樂古Nakuz

標題: 其實有冇人想HWS改成咁??? [打印本頁]

作者: sdg917    時間: 17-5-2013 13:03
標題: 其實有冇人想HWS改成咁???
首先,可以來回變形,再在R後加嗰光罩,變形後取消歸返護身(但變形前仍然有歸返護身,同時因為變形前仍然有歸返護身,所以唔駛等回完浮游先有光罩用 ),而浮游回彈速度不受開光罩影響,繼續回彈,六圍和武器一切不變,這樣才是SS機
BTW,如果唔再改勁SS機,以後冇咩人會再用SS機,嗰嗰都用SR機
作者: adrwon    時間: 17-5-2013 13:05
架HWS已經好屈,加個光盾做乜? 仲有HWS原創係無光盾
作者: sdg917    時間: 17-5-2013 13:07
架HWS已經好屈,加個光盾做乜? 仲有HWS原創係無光盾
adrwon 發表於 17-5-2013 13:05

點解原創冇光盾???都係浮游飛翅炮啫...
作者: 1693372    時間: 17-5-2013 13:16
sdg917 發表於 17-5-2013 13:07

冇咪冇囉= =
作者唔畫既就冇架啦
仲有SS機點會冇人用...
V2AB IJ SF哩D機勁到嘔泡
作者: okmijnuhbyg8    時間: 17-5-2013 13:18
首先,可以來回變形,再在R後加嗰光罩,變形後取消歸返護身(但變形前仍然有歸返護身,同時因為變形前仍然有 ...
sdg917 發表於 17-5-2013 13:03

FAIL!
作者: sdg917    時間: 17-5-2013 13:19
冇咪冇囉= =
作者唔畫既就冇架啦
仲有SS機點會冇人用..
V2AB IJ SF哩D機勁到嘔泡 ...
1693372 發表於 17-5-2013 13:16

冇光盾算....但原創佢有冇爆甲???
作者: 1693372    時間: 17-5-2013 13:23
冇光盾算....但原創佢有冇爆甲???
sdg917 發表於 17-5-2013 13:19

咩機FA左都有得爆甲...
作者: sdg917    時間: 17-5-2013 13:27
咩機FA左都有得爆甲...
1693372 發表於 17-5-2013 13:23

難道全裝甲百式改唔係FA???
作者: 菠蘿君    時間: 17-5-2013 13:27
sdg917 發表於 17-5-2013 13:07

機設呢啲野你鍾意點改就點改?
咁你去畫個套出黎啦
作者: fung307    時間: 17-5-2013 13:28
唔識用就話隻機呢樣唔好果樣唔好~
樓主你一話想改隻HWS就間接暗示左你唔識用

作者: 1693372    時間: 17-5-2013 13:29
難道全裝甲百式改唔係FA???
sdg917 發表於 17-5-2013 13:27

機設鬼隱是常識吧...(又或者可能真係冇但係我唔知 )
作者: sdg917    時間: 17-5-2013 13:34
唔識用就話隻機呢樣唔好果樣唔好~
樓主你一話想改隻HWS就間接暗示左你唔識用 ...
fung307 發表於 17-5-2013 13:28

你咁勁,你咪囉HWS打V2AB囉
作者: 蓮の剎那    時間: 17-5-2013 13:39
吾表明不想

題外話:汝玩SD有多久?
作者: 三毛    時間: 17-5-2013 13:42
sdg917 發表於 17-5-2013 13:34

一部剪機同一部包機打 你都幾叻架啵
作者: sdg917    時間: 17-5-2013 13:48
一部剪機同一部包機打 你都幾叻架啵
三毛 發表於 17-5-2013 13:42

我好廢㗎咋,叻嗰個係fung307
作者: AdolfHitler032    時間: 17-5-2013 13:53
我淨係想hws 改番d導彈距離同攻擊
作者: 蓮の剎那    時間: 17-5-2013 13:55
FAIL!
okmijnuhbyg8 發表於 17-5-2013 13:18

可悲的第一句話已fail. . . .
作者: Carol0011    時間: 17-5-2013 13:56
HWS已經勁到無朋友= =
仲要改勁D

得閒搵我打返場就知!!
作者: 三毛    時間: 17-5-2013 14:09
sdg917 發表於 17-5-2013 13:48

由你開呢個POST開始 我諗全部人都知道你好廢
作者: BARATHUM    時間: 17-5-2013 14:11

就憑你這句,就知道你是小學雞,基本的克屬都不會。請先完畢小學雞的基本初級訓練再去批評高級的機體
作者: fung307    時間: 17-5-2013 14:17
sdg917 發表於 17-5-2013 13:48

