樂古Nakuz

標題: ****人際關係版 - 人際關係問答比賽****(交表結束 計分即將進行!) [打印本頁]

作者: zero仔    時間: 30-5-2008 18:54
標題: ****人際關係版 - 人際關係問答比賽****(交表結束 計分即將進行!)
得獎名單
冠軍:
亞軍:
季軍:

=========================================

最佳答案名單
第一條:
第二條:
第三條:
第四條:
第五條:
第六條:
第七條:
第八條:
               人際關係版 問答比賽

*本活動己得版主 無名方士  認可舉辦

評判: zero 仔    to123ko123

參加日期:

由即日起至2008年6月26日

評分準則"

內容 經驗/例子 佔70%

有效傳意         佔20%

投入度            佔10%

[quote]
例: 第1題:內容得 8分      則8x70%           
              有效傳意得7分 則7x20%
              投入度 6分      則6x10%

則:第1條得分7.6分

其他題目計分方法如此類推
   將總分加上
   再加上另1位評判用相同標準計算出來的得分
   那就是總分!

[/quote]
比賽規則:
所有會員都有資格參與*

1.請認真回答問題。

2.請會員發表意見時不要有針對成份。

3.請不要在網上/其他途徑找答案 ,但可以找資料幫助作答

4.請會員不要PM私下給長老會員以及版主問最佳答案等等的事。除非個別事件.假如PM給長老

會員或版主.對問答比賽有關的最佳答案左右一經發現取消資格.以及撤銷樂點決理

5.禁止"抄考"其他會員的答案,一經發現 取消資格,另外適當處分

6.請不要發表無義意內容。當呃POST處理。

7.如有任何問題請以pm方式發送給版主/本版長老。

8.版主/長老享有最終決定權,任何會員皆不得異議。

9.假如在本帖內含粗言穢言之類的眼字.將會被取消資格.以及撤銷樂點.粗言穢言定意麻煩觀看版規。

注意:所有計分環節將於活動截止後1星期內舉行及公佈

細節:
參加會員只需依照題意

回答你認為最適當的答案   (字數不限

再以 hide 回復  (回復後才後瀏覽)

參賽者的意見將會被2位評判評分

評判會對每條答案作出評分 10分為滿分  1共8條 總分80分 ( 2位評判評分 合共160分)

每條回覆最佳者 獲加30分 (每條計

另加參與獎 凡參加者 均獲10點 - 15點 樂點

本活動設冠 亞 季軍

冠軍:200樂點

亞軍:150樂點

季軍:90樂點

參賽者請copy填表格作回答之用

回答表格:
參賽者:
ID:
日期:
題號1:

2:

3:

4:

5:

6:

7:

8:

題目:

1.當你遇上被俾排斥/杯葛的時候。你會怎麼辦!?

2.當你遇上你不認識的人。你會怎麼辦!?
   (答題指引:例:同fd既fd1齊出街,網上討論區,初次上班,新同學等等

3.當你受到朋友心靈上的傷害。你會怎麼辦!?

4.怎樣化解你同對敵(你好憎佢的人)的關係!?

5.好朋友之間應該存在一些秘密嗎!?(對好朋友做錯過o既野.冇承認o既秘密)為什麼!?

6.你認為俗稱『擦鞋』的奉承別人行為可取嗎!? 出發表你的個人見解。

7.當你認為你身邊有人意圖或企圖作出對你不利的事。你會怎樣做?

8.要找知心朋友。你認為要有什麼條件!?

作者: 無名方士    時間: 30-5-2008 19:05
冠亞季最終保留權由本版2位長老決定
作者: to123ko123    時間: 30-5-2008 19:19
標題: 示範
回答表格:
參賽者:to123ko123
ID:to123ko123
日期:30-5-08
題號1:我會盡量配合佢地。多d搞gag唔係爛!!!

