錯ga...下一站幸福...準備睇...-.-
作者: Minglun    時間: 4-12-2009 02:13
唔係話你 我係話我咋...睇到好纹...

re:Minglun,,,d歌都唔錯ga...下一站幸福...準備睇...-.-
[H]星空下的緣份 發表於 4-12-2009 00:15
http://www.kkbox.com.tw/forum_web/topic_index.php?topic_id=100809&cur_page=1
原來好多人都同我一樣~.~
日日都係度等緊星期日10點...
作者: [H]星空下的緣份    時間: 4-12-2009 11:33
http://www.kkbox.com.tw/forum_web/topic_index.php?topic_id=100809&cur_page=1
原來好多人都同我一樣~.~
日日都係度等緊星期日10點...
Minglun 發表於 4-12-2009 02:13

其實我都係嫁@_@
作者: j32738    時間: 4-12-2009 17:26
下一站幸福由首播至今都係最高收視...
收視唔係最重要,但往往可以反映一套劇吸唔吸引
講真,佢播之前我都冇咩期望,因為安以軒我先睇
但睇完第一集之後,好有即刻睇晒成套既衝動......而家好鬼吊癮

桃花小妹.....我睇 ...
Minglun 發表於 3-12-2009 19:06

丁噹好勁.........
成套劇差唔多全部歌都係佢唱,成6首
出EP都得=.=

仲勁過卓文萱係蛋炒飯OST 4首歌(仲要果4首有2首成日都聽唔到

-----------------------------------------------------------

PS:呢度係傾海派...傾下一站幸福請開個新帖
作者: [H]星空下的緣份    時間: 4-12-2009 20:16

[youtube]2lscWRArX6E&feature=related[/youtube]
[youtube]drrNKWZ89y8&feature=related[/youtube]
[youtube]SjDn8bgtXe4&feature=related[/youtube]
[youtube]vqOMYhLYfjs&feature=related[/youtube]
作者: j32738    時間: 5-12-2009 13:02
2lscWRArX6E&feature=related
drrNKWZ89y8&feature=related
SjDn8bgtXe4&feature=related
vqOMYhLYfjs&feature=related
[H]星空下的緣份 發表於 4-12-2009 20:16

第3首係咪都係丞琳唱?

我只係劇中聽過2首
作者: [H]星空下的緣份    時間: 6-12-2009 00:23
第3首係咪都係丞琳唱?

我只係劇中聽過2首
j32738 發表於 5-12-2009 13:02

係呀 係丞琳唱ga...
作者: j32738    時間: 6-12-2009 13:53
小豬唱果首主題曲叫咩名?
作者: [H]星空下的緣份    時間: 7-12-2009 01:16
小豬唱果首主題曲叫咩名?

j32738 發表於 6-12-2009 13:53

[youtube]2QZmwL8ajO0[/youtube]
作者: HaNg`    時間: 7-12-2009 21:54
真係幾正套野
可以追落去睇
作者: [H]星空下的緣份    時間: 8-12-2009 02:16
我覺得變返有錢仔之後..又好睇左~~~
作者: ilzdzij    時間: 11-12-2009 17:17
睇過 真係唔錯- -
作者: 冷星魂    時間: 14-12-2009 06:26
2lscWRArX6E&feature=related
drrNKWZ89y8&feature=related
SjDn8bgtXe4&feature=related
vqOMYhLYfjs&feature=related
[H]星空下的緣份 發表於 4-12-2009 07:16

謝謝上載歌曲, 我首首都鍾意
作者: [H]星空下的緣份    時間: 15-12-2009 01:25
等緊佢出晒完整版...
作者: j32738    時間: 16-12-2009 20:05
等緊佢出晒完整版...
[H]星空下的緣份 發表於 15-12-2009 01:25

雨愛而家有無完整版?
無睇4集,今日開始追番
作者: 冷星魂    時間: 20-12-2009 13:21
等緊佢出晒完整版...
[H]星空下的緣份 發表於 14-12-2009 12:25

