打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [為玩家著想]強烈要求團隊死鬥取消dust2地圖!

最好笑的是
近來還有room是禁flash的...
along一出去幾十支16bit awp,仲要唔俾用flash
打毛?
回復 支持 反對

如果32人場,通常Me玩開 Ct. 就推B->盧面->盧底 就咁多
12〜14人場 Me通常全圖穿梭
其實D2 唔公平都係人數問題 32人場 T通常玩哂
10〜14人場就冇話分唔分Camp 5 Camp 公唔公平戈D
因為實有機會走到出去殺人

仲有見到Ct (新手)通常都係等槍汁 Or卡死自己友先至比T 攻入黎最圍死哂
回復 支持 反對

INFERNO只係當CT PUSH左之後,T RAM比較難打,其他位置無乜問題wor...

so far無乜見人玩呢2個map

我不是不喜歡這個地圖只是不喜歡有大量人借著tr在呢個模式既地形上的優勢,將新手玩家/選唔到tr既玩家屠殺

我從來無覺得nexon刪走d2係錯誤既決定,而nexo係唔係因為玩家既投訴而加入番d2無人知
ya,呢個map係對tr唔公平,但係點解經常都係見到tr贏緊?

我要練技術當然會去bloodstrike,train,nuke
但是得我一個人玩嗎?_?還是跟bot玩?_?
godofzero 發表於 15-11-2012 14:40

咁講法d2 都係咁ge 姐...

A門雖然TR 同CT 差唔多時間到, 但其實zz CT一定比TR快好多
無錯, CT要顧晒兩個點 (zz + a凹)係有d 分身不暇, 但係CT 可以增強返人手去A
zz個點要搶返唔係無機會
加上我見過好多CT 爆mid 打DM 例子, 做得好, 夠多人衝ge 話TR 根本無咁易佔到A

咁會唔會只係CT打法問題?
我唔係話D2 DM TR無優勢
我知係一張TR map
但係情況係唔係你所講咁嚴重?
我唔係咁認為lor

其實rats 都有幾多下, port 就真係唔多

唔知係唔同場問題定點
我十次去assault CT 掛機有9 次可以贏, 加左9次血戰王者

呢個應該歸因返去玩家心態問題掛...
要令一個場係絕對平衡其實個場一定要係對稱
如果唔係淨係時間性(去某d 點所用ge 時間), 躲藏點一有唔同, 就已經造成唔公平
咁樣得返AE, bloodstrike係咁樣
你可以叫nexon 整個放大版ge AE, bloodstrike...

我只係議事論事, 絕無半點針對
回復 支持 反對

我重想提出ge 係
其實好多人都唔當DM 係練槍法地方, 佢地都係camp 黎camp 去
回復 支持 反對

如果32人場,通常Me玩開 Ct. 就推B->盧面->盧底 就咁多
12〜14人場 Me通常全圖穿梭
其實D2 唔公平都係 ...
domelem 發表於 15-11-2012 15:06

人數問題->認同

rats 係一張公認左ge tr map
但係周不時都會有CT贏ge 情況
每次都係CT比TR多2-3 隻...
回復 支持 反對

其實你不喜歡這個地圖

可以不去玩

但是你們也要為其他玩家著想

之前N社將de_dust2刪了(團隊死鬥),有不少 ...
v1w1 發表於 15-11-2012 02:09 PM

同意,如果ct有技術唔會話冇可能贏到
    只係多數識玩既都會去tr
    搞到好似tr玩哂咁
回復 支持 反對

玩CT成日俾A點既tr或者B點既tr狙死
回復 支持 反對

回復 10# godofzero

大把人玩RATS啦-,-
回復 支持 反對

其實cso好多地圖都5公平
回復 支持 反對