2:撞到唔識既人果陣"睇下佢係咪我既fd既fd啦"如果係 可以交流下

3:安尉佢。整到佢開心d

4:搵一d事化解。例如傾下計。

5:我覺得係應該的。例如1d家入面既事"唔想俾好友知。家有醜事不得外傳

6:我覺得唔係幾可行的。會俾人覺得你好討厭。

7:我會為自己著想下先。

8:一定要放學一齊返屋企。一齊傾心等
作者: 承b    時間: 30-5-2008 19:35
回答表格:
參賽者:承b
ID:393090
日期:30-5-08
題號1:我會唔理佢地....過一段時間先同佢講野

2:會同佢吹下水咁,同佢做朋友

3:安尉佢,跟住同佢玩個痛快

4:唔理佢,等佢唔記得左個件事,先同佢玩

5:應該,可能有d野你唔想比你朋友知

6:不可行,咁串人可能會令佢唔開心

7:我會問下佢做咩要咁做

8:要好人,唔可以冇品,唔可以昆人

作者: [S]fok01    時間: 30-5-2008 19:39
標題: 回答表格:
回答表格:
參賽者:fok01
ID:144080
日期:30-5-2008
題號1:學日劇Life個女主角 同個D人對抗到低  

2:看他的為人點 再作決定

3:細心想想 朋友是有心或無意

4:搵個朋友同他和解

5:為好朋友著想 不說好朋友的壞話

6:擦鞋是小人的行為 全部都是欺炸成份 換取別人好感 不能交真心朋友

7:與他理論

8:互相信任

作者: 承b    時間: 30-5-2008 19:40
要正再以 hide 9000000 作回復便可???
作者: 無名方士    時間: 30-5-2008 19:41
標題: 回復 4# 的帖子
感謝你o既參與
作者: zero仔    時間: 30-5-2008 19:41
ER.....
用回復後才後瀏覽果個丫
作者: 承b    時間: 30-5-2008 19:44
借問係唔係要正隱藏內容??
作者: 無名方士    時間: 30-5-2008 19:47
請會員不要PM私下給長老會員.以及版主問最佳答案等等的事。除非個別事件.假如PM給長老

會員或版主.對問答比賽有關的最佳答案左右一至發現取消資格.以及撤銷樂點決理。
作者: zero仔    時間: 30-5-2008 19:49
標題: 回復 9# 的帖子
係丫
冇錯
麻煩哂
作者: 無名方士    時間: 30-5-2008 19:52
隱唔隱藏其實冇咩所謂
作者: [S]fok01    時間: 30-5-2008 19:53
標題: 回復 12# 的帖子
比人抄點算丫[[yoyo_014]]
作者: zero仔    時間: 30-5-2008 19:54
冇錯....最好都遮1遮先

同埋唔該唔好係到吹水-.-

吹水留返吹水區囧 謝!
作者: 無名方士    時間: 30-5-2008 19:56
標題: 回復 14# 的帖子
ze仔.引用埋抄人會俾人扣分.同埋講埋幾時完結比賽
作者: 單良    時間: 30-5-2008 20:01
點解要係6月29日=.=對我黎講係又不幸又幸運既日子
作者: 無名方士    時間: 30-5-2008 20:01
標題: 回復 16# 的帖子
你睇真d.改修正
作者: MiChing    時間: 30-5-2008 20:07
[hide]參賽者:MiChing
ID:556942
日期:30/5/08
題號1:先查明原因  再作出相應行動

2:主動去認識(限男生 對住唔識既女仔會口窒窒)

3:黎人際關係區搵人傾訴啦
作者: to123ko123    時間: 30-5-2008 20:09
提醒多字是好的"但係都要岩"唔好太多廢話[[onion_62]]
作者: 單良    時間: 30-5-2008 20:15
可唔可以答住4條先

仲有好多問題都出得唔好
作者: 無名方士    時間: 30-5-2008 20:16
標題: 回復 20# 的帖子
唔可以.假如你覺得有更多o既問題.等待遲d再講.有可能出問答比賽2
作者: 單良    時間: 30-5-2008 20:22
唔好6月29號啦,...早d得唔得
作者: to123ko123    時間: 30-5-2008 20:24
如有問題!!!!!!!!!!!!請pm版主/長老
作者: 單良    時間: 30-5-2008 20:33