都岩,原來你有睇桃花小妹,王心凌+汪大東

回#54
楊丞琳說她的專緝在1月1日賣,我想快有完整版
作者: j32738    時間: 20-12-2009 20:42
感謝 12102 send左首歌比我

而家分享比大家
作者: 冷星魂    時間: 23-12-2009 12:44
羅主任-羅志祥的專緝"羅生門"快推出了,真的很期待他的歌
作者: j32738    時間: 23-12-2009 15:49
羅主任-羅志祥的專緝"羅生門"快推出了,真的很期待他的歌
冷星魂 發表於 23-12-2009 12:44

同丞琳出碟既時間差唔多

講開又講,海派入面真係有好多小豬同丞琳既歌係度播
我到而家都唔知有幾首(我睇到第5集一半咋....

呢幾日要加快番,務求下集播之前要睇完第7

第5集真係估佢唔到,丞琳撞車入院(係咪搵人撞佢架?
之後佢阿媽好衰呀.......
作者: georgewong2006    時間: 27-12-2009 12:03

我睇緊第7集..小豬佢要追番寶茱姐嗎..用有錢仔既名義

仲有我想問甜心淨係得8集??我見到PPS果度得8集
作者: j32738    時間: 27-12-2009 22:09
我睇緊第7集..小豬佢要追番寶茱姐嗎..用有錢仔既名義

仲有我想問甜心淨係得8集??我見到PPS果度得8集
georgewong2006 發表於 27-12-2009 12:03

你諗下都知緊係唔係得8集啦-.-
係而家播到第8集(我回緊呢個時間就播緊第9集
作者: georgewong2006    時間: 27-12-2009 23:53
你諗下都知緊係唔係得8集啦-.-
係而家播到第8集(我回緊呢個時間就播緊第9集
j32738 發表於 27-12-2009 22:09

岩岩睇完第9集啦....第10集預告超好睇...佢地相認
作者: 冷星魂    時間: 28-12-2009 05:28
georgewong2006 發表於 27-12-2009 10:53

對了,第9集真感人,第10集預告薜海就是林達浪,正
作者: j32738    時間: 28-12-2009 12:26
georgewong2006 發表於 27-12-2009 23:53

我仲有排睇......
而家先睇到第6集 1/3
今年要睇到第7集
作者: georgewong2006    時間: 28-12-2009 12:27
我仲有排睇......
而家先睇到第6集 1/3
今年要睇到第7集
j32738 發表於 28-12-2009 12:26

喔.加油-- 一齊追第10集..
作者: j32738    時間: 1-1-2010 17:56
09年只係睇到第7集第1part- -
係咪本應小豬想追左丞球之後飛左佢
但整整下就唔咁樣做?
作者: georgewong2006    時間: 2-1-2010 10:59
09年只係睇到第7集第1part- -
係咪本應小豬想追左丞球之後飛左佢
但整整下就唔咁樣做?
j32738 發表於 1-1-2010 17:56

新消息呀...聽日..即係1月3號果晚果集係做2H...10號果晚都係
作者: j32738    時間: 2-1-2010 17:45
新消息呀...聽日..即係1月3號果晚果集係做2H...10號果晚都係
georgewong2006 發表於 2-1-2010 10:59

咩叫2H?
姐係保護級?(好似惡2第1集咁?)
作者: georgewong2006    時間: 2-1-2010 19:53
咩叫2H?
姐係保護級?(好似惡2第1集咁?)
j32738 發表於 2-1-2010 17:45

sor..我講得唔好...應該話聽晚果集加多半粒鐘..做2個鐘~~
作者: j32738    時間: 3-1-2010 15:17
睇到個H就諗左第2邊- -
得2集係2個鐘?

