樂古Nakuz

標題: Gameone欺騙消費者 [打印本頁]

作者: laam426    時間: 26-7-2011 21:47
標題: Gameone欺騙消費者
依家可以購買白狼包
認真,可唔可以向消委會告gameone
個陣係佢話唔會再以任何形式推出白狼
有d人可能真係因為佢咁講而充值
我好質疑個兩句咩本公司保留最後權利係咪真係可以保到佢咁樣欺騙消費者
我雖然有白狼,但量唔量產我個人覺得問題唔大
依家係有種比佢呃既感覺先覺得有d嬲
個問題係佢根本無遵守個承諾,如果次次都比佢咁樣過骨
佢只會越黎越唔當班玩家係咩一回事
作者: kakakahong    時間: 26-7-2011 21:48
邊有講過話唔再出呀= =
作者: laam426    時間: 26-7-2011 21:50
回復 2# kakakahong
肯定有講過,仲係話 "唔會再以任何形式推出"
無既話切咩都得
作者: yho    時間: 26-7-2011 21:50
充值獎其實比現在優惠包"抵"
作者: kakakahong    時間: 26-7-2011 21:53
回復  kakakahong
肯定有講過,仲係話 "唔會再以任何形式推出"
無既話切咩都得 ...
laam426 發表於 26-7-2011 21:50

你記錯???戈部係a rank rx78
作者: ★㊣朗㊣★    時間: 26-7-2011 21:53
官方保留本活動的最終決策權,一句尾哂我地機
↑強大不解釋
作者: laam426    時間: 26-7-2011 21:54
回復 4# yho
唔係抵唔抵問題
即使個陣佢淨係$1買番黎都同呢件事無關
重點係佢個承諾,究竟個兩句野係咪真係保到佢
作者: jackycheuk09    時間: 26-7-2011 21:55
9880買部BR機
聰明少少都知係昆錢架啦
我冇白狼都唔會買果個包啦
作者: laam426    時間: 26-7-2011 21:57
回復 5# kakakahong

a rank 個部我無份,所以唔太記得詳情
好似係話唔會再有強3,跟住比班玩家嘈佢話gameone自己做錯野要玩家因為佢個賠償而無得用唔公平
跟住gamone好似都改埋個句
但白狼就肯定有講,因為白狼係我第一次充值買既充值機
亦都係佢話唔會再推出先買
作者: 嘲笑    時間: 26-7-2011 21:58
官方保留最終決策權玩晒了:lol
作者: freeboy114    時間: 26-7-2011 21:59
是可以告佢的
期待樓主或其他人仕有所行動
作者: Poon    時間: 26-7-2011 21:59
大家都明白「無相無偈傾」
作者: yho    時間: 26-7-2011 21:59
樓主說這個嗎?

http://news.hk.9you.com/article/gundam/readnews1.php?artid=2267
作者: laam426    時間: 26-7-2011 22:00
我知大家都因為呢句而覺得佢玩哂
依家就係想問呢種欺騙玩家既手法,係咪真係可以因為呢句野而無事
作者: machunman    時間: 26-7-2011 22:02
超 S機又9880 BR又9880 明昆錢
作者: laam426    時間: 26-7-2011 22:05
回復 13# yho

應該唔係呢個,我記得個期係淨係得白狼,無分其他機
同埋呢個公告指到明係2010最後機會,我肯定個陣佢話唔會再以任何方式推出係無指明時間
同埋依家要搵番個公告我相信有難度,可能有人會話無相無證據
但gameone改公告同刪公告唔係無發生過
作者: kakakahong    時間: 26-7-2011 22:06