作者: kit06    時間: 30-5-2008 20:37

作者: 傻yung*”    時間: 30-5-2008 21:39

作者: to123ko123    時間: 30-5-2008 21:47
原帖由 傻yung*” 於 30-5-2008 21:39 發表
**** 本內容被作者隱藏 *****

唔好用hide功能"要用既話用"回覆果個[[onion_14]]
作者: 傻yung*”    時間: 30-5-2008 22:03
哦- -整番好啦..      
作者: 黑色彩虹    時間: 30-5-2008 22:09
回答表格:
參賽者: XDD]]]*
ID: XDD]]]*
日期: 30-5-2008
題號
1: 我會嘗試和杯葛者傾談,問問他們為什麼要咁做
    如果他們說出我的缺點,我會盡量改善我自己的缺點
    令他們明白我是真心和他們做朋友

2: 我會主動和他談話,談談他的近況或背景,從而認識他的為人

3: 盡量安慰他,避免說一些令他傷心的字眼,我會叫他放聲大哭
    因為有專家說,大哭是醫療傷心的最佳靈藥

4: 我會放下臉子,主動和他和好,因為第一步是非常重要

5: 我覺得應該存在,因為每個人也有不能說的秘密

6: 我覺得間中擦鞋也是無壞的,因為可以令被擦鞋者開心一點
    但經常擦鞋會令人反感

7: 我會直接問他為何要這樣做,因為每個人犯事一定有苦衷

8: 第一,當然要"岩key"   第二,可以容易諒解大家     第三,懂得明白對方的感受
作者: 無名方士    時間: 30-5-2008 22:39
麻煩2位有關長老詳細觀看帖子.以及有問題可PM給我
作者: to123ko123    時間: 30-5-2008 22:48
本人比較注重5.好朋友之間應該存在一些秘密嗎!?為什麼!?

呢條好有討論性。

大家答呢條可以答長D"

本人暫時同意KIT 金仔的說法(第5條)。

雙方又說出了重點。

其實也是存在一些秘密的。
作者: 無名方士    時間: 30-5-2008 23:20
請各會員注意.最終保留權以及判斷權由2位長老決定.不得意義.除非是大問題。

如有問題可PM給我以及to或ze仔

長老:to以及ze仔
作者: denny20011325    時間: 30-5-2008 23:33
回答表格:
參賽者: denny20011325
ID: 350711
日期:2008年5月30日
題號  1:um  .. 講真  我自己中學時期都試過比人杯葛的 因為個陣心志未成熟  

