查看: 33647|回復: 318
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] 新信長RPG新版即將推出,請各玩家忍耐多一段日子,繼續使用7,9(測試版6,1)

關閉 [複製鏈接]
如有任何意見,講加我們的MSN

第一任作者:
名字:傾奇者
MSN:davidlmk56789@hotmail.com

第二任作者:
名字:川島健二
MSN:ratios2003@hotmail.com

第三任作者:
名字:香腸
MSN:timmy3805@yahoo.com.hk

近日發現網上流傳大量非法既新信長RPG改檔所以我係下面打哂所有7,8版開始既正版檔名
另外我都係希望大家使用7,9(測試版6,1)
正版檔名如下:
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,8(測試版).scx
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,8(測試版2).scx
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,8(測試版3).scx
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,8(測試版4).scx
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,8(測試版5).scx
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,8(測試版6).scx
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,8(測試版7).scx
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,8(測試版8).scx
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,8(測試版8,1).scx
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,8(測試版9).scx
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,8(測試版9,1).scx
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,8.scx
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,9(測試版1).scx
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,9(測試版2).scx
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,9(測試版4).scx
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,9(測試版6).scx
RpG新信長~戰國一統戰ver 7,9(測試版6,1).scx

只有以上的版本才是正版
誠懇大家開GAME不要用非法改檔

RpG新信長~戰國一統戰ver 7,8.rar

270.64 KB, 下載次數: 828

RpG新信長~戰國一統戰ver 7,9(測試版4).rar

233.32 KB, 下載次數: 547

RpG新信長~戰國一統戰ver 7,9(測試版6,1).rar

238.65 KB, 下載次數: 896

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
miracle_chan + 5 回覆數目多於100,可獲5分。

查看全部評分

回復

哈哈 真係好正 但可唔可以將敵人改勁d@@!?
回復 支持 反對

個會得技好弱啊,改翻強D
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
立花攻擊力變得超高,可是血量
回復 支持 反對

可否改普羅d異世界來者d血攻 繼乘番普羅個lv加成?
因為普羅真係好難用
回復 支持 反對

原帖由 青山院長 於 2007-7-18 13:38 發表
可否改普羅d異世界來者d血攻 繼乘番普羅個lv加成?
因為普羅真係好難用

OK~我應承你,會改勁普羅
回復 支持 反對

但係, 普羅而家d異世界者係唔係唔會過關死?
回復 支持 反對

有D人既技能好似重複左咁
好似亂舞咁
一開始打士兵又無咩用
到後期又要打士兵先會高攻
但個會得(島左近)就係咁加攻
仲可以去到800-1000到(如果係咁食)
但係亂舞就黎黎去去都係得700到
仲要20s之後就無左..

其實就仲有其他問題
好似最後D王咁
要打死就好容易,一個一個咁打,係咁拉佢地
2個人打都嬴到,但係就好哂時間
玩得耐就好無聊,太過悶

仲有D關好有問題,好唔平衡
頭個3-4關可以慢慢食
但係之後就去得好快
這樣就出現一個問題
如果一開始唔食,之後就好難up lv
令之後出現多人死亡情況出現
之後就ag,平衡一次只小要ag 3-4次先得
我認為應該慢慢黎,唔好得個3-4關可以食

其他E個問題主要係 up lv所加既能力
同電腦出既士兵能力有出入
佢地能力比我地能力來說
是十分因難去up lv 仲可能有死亡機會
例如:頭3-4關所出現的士兵和第5的騎兵能力相差太遠
主要係血量太多,竟然有120,但之前的士兵大多數都是得,50-60hp左右,
之後的關卡更不用多講

回復 支持 反對

原帖由 lovest 於 2007-7-18 15:14 發表
有D人既技能好似重複左咁
好似亂舞咁
一開始打士兵又無咩用
到後期又要打士兵先會高攻
但個會得就係咁加攻
仲可以去到800-1000到(如果係咁食)
但係亂舞就黎黎去去都係得700到
仲要20s之後就無左..

其實就仲有其他問題
好似最後D王咁
要打死就好容易,一個一個咁打,係咁拉佢地
2個人打都嬴到,但係就好哂時間
玩得耐就好無聊,太過悶

仲有D關好有問題,好唔平衡
頭個3關可以慢慢食
但係之後就去得好快
這樣就出現一個問題
如果一開始唔食,之後就好難up lv
令之後出現多人死亡情況出現
之後就ag,平衡一次只小要ag 3-4次
我認為應該慢慢黎,唔好得個3關可以食

逐一答番你先
人物其實有分前勁同後勁
會得係後勁既技能,初期唔係好有用
亂舞同會得雖然一樣係加攻
但其實會得要後期食得多兵先會勁,初期廢過亂舞好多
因為亂舞既攻擊力可以維持係好高既水平(如果有兵殺既話)
殺兵可以好快,都唔算無用

到打王問題
我站時仲想保留d王會俾人屈呢個BUG
因為我怕一無得屈會太難玩
最後一關...已經好難玩..除非想D人係最後一關死哂
所以屈王呢樣野我都仲係保留住先

到食分方面
我都好認同得頭果幾關食得開心
我會盡量減弱其他關卡既兵...
另外我係第3,4關都已經整左防爆LV
所以唔會係第4關之前爆LV
回復 支持 反對

原帖由 ~香腸~ 於 2007-7-18 15:29 發表

逐一答番你先
人物其實有分前勁同後勁
會得係後勁既技能,初期唔係好有用
亂舞同會得雖然一樣係加攻
因為亂舞既攻擊力可以維持係好高既水平(如果有兵 ...

你既解答無咩問題
只不過第一個問題我認為:
我唔認為係咁
一開始主要係打士兵,不是打王為主,所以大家在打士兵方面
兩個是差不多,主要係士兵不是太多hp
這樣說他們兩人沒有太多分別
回復 支持 反對