一山還有一山高~勁既肯定唔係我~
我只係一個玩左4年既老屎忽~
見你呢個帖~只係憑經驗推斷出你唔識玩HWS

其他回你帖既人~大部份同我既念法相似
只係冇我講得咁露骨~

作者: 199xabc    時間: 17-5-2013 14:18

你個例子分明係引笑
你不如試下用V2AB打贏00R先講
作者: sdg917    時間: 17-5-2013 14:19
就憑你這句,就知道你是小學雞,基本的克屬都不會。請先完畢小學雞的基本初級訓練再去批評高級的機體 ...
BARATHUM 發表於 17-5-2013 14:11

知你幼稚雞喇!克屬自從G改後不再係基本,有冇update吓㗎?(唔好同我講港服未改唔關你事)
作者: homing714    時間: 17-5-2013 14:25
HWS同FAZZ係勁在有隊友罩住可以無責任接近無準度輸出
HWS落單比拳頭埋身都要係死, 相反V2AB要突破防線拆HWS就要睇隊友了
唔衝v2ab比hws食翻轉頭都唔奇

最後...HWS都仲係好勁, 會覺得hws唔夠勁真係要檢討下, hws用得勁係應該

我寧願佢改做可逆但係飛彈超視大幅拉長CD做副武裝就好
明明支光束機槍同火箭炮就痛得要命, 但係比起兩排飛彈同超視炮的性價比, 跟本唔會有人想去拆甲
作者: BARATHUM    時間: 17-5-2013 14:25
港服不改關你什麼事?難道現在你不去oc?
作者: BARATHUM    時間: 17-5-2013 14:28
知你幼稚雞喇!克屬自從G改後不再係基本,有冇update吓㗎?(唔好同我講港服未改唔關你事) ...
sdg917 發表於 17-5-2013 14:19

不說屬性,HWS一直龜在建築屋後放跟踪彈架v2ab有得發圍?
作者: fung307    時間: 17-5-2013 15:09
所謂刪3屬~只係刪走屬性上既追加傷害
而唔係改機設武裝上既克制
舉個例:墜天使&gp03d對打
點都係gp03d嬴~就算有剪機克制都好,gp03d本身就有I力場減光槍傷害
要打到佢得返4分1血~就可能要浪費1.5條命~呢個風險係冇咩人會想試

你hws打v2ab都係同樣道理~係v2ab既光盾面前做d咩?
只有用實彈打佢囉~佢過避開左咪打你囉~你光槍打佢唔入咪比佢打囉

作者: 小黑死神    時間: 17-5-2013 15:21
你當依家係遊戲房度?R番可以上番D甲?天真
作者: OhMyG    時間: 17-5-2013 15:25
其實有冇人想HWS改成咁???

如果甘改太屈
G改之後其他機冇得挽
作者: 雷臣    時間: 17-5-2013 16:09
HWS本身係一部比較吃技術的機, 但某次改版後已經定性成腦殘機.

1武甩彈回1排改成2排, 超視起手改快+無硬直, 3武浮炮, 加上技1, 根本係企定定就殺到人

而FAZZ同上, 改版後也變成了腦殘機

上面2部機改版前我都好中意用, 改版後基本封印

仲要將腦殘機變成....超級腦殘專用機.......這就是樓主俾人插的原因了

希望樓主明白
作者: 雷臣    時間: 17-5-2013 16:15
知你幼稚雞喇!克屬自從G改後不再係基本,有冇update吓㗎?(唔好同我講港服未改唔關你事) ...
sdg917 發表於 17-5-2013 14:19

其實樓主細心睇下其他會員留言.... 即使無克屬情況下, 還是有武裝克制的

而HWS在陣地戰不管是防守或是壓場都係上乘之選. 相反防光但全直線攻擊的V2AB在陣地戰中不一定比HWS強
作者: kevinlau229    時間: 17-5-2013 17:06
今要 hi-Nu 做咩??   
作者: adrwon    時間: 17-5-2013 17:07
唔好覺得有v2ab有光盾就係SS/神機,HWS的武器強到連00R都可以屈到。
00R贏v2ab, v2ab贏HWS, HWS贏00R。根本就係循環,每架SS機都有其價值,唔好見到人地SS機有咩就跟風想要。好似00R有量子化,不如HWS又量子化埋。
HWS算係幾神的神機,中後場屈哂,睇你有無技術,都可以屈番v2ab轉頭。

另外,v2ab亮點係個盾,無左好難生存。00R亮點係量子化,本身防唔高,無左死路一條。HWS亮點係追蹤導彈,無硬直高攻炮同3武護身浮游。佢勁在武器,唔同其它咁要靠技能/機體,所以打法不一樣,SS機唔一定要係勁得明顯,重要的是內涵
作者: miceho97    時間: 17-5-2013 17:15
G個2隻ss無左抗包都未出聲
作者: dragoonkwok    時間: 17-5-2013 17:50
首先,可以來回變形,再在R後加嗰光罩,變形後取消歸返護身(但變形前仍然有歸返護身,同時因為變形前仍然有 ...
sdg917 發表於 17-5-2013 13:03

