打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] 戰國策

我玩下先,thx~~
回復 支持 反對

其實左面 果到有咩用- -

如果可以最好加d隱劇- - 例如 係戰爭開始之後30分鐘, 可以去果到請外族幫手
回復 支持 反對

都幾得意請外族. 可以請夢古人,不過都係睇作者反應
回復 支持 反對

Ctrl + F12

2# 超級新手
Ctrl + F12
回復 支持 反對

我比個提議你
你可於城中加人(一開始)
兩只火溪(一只貴族,不能死,1MIN+10金)
一個王(騎兵,趙騎弓,1MIN+20金,死了就敗國)
兩個門客(傳教士)
一個將軍(騎兵一些可以招降)
城鎮使用權(羊,不能走開城,不能死)
G.E.
空白=空地 X=城牆 O=草堆 火=火溪 傳=傳教士 將=將軍
            O                                       
     XXXX羊XXX        如此......                                         
     X      O   X                                      
     X 傳    王X                                         
     X 傳    將X                                      
     X 火 火   X                                                  
     XXXXXXXX
回復 支持 反對

請外族如何可以做到公平? 呢個會好影響平衡
如果你有一個詳細d 既做法俾我, 係唔會太影響平衡, 我地可以研究下.
定係整個可似哩係入面保血既小城俾d 滅左國既人哩係果度? 唔會生兵, 唔會出金. for 防守only.
咁佢地有機會可以偷城

對於KTE既提議, 咁樣會好複雜, d人一死火雞/羊會狂問點解.
同埋我想玩家專注係控兵/策略, 唔想佢地要控制同顧及咁多野.
回復 支持 反對

你其實可以把火雞&羊調整成不死的(你自己問人)
你更可以設1-8p自己選擇國家
怡且不要加8p空奴
選角完成後把多左的國(騎王刪除)
不過你最好立10幾個國
而且當中總要有些特別(侮個國家)
eg如他們選左
1p秦 2p趙 3p燕 4p韓 5p東周......多左魯,宋等

最後我想要個多d城的地圖廿幾個城
像三國誌般耐玩的,而且可否刪除全部寶藏!
寶藏就是個最大不公平了
回復 支持 反對

你其實可以把火雞&羊調整成不死的(你自己問人)
你更可以設1-8p自己選擇國家
怡且不要加8p空奴
選角完成後把多左的國(騎王刪除)
不過你最好立10幾個國
而且當中總要有些特別(侮個國家)
eg如他們選左
1p秦 2p趙 3p燕 4 ...
KTE 發表於 9-4-2009 11:31

如果你可以help 作者弄的,應該沒問題,但現在要大幅修改可能要重新來過. (心聲:我都想改)

而現在我個人認為金錢都係最好的修改對像,唔理d寶藏, 可以在某d地加上金礦(可爭奪地), 玩家要出兵保護金礦.在島上加入村民(如5金1個,瘋狂的可以1金). 如果多的話,可以當血盾.當然要禁起其他野.
回復 支持 反對

如果你可以help 作者弄的,應該沒問題,但現在要大幅修改可能要重新來過. (心聲:我都想改)

而現在我個人認為金錢都係最好的修改對像,唔理d寶藏, 可以在某d地加上金礦(可爭奪地), 玩家要出兵保護金礦.在島上加入村 ...
Lwl 發表於 9-4-2009 12:41

o害我o地大家都係有心冇力的人
我最希望幫場主整青山院長如果
能夠聽我o地的心聲張個場整好d
就最好~~
回復 支持 反對

大家想刪除寶藏嗎?其實寶藏真的不必要

金礦是可以的,是一個不會出兵的據點,會生產少量黃金,大家喜歡這提議嗎?
回復 支持 反對