做d野真係好黑人憎的  如果我比人排斥/杯葛的話  先想下自己平時 究竟有d咩做得唔好既

反思一下   因為人地杯葛得你  一定有某某原因的  

不會無lala杯葛你的  正所謂 「言者無心 聽者有意」

可能自己平時講野  / 做d野影響到人 但自己又唔知   時間可以沖淡一切

等時間久一點  再問番佢地  點解個陣會杯葛我既 咁la  ( 當然  要從版杯葛 變成得到別人的

認同  是一件很難的事呢  

2: 咁我自己就係雙座子既  我朋友緣都算幾好  我遇到唔識既人  ( 好似係網吧咁  

先睇下佢玩咩game  如果佢好似我咁  大家都打信長 / cod4 個d 同一種類既game

我會主動去同佢傾計   好似話 : 依伊 @o@ 呢隻game 我都有玩wow 我xx lv 嫁

你係邊度升la 嫁  不如 加我msn  下次一齊來玩喔  再係msn 同佢傾下計 比埋電話佢

因為大家志同道合  好快便可以成為好朋友 ( 好朋友定義未必到知心好友  但最起碼

大家岩咀型先   傾起計上來都多野傾d

3:受到朋友心靈上既創傷     如果唔係太大件事既話 我多數都係自己收收埋埋

可能天生有種「獨行俠」的心態  -,- 好多野都唔想同人講-口-   如果真係好大件事

例如話  有個fd 話同我絕交咁    更係打比d 朋友傾下計  訴下苦水la   比人hurt

up住up住始終唔係太好   個心會成日都唔舒服  好難受 ~ or 可以番學校搵d 老師傾下

我相信一定有老師會用心聽的

4:呢個問題  我自己都遇過好多次  我自己本身都好多野講  有時搞下笑  

以前番學個陣  因為有一次有個人抄我本中史功課  仲整爛左我本簿  又唔講對唔住

跟住我勁憎佢    冇同佢講野  ( 成個學期  到左下學期  個陣墨香岩岩出  好興的

佢又唔識玩  又知我玩得勁  佢就開始同我講番野  慢慢就成為好朋友了

其實呢種問題係平時生活上都成日會遇到  好多問題  都係出自「溝通不足」的喔

都係個句la  人地憎你唔會無lala 嫁麻   一定會有d原因嫁 !!   我自己會先做主動  睇下佢有

冇反應la  如果佢都係唔彩我既  等待時機  時間耐左  慢慢會認識到佢份人  睇下有咩投契既

傾下囉  如果大家有一齊打機既話 咪傾下囉  我相信 世上沒有記仇人的  唔通嬲佢一世咩-,-"

5:我選揀應該 ~ 人始終都係有d野唔係太想比人知 既  例如話有冇女朋友  有時係msn 打d 什麼

我愛你個d 我d 朋友都爭住問 你有冇女朋友  我次次都係個句 : 冇呀  我唔想比佢地知

係因為我覺得未係時候   等大家感情定下來才介紹比佢地識都未係遲..la   秘密係人都有嫁la

講真個句  係睇下  肯唔肯同朋友分享下嫁姐  我自己本身就冇咩秘密的  我好樂意同人分享好東

西嫁 ~  你見我搵左好多三國無雙歌 係音樂試聽區度  呢d歌係係日本訂隻原聲大碟來香港先有

我都肯分享比朋友  @@"