唔會得12集咁少掛
第6集+7集丞琳發惡果樣真係好惡女
小豬大姐同2姐鬥嘴真係精警
大姐:你為左追DJ買個電台,咁如果你鍾意空姐,咁你係咪要買成個機場?
2姐:我地家又唔係買起- -
作者: 我要咀咀    時間: 4-1-2010 05:56
最近我都有收睇海派, 等緊十一集- -
作者: j32738    時間: 4-1-2010 16:47
琴日睇左陣直播,小豬錫丞琳.....good
但係仲係唔講自己係達浪= =
作者: georgewong2006    時間: 4-1-2010 19:22
琴日睇左陣直播,小豬錫丞琳.....good
但係仲係唔講自己係達浪= =
j32738 發表於 4-1-2010 16:47

下集知道了..但係呀海講左D過分既野搞到寶茱嬲左佢
作者: wai824656    時間: 4-1-2010 23:11

對海派既代入感好重!
好耐冇試過睇劇睇到呢個境界!
正!

下集知道了..但係呀海講左D過分既野搞到寶茱嬲左佢
georgewong2006 發表於 4-1-2010 07:22 PM

唔係講左D咩過分野,而係用達浪&薛海兩個身份呃寶茱/.\
作者: 冷星魂    時間: 5-1-2010 07:49
小豬d歌好正, 愛的主場秀,習慣就好
作者: j32738    時間: 5-1-2010 15:53
小豬d歌好正, 愛的主場秀,習慣就好
冷星魂 發表於 5-1-2010 07:49

2個加埋唱果6首歌(有錯?)都唔錯

匿名的好友 唱出我的心情- -

同埋小豬第6-7集係度耍白真係抵比丞琳打

有一度真係我都服左佢,對白真係好勁

第8集小豬鬧丞琳,比丞琳打到一隻眼腫左(黑輪)
之後小豬叫丞琳因為打佢道歉,丞琳反而叫佢道歉,因為唔係小豬鬧佢佢都唔買打人
仲講:你再唔道歉既話,我就打埋你另一隻眼,等你同團團圓圓一齊去團圓.....[[onion_52]] [[onion_56]]
作者: wai824656    時間: 5-1-2010 16:32
之前睇百分百,丞琳話 匿名的好友 適合唱比小鬼聽  HAHA..(因為佢地以前既關係[[onion_57]]

匿名的好友好好聽,但我始終對 雨愛最有FELL[[onion_39]]
作者: 冷星魂    時間: 6-1-2010 10:58
In your eyes , show& rainie song, i heard that in the dramma too
作者: j32738    時間: 6-1-2010 15:54
之前睇百分百,丞琳話 匿名的好友 適合唱比小鬼聽  HAHA..(因為佢地以前既關係[[onion_57]]

匿名的好友好好聽,但我始終對 雨愛最有FELL[[onion_39]]
wai824656 發表於 5-1-2010 16:32

反而鍾意匿名的好友wo
前段真係好特別

樓上講緊咩...
小豬丞琳既歌你係套劇聽到...定係覺得匿名呢首歌係唱緊套劇
作者: wai824656    時間: 6-1-2010 17:45
諗番起丞琳著柔道服打柔道果時,
睇起上黎16,17歲好細個,仲好Q 0.0
作者: j32738    時間: 6-1-2010 21:11
對呀...好鍾意佢成日用柔道摔小豬落地

繼醜不拉機香菇頭後
又有 俗啪滋海派泡泡龍...[[onion_52]]

其實海派係咩意思
作者: 冷星魂    時間: 7-1-2010 08:39
我指小豬跟丞琳首合唱歌 in your eyes
作者: j32738    時間: 7-1-2010 16:56
wow,咁成套劇D歌都成7首......
就黎同惡吻有得揮
作者: wai824656    時間: 7-1-2010 17:22
呵呵,我都想知''海派''是什麼意思~
作者: georgewong2006    時間: 9-1-2010 14:43
呵呵,我都想知''海派''是什麼意思~
wai824656 發表於 7-1-2010 17:22

海派即係好豪果D人....台灣用語黎
作者: j32738    時間: 10-1-2010 21:10
原來海派甜心中既海派係咁解
甜心我就知係因為丞琳既甜心時間