又一腐皮貼 改左就唔喺sd入面個hws啦, 識用的話咩機都用到, 唔識用的話比你改成咁同用金手指有咩分別, 返去打單人game吧啦

作者: 工口仔    時間: 17-5-2013 23:37
機設呢啲野你鍾意點改就點改?
咁你去畫個套出黎啦
菠蘿君 發表於 17-5-2013 13:27

good 艾啲牙
作者: 小黑死神    時間: 17-5-2013 23:51
good 艾啲牙
工口仔 發表於 17-5-2013 23:37

工口仔就要擔當做主角
劇本:工口仔渣部戰神渣古比HWS射爆
作者: ansonkpo1997    時間: 18-5-2013 01:14
我唔係咁認同樓主講法...

HWS一開始出個陣嘅武裝相信老手玩家都好清楚(一排彈+硬直砲+浮游)唔R已經好屈...

直到SF,IJ呢D SS機,仲有其他S機相繼出現,HWS唔夠勁,HF就改左版...

改左版之後又太勁俾人兩次下修,減CD減氣減裝填減速減噴咩都試過咁滯,HWS依然都係咁屈

樓主你咁講好難唔令人覺得你用唔出HWS嘅威力....難聽D講即係造你廢冇技術

如果你識用HWS嘅話,如今依然可以打出一片天...

死競2命冇問題~(雖然唔係咩咁勁...OTL

所以話,玩家嘅操控先係關鍵

最後講多句,

世界上冇最勁嘅機,只會有最勁嘅玩家
作者: leon45678    時間: 18-5-2013 01:32
甘我要改部TURN A ,技能2 月光蝶,發動時敵方血量即刻歸零,因為發動緊,所以第二命一出黎繼續死
作者: 小KAI軒    時間: 18-5-2013 08:06
FAIL!
okmijnuhbyg8 發表於 17-5-2013 13:18

我第一時間諗到TONY STARK既Mark42
作者: lniong    時間: 18-5-2013 08:43
部機仲唔夠SS?一武超視跟蹤兩發裝,二武無定身倒地炮,三武防身(無論拳機,跟蹤武器),技能回彈速度上升,二技再度強化三武同攻擊力上升,你究竟仲想點?
作者: a90600858    時間: 18-5-2013 10:51
負皮我比的
比你改到變曬第二部機你都幾勁下
作者: adrwon    時間: 18-5-2013 12:21
我第一時間諗到TONY STARK既Mark42
小KAI軒 發表於 18-5-2013 08:06

我相信樓主會整多部mark43出來,太陽能充電,RPG一擊搞掂個D囉
作者: 工口仔    時間: 18-5-2013 14:15
工口仔就要擔當做主角
劇本:工口仔渣部戰神渣古比HWS射爆
小黑死神 發表於 17-5-2013 23:51

主角光環都無個 0分重作
作者: 小黑死神    時間: 18-5-2013 14:27
主角光環都無個 0分重作
工口仔 發表於 18-5-2013 14:15

光環咪就係比hws射殺 個主角不知幾咁威
作者: JoKer820    時間: 18-5-2013 15:36
其實隻嘢已經好屈,同埋你所講啲嘢並不合符原作
btw你出呢個post之前有無睇過隻嘢原機設?
作者: 小KAI軒    時間: 18-5-2013 16:58
我相信樓主會整多部mark43出來,太陽能充電,RPG一擊搞掂個D囉
adrwon 發表於 18-5-2013 12:21

到時樓主洗鬼玩SD 整IRON MAN甲賺多D

或者變課金戰士都唔定
作者: himhim0919    時間: 19-5-2013 01:00
其實我都覺得樓主講得幾合理,做到咁係寫實。

只不過依家講緊既係遊戲,講緊公平,可玩性。

如果要寫實到極致,架架浮游機都應有護身。

UC第6集,新安州支普通光槍 爆左 雷達搜索以外既 機體個頭,咁係咪要狙擊+超視?
作者: BARATHUM    時間: 19-5-2013 01:42
其實樓主細心睇下其他會員留言.... 即使無克屬情況下, 還是有武裝克制的

而HWS在陣地戰不管是防守 ...
雷臣 發表於 17-5-2013 16:15

樓主一定次次一來就爆格,然後找v2ab一對一硬碰光槍,所以他才會覺得hws一定輸給v2ab
作者: 紙包奶    時間: 19-5-2013 11:40
連我呢個無HWS既玩家都覺得HWS屈
彈多, 技能好, 武裝泛用性強, 仲有埋護身牛油
何必仲要改強

要改不如改番D舊 A-C機先
果D就真係完全無人用
作者: kanok1888    時間: 19-5-2013 22:11
我只係唔中意佢改1武彈改到成支牙籤仔咁放1武感覺無曬霸氣~

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://ent2006615ent200y615www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2