樂古Nakuz

標題: SD lag左咁多既 [有無人係咁 ._. ????] [打印本頁]

作者: 0123456741    時間: 27-6-2013 12:06
標題: SD lag左咁多既 [有無人係咁 ._. ????]

我一年前玩sd既時候,

只要將 動態特效校到最低, 同 關掉垂直同步, 縱使玩4V4時不斷收刀收槍, 都不會有lag的問題

但依家玩番SD,
即使 關掉垂直同步 所有特效, 解析度校到最低, 都有以下既問題

1. 每次放SP都秒先放得出, 同放中左人地又遲兩秒先有動畫
2. 每次時限完左(00:00),
    本應勝負已決, 但大家仲有得打, 賽果還可改變 =.=
3. 敵人剩低1hp, 我射中左佢, 佢兩秒之後先死

究竟係我部機零件老化? SD個ser慢左? 還是...........?

大家也有這個情況嗎?  

作者: 菠蘿君    時間: 27-6-2013 12:29
sd個ser的確虧咗~
作者: kennylam25    時間: 27-6-2013 12:33
Gameone用埋d 平價伺服器係咁
作者: homing714    時間: 27-6-2013 12:36
其實有時LAG唔一定係自己問題
Server或者對方lag都會有問題
B叔條F91片都證明左對面lag都係會比人斬錯位

以前可以MCA閃必殺, 而家會係人地背後食人亂舞必殺
SD個server到底咩事.....
作者: fire1id    時間: 27-6-2013 12:39

我小小lag果陣ge清況:
1.敵人死會變左停係到 過2-3秒後先爆
2.自已死在2-3秒先可以投入死亡loading ge 介面
3.有時重生後有上條命被boost down, zero bullet 等效果
4.發下指令後delay 1-X秒先有反應(包括attack delay, dash/movement delay, SP delay, 卡R等等)
我有次禁SP後冇反應 我算 繼續打 X秒後佢突然同我轉4武 仲用lo lol W T FFFFFF
仲有 因為delay 令我實現左多年來的夢想
我可以用chaos, nu, reborn,不知火等等R後於放浮游 chaos, reborn等等R前放導彈 FA-ZZ R後放R前一武
等等等等等等等
即係我可以因為delay
一發下浮游,導彈等呢D"放射性"武器(5知點稱呼呢類武器)ge 攻擊指令後立即R
R左過大約3秒後浮游,導彈等就會發射出去
作者: 基拉大和81    時間: 27-6-2013 13:08
1. 有 SP人時中在不過無反應所有時SP=無SP... 之後就被人射中
2. 重生就同其他人卡死... 人死個人比人射死我先吾卡 = =
作者: 小黑死神    時間: 27-6-2013 13:11
睇佢幾時維護吧
作者: 雙樹園    時間: 27-6-2013 13:20
間中出現, 射完敵人約 0.5 秒敵人先爆既情況...

反而卡 SP, 出MAP炮 SP 都可以俾人打爆淨返條光柱既情況比較嚴重...

尼d情況都係上次大改完出現, 即 FA-ZZ改武裝果次

除server有機會出問題, 係咪連個CODE由韓服轉國服, 再轉港服, 未 Debug or 未有足夠技術支援...?
有d服支援Win8, 但港服未, 我地d Code 有出入...

如果D CODE有問題, 個Server 係G改完仲係咁 Lag, 暑假仲有幾多機會吸引多d學生哥玩, 同幾多人肯花80蚊開一格特裝點....?
作者: 可愛的渣古    時間: 27-6-2013 13:38
除左LAG之外, 仲點解個公會頻成日用5到????
作者: 雙樹園    時間: 27-6-2013 13:57
有時點解好難講...

我知部份生意人d商業決定係搵個道士標個童, 搵濟公活佛, 三太仔上身, 係沙上寫d字作決定

呢~ 電影人好多都係搵白龍王公仙人教路投資...

公會... 生意人最忌尼家野.... (大誤)
作者: OhMyG    時間: 27-6-2013 16:16
其實今個星期一已經開始lag
作者: 疾風乂軒    時間: 27-6-2013 16:20
其實今個星期一已經開始lag
OhMyG 發表於 27-6-2013 16:16

其實個ser唔知幾耐之前已經好虧
作者: OhMyG    時間: 27-6-2013 16:31
其實個ser唔知幾耐之前已經好虧
疾風乂軒 發表於 27-6-2013 16:20

做到日任都偷笑
作者: 1717456    時間: 27-6-2013 16:40
E+我打開任務搵G同經,任就無問題
跟住因為隻A高要25場升OC6,去左打對戰,有D場以前咩事都無
E+行路都成問題
作者: alfred96113    時間: 27-6-2013 17:55
係咁架啦...
之前試過殺到開緊大既人
作者: bobbyfirex    時間: 27-6-2013 18:04
只能說6月更新後好似又LAG番,明明六月更新前都唔LAG..........又轉SERVER????????/
作者: a90600858    時間: 27-6-2013 18:59
我日日都係咁
作者: 斯諾登大帝    時間: 27-6-2013 19:05
快撚d搞番掂個ser啦卜街 我以斯諾登大帝之名命令你 Geass發動
作者: 工口仔    時間: 27-6-2013 19:19
打到訓練渣古都偷笑喇
作者: 斯諾登大帝    時間: 27-6-2013 19:23
打到訓練渣古都偷笑喇
工口仔 發表於 27-6-2013 19:19

工口仔叫咩名?SimpleT?
作者: CEMA    時間: 27-6-2013 19:34
G改不如搞好個SEVER好個先LA
我怕到時G改LAG得仲厲害
作者: 工口仔    時間: 27-6-2013 21:26
工口仔叫咩名?SimpleT?
斯諾登大帝 發表於 27-6-2013 19:23

無玩好耐 我上樂吹水架咋...
名就唔想講喇...
作者: OhMyG    時間: 27-6-2013 22:42
G改不如搞好個SEVER好個先LA
我怕到時G改LAG得仲厲害
CEMA 發表於 27-6-2013 19:34

諗住靠G改多D人挽返
點知因為LAG趕客
作者: BARATHUM    時間: 27-6-2013 23:08
SP-ing give people kill

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615ent200y615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2