查看: 5059|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

不列癲 v 馬雅 後帝死鬥 如何破羽弓+鷹勇

認真,技術有差距 可以 英uu 打maya uu
一係就件maya 太癲,無段段放棄econ 既發展出炸彈人炸人牆 想亂人, 你英國uu 會有自己base 出兵快優勢,同埋佢出bombman 用時間既優勢, 可以拉近番上帝時間同埋出兵數
如果唔係前弓啦
最好方法係轉國,用huns/中國果d玩啦 11
回復 支持 反對

不列玩uu超城快?即係想壓堡定係點?
起得個堡都過15分鐘, 馬雅都起到個堡啦
不列uu同馬雅uu鬥射 真係輸9 ...
antitheism 發表於 23-4-2012 21:29

我自己睇shiver save 學,通常maya 有2個時間好弱, 起堡之前果30秒到, 同埋上帝之前果5分鐘左右
起堡之前果30秒,我建議用比較似前弓但又唔係前弓既打法:1ba
1ba 打maya 佢唔會敢推你,因為你弓+槍+塔+村 he 推堡=gg
1ba 打maya 另一個好地方係可以係佢未起堡之前殺佢d 石村/金村 果d, big 佢開頭4,5隻羽弓要守
基本上你1ba 開頭,佢頭4,5隻弓要守的話,你屋企都3ba + 視野升好,慢慢起埋個bk 開始守
之後掌握好時間,大約25~27分鐘左右可以推攻城(要帶弩 如果唔係村都收你投石皮) 上前(係25-27分鐘推到屋企,唔係開始推) 之後搵位炸佢tc big 佢收村(少左田村) 用木修(少左木) 同埋控制住佢羽弓數(畢竟佢係咪羽弓都要同你d bk 開戰, 你bk 打到佢一定傷幾-十幾隻, jojo 咁神控打我2弩3投都要死幾隻啦).. 你咁打法佢econ 會好弱, 上到帝未必夠資上到精羽 係城堡 上帝果d時間你可以 睇情況出定戰矛/ 直上帝爆騎/ 搵石起堡守, 石wall 等等. 畢竟maya 岩岩上到帝 一隊羽弓真係橫掃無敵, 除左堡之外我都諗5到有咩夠強戰
打打下到你上埋帝,你econ 好過佢應該win到,除非你廢佢勁多啦

呢個係perfect 情況, 突發情況好似條友無段段轉鷹勇/bk 推你堡果d 自己睇黎對付
回復 支持 反對

點解對maya 唔出得弩炮.. ho din
另外回應番屍雲兄, 見到弩炮 投 正常maya 係唔會出鷹的, 因為比人斥到 爆騎 應該都秒殺
不過算啦, e家講緊肉肉vs 肉肉, 邊有肉肉識用隻鷹/斥架
隻鷹搵到你推攻城咪又gg,隻斥搵到你爆鷹一樣可以守到zz
場game入面可以發生咁多野,我都話左完美情況係咁,你咁講法我倒不如話我成個map 得1塊木,比人塔封之後人地準備左6,7隻弓係另一塊木到gg 左我
場場game 都無得預料架啦,我只不過根據肉肉vs肉肉既實力黎作出一個合理既vs maya 方法 11
回復 支持 反對

回復 10# HiuHugh

鷹勇對騎係無加成,只不過你無俠既國家用騎打鷹就死硬者,人地1x個兵營出,你8,9個,平又平你咁多,到最後都係騎hh
maya 上城前無得亂架咩,教你d 潮技, 上封之前就搵隻村上前wall佢金石位佢咪無得上城lor zz

正常d既打法都有2bl 之後壓bk dum 人tc aoc 咁多變化,打maya 點會無方法
回復 支持 反對

回復 16# HiuHugh

11 din 叫你6亞用弩vs maya 你同我講死鬥
gg ed 溝通不能你 理解能力太低
回復 支持 反對

btw 不仔玩馬弓你諗下好啦
回復 支持 反對

回復 21# 鷹爆

1111 nakuz 4大肉中 太強了 del 2 村電mo
組隊去打ttw ok?
回復 支持 反對