6 不可取的  ~ 講真個句  擦鞋係人都會嫁la  我番工個陣都成日擦d大佬鞋  

講下笑引佢地笑  大家番工都會悶 間唔中一兩次  開心下  我覺得無咩所謂la ~

但如果成日擦  會比人一種討厭既感覺囉  好似你番到公司咁la

日日都見到有個人擦阿頭鞋 正常人個心一定會諗 : 淨係識得靠把口 討人歡心

所以比人既印像會唔係太好囉  但如果你擦鞋個d野大家都受落又唔同講法 ~

總之  擦鞋唔緊要  唔好成日就可以了

7.  都係一句 : 靜觀其變 。  一開始先不要踢爆佢  好似有d人 成日都會問人借錢  拎煙呀咁樣

比著係我 頭幾次可能比佢既  但過多幾次之後   自然就會警覺了 ~  如果佢真係想搵著數既  咪

避之則吉囉     見到佢成日搵自己著數  見到佢當唔識佢la

中國人有句說話 : 有借有還  再借不難  好似以借錢為例  如果佢問我借100 蚊 我身上冇錢更係

唔借l a  如果有多既  咪借囉  佢還既  下次咪再借囉 知佢有信用  佢唔還既  咪佢用100蚊買起

佢個人格囉  下次一定唔會再借!   用100蚊買個人格番來  抵la ~

8 要找知心朋友  首先要投契  大家志同道合  例如大家打同一隻game  呀

大家都有打藍球  咁      當大家有同一個奮鬥目標既時候  大家既溝通 自然會多

接觸都會多左  時間耐左  大家都知道對方係咩人   自然會相信對方  大家都好快會成為

知心好友了 第2 一定要有共同興趣la   冇共同興趣

大家計都冇得傾  連這點都辦不到的話 第一點更加不需要談了 ~

諗唔到了  我答完了
作者: ]]yin~[賢    時間: 31-5-2008 10:30
回答表格:
參賽者:]]yin~[賢
作者: to123ko123    時間: 31-5-2008 10:32
[quote]原帖由 ]]yin~[賢
作者: ]]yin~[賢    時間: 31-5-2008 10:38
標題: 回復 35# 的帖子
thx哂[[onion_73]]
作者: zero仔    時間: 31-5-2008 11:13
效果幾好@@""""
作者: to123ko123    時間: 31-5-2008 12:08
原帖由 denny20011325 於 30-5-2008 23:33 發表
回答表格:
參賽者: denny20011325
ID: 350711
日期:2008年5月30日
題號  1:um  .. 講真  我自己中學時期都試過比人杯葛的 因為個陣心志未成熟  

做d野真係好黑人憎的  如果我比人排斥/杯葛的話  先想下自己平 ...

點解第5條果到"好似離左題[[onion_25]]
作者: ]]yin~[賢    時間: 31-5-2008 13:35
標題: 回復 38# 的帖子
無呀,,姐係話朋友之間可以有秘密囉-.-''
作者: to123ko123    時間: 31-5-2008 13:41
[quote]原帖由 ]]yin~[賢
作者: ]]yin~[賢    時間: 31-5-2008 13:46
標題: 回復 40# 的帖子
高手ma人地-.-''
作者: 無名方士    時間: 31-5-2008 14:46
提醒想囉獎o既會員.

如有修改可用編輯或開個新o既回覆

假如開新o既回覆麻煩講埋.修改左第幾題方便評判觀看。
作者: denny20011325    時間: 31-5-2008 15:48
原帖由 to123ko123 於 31-5-2008 05:41 發表

佢話:你見我搵左好多三國無雙歌 係音樂試聽區度  呢d歌係係日本訂隻原聲大碟來香港先有

我都肯分享比朋友  @@"

[[onion_21]]

大佬  你考試都唔會全部答曬書個d野落去la

一定要比d 自己意見  我個d 係自己生活中既例子 明白!?
作者: to123ko123    時間: 31-5-2008 15:51
原帖由 denny20011325 於 31-5-2008 15:48 發表

大佬  你考試都唔會全部答曬書個d野落去la

一定要比d 自己意見  我個d 係自己生活中既例子 明白!?

OK[[onion_21]]
作者: denny20011325    時間: 31-5-2008 16:07
ok 加個公仔  你又一分了  呃分王
作者: to123ko123    時間: 31-5-2008 16:08
原帖由 denny20011325 於 31-5-2008 16:07 發表
ok 加個公仔  你又一分了  呃分王

得啦"玩信長啦你[[onion_34]]
作者: 單良    時間: 31-5-2008 16:46
[[bao_30]] 咁就1分啦,,,呵呵
作者: ~kwokho~    時間: 31-5-2008 23:18
參賽者:~kwokho~
ID:353981
日期:2008.5.31
題號1:剩係同d唔係排斥/杯葛我既朋友玩....

2:我係比較被動..所以我唔會作主動..等佢主動同我講野我咪同佢交流一下a"a

3:首先....問候下佢點...就同佢講「唔好咁啦~希望在明天呀嘛」-.-"

4:如果係勁憎既....就唔會再同佢講野..同d人排斥佢-.-""

5:梗係應該存在啦!如果唔係醜陋既事.都可以同d朋友講.但係如果唔好既..當然唔講得

6:擦鞋會令我反感....你做得好自然有人讚..唔洗擦鞋囉

7:同家人/朋友傾訴- -"