a rank 個部我無份,所以唔太記得詳情
好似係話唔會再有強3,跟住比班玩家嘈佢話gameon ...
laam426 發表於 26-7-2011 21:57

咁你搵返條link吧= =
作者: 難J子    時間: 26-7-2011 22:06
回復  yho

應該唔係呢個,我記得個期係淨係得白狼,無分其他機
同埋呢個公告指到明係2010最後機會,我肯 ...
laam426 發表於 26-7-2011 22:05

哦 ,得你一個記得一定係真相啦;P
作者: laam426    時間: 26-7-2011 22:08
回復 18# 難J子

你睇下出面有幾個post都有講
我一上樂古都見到2個,睡醒先入呢個post
作者: ho951    時間: 26-7-2011 22:10
告佢囉咁唔滿意
免費遊戲10隻  10隻都昆你錢嫁啦
作者: kakakahong    時間: 26-7-2011 22:12
我都要買白狼,唔理佢呃唔呃錢T.T
作者: laam426    時間: 26-7-2011 22:19
回復 21# kakakahong

有班人可能真係之前錯過左或者新加入遊戲
無得買番對佢地係幾慘,佢再推出個包我本身真係唔反對
我係唔妥gameone個做法,可能呢個post有人可以買得番白狼好high
但唔該對番件事,唔好因為自己得益就幫gameone護航
下一次可能你無啦啦比佢無理由ban左,佢又係一句留保最終權利
ok,你地都可以good一聲吞落去,咁可以繼續係呢個post叫囂
作者: kakakahong    時間: 26-7-2011 22:22

有班人可能真係之前錯過左或者新加入遊戲
無得買番對佢地係幾慘,佢再推出個包我本身真 ...
laam426 發表於 26-7-2011 22:19

咁我又唔會幫佢,出得一個包包就幫咩,睇佢出唔出馬高包= =同埋佢賣到咁貴,我買已經係奇蹟-v-
作者: Jonathan50    時間: 26-7-2011 22:31
其待樓主有進一步行動
作者: kennylam25    時間: 26-7-2011 22:34
最終解釋權歸gameone 所有

帳號條款入面d 嘢...

佢刪曬你帳號所有嘢都得啦

呢d.... 碎料
作者: 小黑死神    時間: 26-7-2011 22:34
官方保留本活動的最終決策權!
作者: TRusT信賴    時間: 26-7-2011 22:35
G1出d野好貴
作者: 星星人xd    時間: 26-7-2011 22:40
作者: vincentcoco17    時間: 26-7-2011 22:41
G1都要搵食架...不過佢咁樣真係幾冇品
作者: lamchunghon    時間: 27-7-2011 00:31
充值獎其實比現在優惠包"抵"
yho 發表於 26-7-2011 21:50

當然啦,充左值唔一定要用,但係現家要用98蚊買喎,食大佢啦
作者: 難J子    時間: 27-7-2011 00:40
圖 or老母

官網可以改公告 ,但之前實會有人post

我用yahoo search個永不推出同白狼就真係搵唔到
作者: GMSniperII    時間: 27-7-2011 00:40
官方保留本活動的最終決策權

你說再多也沒有用
作者: 雷臣    時間: 27-7-2011 00:45
gameone d人一向冇乜法律常識

不過sd玩家好多都只係受人欺負而上網發泄而已,

唔會實際做d野如投訴等等
作者: wl02069370    時間: 27-7-2011 00:51
算啦!!
GAMEONE   唔係咁,佢都做唔到咁耐啦!!
作者: anthony923    時間: 27-7-2011 01:08
G1 玩晒 ^^
作者: thomas9598    時間: 27-7-2011 01:10
回復 31# 難J子
有冇人救到樓主阿媽,唔係樓主就係不肖子。
作者: TERAYN    時間: 27-7-2011 01:14
去告啦.告完拿番報告番來分享。
作者: Poon    時間: 27-7-2011 01:19
無當初公告條link睇睇,真係好難傾偈
作者: 紅系乂楓葉    時間: 27-7-2011 01:25
白狼出過好多次
充值活動「12月充值重現錯失的機體 」
上年的358包 4抽1
11月第2期充值補償
中秋上色的獎品 原本為br正女 但當時因版權問題而轉發白狼

出左咁多次都冇人嘈 明顯唔係係「往後不會以任何形式推出」既機體
印像中話唔會再出只有爆頭及紅卡
作者: asteea916    時間: 27-7-2011 01:54

爆頭就記得 最初寫唔會再出, 俾成班玩家嘈佢因為因出錯補償 而令果次無參加既永遠拎唔到部機而唔老黎
所以後尾改 爆頭強3唔再出 (但佢可以出強0強1強2強4...)
再之後仲有無改我就唔知了...

