樂古Nakuz

標題: 高盧新手一問 (向村莊博士求助) [打印本頁]

作者: jackycck    時間: 29-8-2008 19:07
標題: 高盧新手一問 (向村莊博士求助)
我想問在我只得一個350人口的村莊,但係就成日比鄰近的大國攻擊!!
咁我應該點做好??
起防兵還是起山洞??

(懇請高人指點!)
作者: 夜月朽    時間: 29-8-2008 19:16
有冇盟?或者附近既一d朋友?

你玩3X定正常ser?
作者: jackycck    時間: 29-8-2008 20:47
正常ser,我找到個大公會,但係一定要有人口一半的兵力才可!!
作者: 夜月朽    時間: 29-8-2008 21:02
如果是沒人幫的話∼

建議:蓋山洞/資源田到你能開村或快入大盟

到另外一些安全地方發展-.-

如果對方"不多兵"的話可以生十幾隻來防

你諗住生防兵,同佢死過,當重未儲到一定兵力既時候,佢黎打你,你走兵啦,唔好見住自己d兵死(不太建議,因為被清兵會很浪費)

如果開ser唔係幾耐,及無人幫既話,又比人打得太勁(接近平村),建議真係重新開過個ac

只是小弟建議,高手咪串-.-
以上只是小建議隨你鍾意啦
作者: 殘勵    時間: 30-8-2008 15:00
高盧被人搶太慘便建山洞啦...
入到大盟都冇咩幫助...
一係同佢傾下...開到2村的話1村任佢搶
作者: 夜月朽    時間: 30-8-2008 18:43
同佢傾,傾得成.機會都好微下

狼搶羊天經地義-.-
作者: kendogdog    時間: 30-8-2008 21:56
你想同佢打過就起兵…起完 支援比人…夠兵一次過打番佢

一係就起多山洞…
作者: jackycck    時間: 30-8-2008 23:38
e加我起左個德魯伊騎兵做英雄...
咁就可以幫我升...:lol
作者: 夜月朽    時間: 31-8-2008 10:06
佢平時出幾多兵打你??

作者: 米米古古    時間: 31-8-2008 16:12
起劍士啦劍士拿來打人如果鍾意的話起方陣都ok
作者: jackycck    時間: 31-8-2008 18:44
佢通常出兩組人攻擊!!
第一批係50個條頓騎士加一個英雄...(我的英雄只擋到兩個)
第二批係80個棍棒兵...(e個就擋到11個)
作者: 夜月朽    時間: 31-8-2008 18:50
唔好硬擋啦,龜山洞啦,盡快開村!

走英雄走兵啦~50條好難擋,你咁既情況

真係頂唔順就....
作者: O●夜ㄨ迷↘進    時間: 7-9-2008 11:22
如果係我就起山洞
起d升好過山洞,我都係咁升緊
作者: jackycck    時間: 8-9-2008 21:59
小心呀...e加D人會車山洞....
我以前都係咁,最後比人車平曬...殼物-100
作者: 夜月朽    時間: 8-9-2008 22:16
標題: 回復 14# 的帖子
咁你e家點?jackycck

比人平左?
作者: jackycck    時間: 9-9-2008 20:20
冇我把山洞升到9級左右,等佢地可以搶到少少...
就自然唔會車我la...-,-''希望可行...
作者: nimmanandy31    時間: 11-9-2008 23:03
俾到少少佢搶其實都唔係咁好..
因為咁ge話佢就會keep 住去搶你

如果經濟還可以的話,
我會靜靜地起幾十隻方陣(唔好俾佢發現)
然後俾佢食一下勁ge,咁佢就唔會再敢輕易打你

不過咁樣會有d風險
第一就係佢第日強大左會第一個車你
第二就係會俾佢d偵兵偵到你有防兵...
第三就係起兵會影響左你ge發展(不過係咁ge情況都好難開到新村..)

如果真係頂唔順,可以sd信俾佢同佢傾下,睇下肯唔肯和解
再唔係就入一個盟,大中型也可以

ed都只不過係紙上談兵..
不過都希望幫到你
作者: jackycck    時間: 12-9-2008 17:58
原帖由 nimmanandy31 於 2008-9-11 23:03 發表
俾到少少佢搶其實都唔係咁好..
因為咁ge話佢就會keep 住去搶你

如果經濟還可以的話,
我會靜靜地起幾十隻方陣(唔好俾佢發現)
然後俾佢食一下勁ge,咁佢就唔會再敢輕易打你

不過咁樣會有d風險
第一就係佢第日 ...

ok...這個方法都唔錯,起少少防兵都OK...重幫都我升個英雄tim

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615ent200y615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2