8:要知道我的心....囧好似月亮咁..要同出同進....XD"
作者: 某欣    時間: 1-6-2008 00:07

作者: `Lok-)    時間: 1-6-2008 00:18
作者: 佐佐木太原    時間: 1-6-2008 08:13
前任版主大駕光臨(被歐

我對是次活動有少許問題
能否公開一下評分的標準
因為你們的問題大多是「你會怎麼辦」
這些都是非常個人性的問題
因為各人的處理辦法不一
想知道一下標分的準則
作者: fishball520    時間: 1-6-2008 08:42
[hide]回答表格:參賽者:fishball520
ID:384016
日期:2008年6月1日
題號1:多D請佢地食野,玩,希望接受我        
2:同佢SAY下 HI,打開話題,做埋朋友        
3:我會經常問候下佢,等佢唔好諗傻事        
4:搵多D佢ge好處         
5:應有秘密,因為咁先可証明大家都相信對方        
6:沒問題呀,奉承別人好過踩人吧,有邊個唔鍾意比人讚呢?      
7:找他問清楚      
8:4個字:真心真意
[hide]

作者: 無名方士    時間: 1-6-2008 10:34
暫時評分最佳答案標準.有可能會大修正等等

先由我講講評分標準.我們今次舉辦此活動.大約是想知道會員的分析力以及在問題中的應變能力.以及技巧性的回答。

評分標準:先已會員答的答案.能否符合我們的要求.先看分析.應變為標準.然後再加已分析回答的會員.比較一下。

暫沒補充。

作者: 佐佐木太原    時間: 1-6-2008 11:20
那能否將題目的內容縮窄
例如說加入狀況
就像第二條 遇上不認識的人怎麼辦
日常生活到處都是不認識的人
題目的意思好像有點不清楚
倘若加入狀況
例如初次上班面對不認識的同事應怎辦
這樣加入了狀況好像能令會員更清晰
回答應該準確 不容易離題
作者: 無名方士    時間: 1-6-2008 11:27
標題: 回復 54# 的帖子
我會跟2位長老商量一下.感謝你的意見
作者: zero仔    時間: 1-6-2008 13:21
新增 評分標準
       計分方法微調
作者: denny20011325    時間: 1-6-2008 17:56
佐佐木仔  我認得你@@" 個陣你將我個帖加左精華 ( 影視區  配音員資料 記得@@"!?
作者: mgs2089    時間: 1-6-2008 18:08

作者: RoyLo    時間: 1-6-2008 21:52
建議...
將發問 意見 納成一帖
而提交作品的則為另一個貼.....
作者: 無名方士    時間: 1-6-2008 21:55
標題: 回復 59# 的帖子
我會嘗試跟2位長老商量
作者: 佐佐木太原    時間: 1-6-2008 22:12
另外亦對第4,5題有少許疑問

怎樣化解你同對敵(你好憎佢的人)的關係!?
是對方憎恨自己還是自己憎恨對方
倘若是後者 基於你已經有心不去繼續憎恨他
那當然是不必做什麼

第五題所說的好友之間存在一些秘密
是好友之間一起共用一些秘密
旁人不了解
還是說對於好友亦不完全坦白
依舊保留只屬於自己的一點秘密
作者: [''瘋    時間: 1-6-2008 22:30
回答表格:
參賽者:[''瘋
ID:540328
日期:08/6/1
題號  1:我會搵一d真係真心同我玩既朋友

2:我會主動d同佢講下d話題先 之後會會熟落就有野傾

3:我會好主動禁同你傾下 問下佢點解會唔開心啦,了解下件事係點

4:唔會理佢 等佢自己同我傾返先 睇下佢誠意如何先理佢

5:好朋友有好多隻 真心既話真係會好難有囉 我會講哂d開心同唔開心既野比佢知...
           識左幾年果d就講下平時d野好朋友就唔會講禁多秘密

6:不可取,,因為我個人覺得要用自己既力量禁先好

7:會離開佢 唔好成日接近佢囉...

8:唔會出賣自己,,我地有事果陣會同佢一陣傾下,唔會因為小小事就嘈
作者: 無名方士    時間: 1-6-2008 22:42
原帖由 佐佐木太原 於 1-6-2008 22:12 發表
另外亦對第4,5題有少許疑問

怎樣化解你同對敵(你好憎佢的人)的關係!?
是對方憎恨自己還是自己憎恨對方
倘若是後者 基於你已經有心不去繼續憎恨他
那當然是不必做什麼

第五題所說的好友之間存在一些秘密
是 ...

