樓主: smallken1234
打印 上一主題 下一主題
收起左側

♥♥[#3 4/9]哭了~才發現自己真的受傷了 [#3 4/9]

咁耐以黎都好多謝你既支持=]

呢件事真係拎我學到好多好多野

我既付出並無遺憾

可能我既付出已經再感動唔到佢既愛

但都令我學會珍惜同放低 ...
smallken1234 發表於 30-7-2009 00:45

也是的,有時候,放手會比緊緊抓實的好
回復 支持 反對

也是的,有時候,放手會比緊緊抓實的好
derekchan 發表於 30-7-2009 00:50

嗯嗯..我明白

但我亦知道 放手並不等於放棄
回復 支持 反對

很想放聲哭出來 但結果也只有我自己聽見 不笑難道要哭嗎 妳又會以為我在博同情 還記得我倆十指緊扣的一刻嗎? 但這不境只能懷緬 妳不會明白單身有多寂寞 以為妳會伴我共同進退永遠一起 但我沒想到最後只剩我一人全力以赴至死方休 就算是最甜蜜情歌竟奏出了我的淚水 每天無所事事 為一的活動就是想妳等妳 剎那間察覺身邊已無他人 不過是失去了妳姐 我的生活已變得了無生氣 快樂總是在最開心時留走 留也留不住 一個人的生活怎會過得開心呢 自從回復單身 我能做的就只有獨自淌淚 看著身邊的一雙一對 我只有份羡慕 又許是我生性悲觀 始終無法抱住一分希望 不想勉強自己扮開心 我真的好辛苦 我不是怕悶 真正令人軟弱的是孤獨
回復 支持 反對

傷心傷痛只我在心 心中傷痛永留痕 某年某月某一天 相知相遇於某地 此年此月這一天 傷心傷痛在此時 有些事情 是不用在日記上做記錄 卻中身難忘 有些悲傷 是不衰要提醒 却一直在腦海重復 兒我就是這樣 每天都過著 没有妳的日子 誰會懂珍惜 當你還擁有 流淚 是因為我懦弱吧! 當失去了 才學會珍惜 為何又再傷害我 又感動我 何謂愛 其實最愛只有誰 我始终带著妳初戀時給我的加鎖 望妳有一天回來認領把鎖解開 會當我回家的時候都想著跟妳一起走過路 路上找妳留下的美好 當眼淚不小心缓缓的滑過嘴角時 就用妳曾經握過我的手輕輕地抹掉 不知何時何地相見 但願隨時隨地相思 不知心中有否我在 但願妳常在我心中 忘了 忘不了 愛妳需要勇氣 擁有妳需要運氣 給妳幸福需要爭氣 剩下我就是被妳為棄 雨見妳 是緣 喜歡妳 是感覺 愛上妳 是快樂 但最後 妳我己經回不了過去

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
冰月~ -5 連貼

查看全部評分

回復 支持 反對

但人總係覺得自己是對的就去做 做來其實是多如的 好多時人們都係唔做過唔死心唔今心 不斷重複又重複飯錯 我都覺得自己錯左 但真的愛一個人是錯嗎?有罪嗎?我都係人來嫁!!就算我真係錯真係有罪 又點呀 我成日都覺得上天是對每一人都是公平的 但到這一刻我覺得唔係羅 上天您鏡言 給我同她緣 為什麼不給我同她的份 到這一刻我都接受唔到佢的離開 人海忘忘中妳我能9雨上 係我一生最大的幸運 可能我己經用曬我一生的幸運 兒幸福又一次又一次離我兒去 唉由細到大都係這樣 點解到現在大個都要受這種之味接磨 天有不喜歡我就算不要再接磨我好嗎?我真的累透了 很累很累 好想休息一下 再撐我都己經開始撐唔住 不過我知我現在有d事要一定要做左先 之後的事情等明日去想希望真係原望就是明天細介變萬千

評分

參與人數 1樂點 -10 收起 理由
冰月~ -10 多次連貼

查看全部評分

回復 支持 反對

95# 6茶雅典娜
樓上的連帖達人又發功LA= ="
我相信樓主
應該冇遺憾嫁LA...
只求雙方都能夠放下....
放手~!放開所有,彼此更自由....放手~!其實我絕非愛得不夠~~~
ps.樓主,話就話放低,KEEP住睇同回呢個帖,仲有打感受呀~比我地知道最新情況.實行黎個上海樂古銀行特約:戀愛現場= ="(拖+打)
回復 支持 反對

95# 6茶雅典娜
樓上的連帖達人又發功LA= ="
我相信樓主
應該冇遺憾嫁LA...
只求雙方都能夠放下....
放手~!放開所有,彼此更自由....放手~!其實我絕非愛得不夠~~~
ps.樓主,話就話放低,KEEP住睇同回呢個帖,仲有打感受 ...
佐野大大 發表於 30-7-2009 09:49

嗯...可能只有放手先可以得到自由
回復 支持 反對

嘻..
人總是這樣子..
當得到時不懂得珍惜..
失去後,先珍惜..
見你一個會考便把感情丟淡..
那你有問過自己有多愛她嗎?
二年的感情不算很長..
自己好好想想她真的值得你這樣做嗎?
亦好好想想自己有多愛她?是不是二個月..三個月後就忘記她..
若果她是你是重要的..
那請你不要放棄..
不要再讓自己再次後悔..
回復 支持 反對

嘻..
人總是這樣子..
當得到時不懂得珍惜..
失去後,先珍惜..
見你一個會考便把感情丟淡..
那你有問過自己有多愛她嗎?
二年的感情不算很長..
自己好好想想她真的值得你這樣做嗎?
亦好好想想自己有多愛她?是不是二個月 ...
皇帝仔 發表於 31/7/2009 03:42

又唔好甘講,都話樓主有盡力過....
有冇睇曬成個帖先講呢?=w=
樓主已經學會左珍惜...
依家佢已經做緊佢可以做既野,佢已經諗緊辦法去挽救呢段感情,樓上的大大又何必再怪責佢??
回復 支持 反對

98# 皇帝仔
我知道現時說什麼都沒用

我真的很愛她

但我也不能說我現在能等她多久

因為說話總是容易出口

但是世事往往會容易改變

就如過往的承諾一樣

說出口時總時堅定...但現在卻落空

也許我能等她一個月,半年,一年,兩年.........十年

由時間去證明吧

又唔好甘講,都話樓主有盡力過....
有冇睇曬成個帖先講呢?=w=
樓主已經學會左珍惜...
依家佢已經做緊佢可以做既野,佢已經諗緊辦法去挽救呢段感情,樓上的大大又何必再怪責佢?? ...
佐野大大 發表於 31-7-2009 09:07

唔緊要...佢都係想發表下佢睇法姐

有D野佢都講得岩既

而我都有努力過去挽救
回復 支持 反對