好鍾意大,2姐係度鬥嘴
第10集言風 D店員係度搞gag...
貼滿丞琳既相,一起身就會比佢嚇死-.-
作者: 冷星魂    時間: 11-1-2010 05:19
11集真感人,下集我想是結局.我希望有好的結局
作者: j32738    時間: 11-1-2010 12:17
11集真感人,下集我想是結局.我希望有好的結局
冷星魂 發表於 11-1-2010 05:19

咩話........咁快結局...仲諗住有14集

同麵包一樣12集....唔好la
個結局唔好同我爛尾,唔係就要砍左林導佢-.-
作者: wai824656    時間: 11-1-2010 21:01
真係睇到我好傷感/口\

下..咁快就結局啦/.\  唔捨得呀=3=
作者: j32738    時間: 12-1-2010 14:38
睇番隔離版...其實係13集先結局

(以下未必真)
結局果日播到12:30...(好似未試過播咁耐
作者: wai824656    時間: 12-1-2010 16:17
多番一集,而且係加長版,好過冇-0-
支持海派!!!
作者: [H]星空下的緣份    時間: 12-1-2010 23:35
我都睇左11集...真係好好睇~~好感人~~~
作者: wai824656    時間: 13-1-2010 12:16
下集係火場度見真情-_-
雖然係老土左D,但都期待!
作者: j32738    時間: 13-1-2010 17:34
多番一集,而且係加長版,好過冇-0-
支持海派!!!
wai824656 發表於 12-1-2010 16:17

今日睇琴日既娛樂新聞
聽到話本應16集,但cut到13集....
我覺得無咩cut到wo...
如果真係16集,但係有D野係拖既...咁我寧願13集算...

13集睇隔離版話果晚小豬簽名會- -可能影響收視,d人仲話叫小豬開個大電視睇直播- -

re #91
呢兩集真係喊死丞琳.....
心切感受到佢既心情
作者: [H]星空下的緣份    時間: 13-1-2010 18:23
今日睇琴日既娛樂新聞
聽到話本應16集,但cut到13集....
我覺得無咩cut到wo...
如果真係16集,但係有D野係拖既...咁我寧願13集算...

13集睇隔離版話果晚小豬簽名會- -可能影響收視,d人仲話叫小豬開個大電視睇直播- - ...
j32738 發表於 13-1-2010 17:34

咁姐係仲有兩集呀!?  
都好..火場果幕唔知會唔會係下一集ga尾段呢..
作者: wai824656    時間: 13-1-2010 19:08
我都心切感受到小豬既心情/_\  
每次睇完都冇心機溫書-.-...
但又好睇喎,激死.
作者: j32738    時間: 13-1-2010 20:19
我都心切感受到小豬既心情/_\  
每次睇完都冇心機溫書-.-...
但又好睇喎,激死.
wai824656 發表於 13-1-2010 19:08

睇完我會成日諗住..
同埋訓覺都會...

真係驚睇第11集下半/12/13集會喊出黎....
作者: wai824656    時間: 13-1-2010 22:03
睇完我會成日諗住..
同埋訓覺都會...

真係驚睇第11集下半/12/13集會喊出黎....
j32738 發表於 13-1-2010 08:19 PM

對對對,經常會想著!!
不過我唔會喊,亦都未試過睇劇睇到喊-_-
作者: 冷星魂    時間: 14-1-2010 11:42

大家不如再睇下第9集加長版小豬被推下水的表情係咪好似小鬼,因為是楊丞琳在娛百自己說的
作者: wai824656    時間: 14-1-2010 15:17
大家不如再睇下第9集加長版小豬被推下水的表情係咪好似小鬼,因為是楊丞琳在娛百自己說的
冷星魂 發表於 14-1-2010 11:42 AM

係咩..一陣去睇睇先!
作者: Minglun    時間: 14-1-2010 18:49
係咩..一陣去睇睇先!
wai824656 發表於 14-1-2010 15:17
我覺得唔似-.-
不過最後果陣D問題真係好頂癮[[tk_08]]

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615ent200y615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2