有關方面我會跟2位長老•看看有沒有需要改一下題目•以及修改•感謝你的意見
作者: 佐佐木太原    時間: 1-6-2008 22:57
原帖由 無名方士 於 1-6-2008 22:42 發表

有關方面我會跟2位長老•看看有沒有需要改一下題目•以及修改•感謝你的意見

不斷的打擾
真的很對不起m(_ _)m
作者: 無名方士    時間: 1-6-2008 23:09
標題: 回復 64# 的帖子
冇所謂•你可以指出我地o既錯處•歡迎至極
作者: 單良    時間: 2-6-2008 16:23
修改了,,,,,那便要我們也修改答案?
作者: zero仔    時間: 2-6-2008 17:58
若有修改
將會另行通知!
作者: piyopiyo    時間: 3-6-2008 14:46

作者: zero仔    時間: 7-6-2008 13:11
雖然本版正在真空狀態 但活動繼續!
作者: ]]yin~[賢    時間: 7-6-2008 13:18
標題: 回復 69# 的帖子
誰來+分[[onion_27]]
作者: E.StaR    時間: 9-6-2008 14:01
參賽者:E.StaR
ID:   576644
日期:9 - 6 - 08
題號   1:同人相處.盡量就下人.幫人.咁好小會比人排斥
    如果咁都比人排斥.就主動去同佢地傾下計.同佢地玩

2:諗定幾個話題先.例如:[[[你做d咩架]]].[[[平時係邊度玩]]]等等

3:搵fd/屋企人傾下.去勁玩

4:睇下點解會好僧佢先.如果因為佢得罪過我.咪等件事過左一排再同佢fd返囉
              如果相反我得罪詔佢.咪一樣過一排同佢講返句sor囉

5:唔應該.如果自己做錯咪認囉.唔應該隱瞞
        如果覺得佢做得唔岩就更加同佢講.等佢去改下d壤習慣

6:唔應該係唔係都擦.佢係一件事入面真係做得好.同佢講d好說話 如:勁喎.咁都做到.真利害   仲有就係出自真心先好講.唔好心不對心

7:對自己損失唔大.冇所謂  如果損失都幾大下就會問下佢點解咁做.幫得就幫

8:可以傾得心事.唔會呃我(如果係為左我好就冇所謂喇).我需要幫助.佢會幫我(只計佢有能力幫到我.冇理由叫佢做d佢做唔到既野)
作者: 丫健    時間: 12-6-2008 13:43
1.問下佢 點解要咁做,跟住改左佢
2.快d識佢
3.安慰佢
4.叫佢改好d壞習慣
5.沒秘密,因為透明度高,朋友對我既信任 都會高
6.如果件事好既,一定要讚.而唔好 就話唔好,因為佢做錯野都話佢岩 咁都係害左佢
7.問佢做咩要咁做,如果佢係玩下既...冇乜所謂
8.傾得埋,唔會亂發皮氣,唔會李用我
作者: alan832    時間: 13-6-2008 18:31

作者: 在暗戀中的人    時間: 14-6-2008 10:43
作者: 承b    時間: 14-6-2008 12:01
變左得40樂點?????
作者: zero仔    時間: 19-6-2008 18:49
抱歉
因某些原因
比超版強制減掉
作者: 存存豬    時間: 21-6-2008 18:35
回答表格:
參賽者:存存豬
ID:存存豬
日期:6月21日
題號1:唔理佢地

2:同佢做fd

3:係佢身邊同佢打氣

4:,等佢唔記得左個件事

5:唔知

6:我會覺得他們好可憐,因為他們需要用奉承的手法去保護自己.

7:看下佢下一步點

8:要拿個心出來
作者: zero仔    時間: 21-6-2008 19:08
冠亞季軍獎勵上調至200 150 及90!

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615ent200y615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2