白狼完全無印象講過唔再出, 應該話成個渣2家族我都無印象
官方好小會特登標明唔再出
作者: keroro94    時間: 27-7-2011 03:25
唔係,佢依家都無出rx78強三啦
作者: ljsman    時間: 27-7-2011 07:54
(官方保留本活動的最終決策權)同6樓,g1大晒
作者: biohazard5    時間: 27-7-2011 07:59
信gameone 1成都死啦
作者: drgon123    時間: 27-7-2011 08:34
佢都無話唔再出,rx78先係
作者: chengkak    時間: 27-7-2011 08:38
官方保留本活動的最終決策權    you 88

只怪你傻仔
作者: ⊿閃風~    時間: 27-7-2011 09:38
親愛的機師們:

營運基地對有關4月16日受影響被封鎖之玩家深感抱歉,但由於以下之事實,令營運基地不能作出雙經補償安排。
1) 有機師在知道出現BUG的情況下,將序號交予並未有購買「逆襲會場別注版」(下稱「別注版」)之機師刷BUG,令被封機師數目遠超過購買「別注版」之機師數目;
2) 如額外加入雙經時間,對被封鎖/購買「別注版」之機師有不公平之情況;

而對被封鎖之機師,營運基地正與授權商商討後續安排。

另外,請已經購買「別注版」之機師注意:
1) 補償之機體為「高達RX78-2」最後一擊形態(強化3, 中級, 永久);
2) 營運基地保証補償之機體「高達RX78-2」(包括所有等級)永不推出及以任何形式送出(包括產品包)。而有關機體,需要開發商特別製作及安排加入版本,及有關機師亦不一定會即時進行充值兌換,固待5月更新時進行補償,可確保機體沒問題及對購買「別注版」之機師最大的保障及公平性。

有關「高達RX78-2」之最後一擊形態可參下以下網站連結:
http://www.sdgundam.cn/post/960

請受影響之機師們體諒及接受有關安排。

《SD 高達Online》營運基地示

而我看不見白狼在那
作者: anguswhl    時間: 27-7-2011 09:55
回復 3# laam426

樓主我都記得,我都唔知點解gameone咁講,姐係上次果句野昆我地迫同引我地買點,呢加先知係昆我地,我都好火呢加
作者: 鋎鎂鉒角↗    時間: 27-7-2011 09:56
A高都試過啦好似
作者: ferron    時間: 27-7-2011 13:49
你告lo,唔好拉理我地落水啊
作者: 紅蓮乂螺巖    時間: 27-7-2011 14:04
條友high大左
白狠,幾時話過再唔出?
誤導玩家?定係博上位?
作者: Ky乂鋒    時間: 27-7-2011 14:13
G1 次次都係咁架啦..
作者: joinsonle    時間: 27-7-2011 14:28
第2次白狼充值獎果時咪講左唔再出囉
點解咁多人唔知仲係到話樓主    唔記得仲話人  
以為自己好醒咁
作者: lloonnnn    時間: 27-7-2011 14:59
g1不嬲都係奸商
作者: v21235    時間: 27-7-2011 15:06
no photo = 9up
作者: nglamlam    時間: 27-7-2011 15:32
官方保留最終決策權88你條尾
作者: bzbzbzbz    時間: 27-7-2011 16:39
官方保留最終決策權
這句話是不是免死金牌啊?
簽合約加上這句話一定無往不利。
作者: 黑膠碟    時間: 27-7-2011 17:17
有圖有得吹~~~~沒就算了吧

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615ent200y615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2