查看: 6365|回復: 63
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 星夢-意見/投訴-發表區

親愛的會員:

大家好^^
2006年6月13日零晨1時58分
本帖將更名為"星夢-意見/投訴-發表區"

大家對星夢有任何意見/投訴都可到本帖發表意見^^
但請勿言語過激啊^^

多謝

回復

再接再厲...好的事應該講,衰野更加要講!比其他人知道官方d衰野都好!

《獅鷲山》

其實獅鷲山出黎做咩呢?多數玩家都係20-60左右,

20幾級咪打草貓;60幾級咪係冰谷打怪,得70幾級d人去爆土精靈,

根本無人打獅鷲山d怪,出黎做咩?係為左比人地去觀光,

跟往比怪物殺死返去城度?重有之前果個所謂『重陽節任務』,

人地搵條命上山頂,送d垃圾比佢地,真係...

重陽節任務的禮物:

1.冒險者印章
  搵條命去山頂得d禁ge垃圾。
2.小純的情書
  我又唔係紅名,要黎做咩?我用功勳換咪重好,洗鬼你送!
3.燒肉
  垃圾中的垃圾。
4.殺手藥水
  依件都算可以接受。
5.春日草頭
  我用甲殼換重好啦,打怪出得最多係精靈石同甲殼!

PS:重陽節幾多人有做任務呢,大家有眼睇啦。

《雷嗚抽獎卷》

之前d人洗成幾百蚊港幣買點數,只不過想要個雷鼓姐,

出抽獎卷對佢地跟本無用。(想要演唱會門卷的人就抽唔到,唔想要的人就抽到)

個演唱會完左之後,你地就搵得開心啦,打算益下玩家,

打雪人出雷鼓,禁對其他用成幾百蚊買抽獎卷而得到雷鼓的玩家做成極度唔公平!

而且打雪人要用聖誕帽,你地又一次呃人去買點。

《十二生肖頭飾》(接上文)

聖誕節之後無幾耐,到新年,官方重叻,

明知新年我地去拿行是,咪有錢買點囉,黎一招『沒完沒了』,

出十二生肖頭飾,用頭飾重有唔同的功能,如強化武器的機會率增加。

雷嗚呃左我地唔少,跟往聖誕帽同聖誕波奇,之後又黎十二生肖,

我地送你地禁多錢,你地唔係搞得禁好,反而愈搞愈差,

太令玩家失望吧!

PS:佢地d收入愈來愈高,我地就愈來愈低...(無奈)

《十二生肖頭飾.二》

十二生肖頭飾的設計方面,新兔仔帽同舊兔仔帽有咩分別,反而我覺得舊兔仔帽靚d囉。

而個豬帽,重樣衰過之前果個,而羊帽呢,同星座果個有80%相似,改少少野扮新野,

得官方想得到。

PS:個蛇帽個外形真係,使人想起洗手間的○◎○呀...

《聖誕波奇蛋》

搵粒波奇蛋加頂聖誕帽叫新寵物,官方設計d野真係有品味。

PS:賣成99點,搵笨咩!

《官網投票板》

投票d問題都未免太兒戲吧。

問題:『您是男或女呢?(不要騙我唷)』

應該問『您是男定女呢?(不要騙我唷)』好d囉,

你會唔會對往個朋友講『你係男或女呢?』,

我地以香港說話文化會問人『男或女』?

PS:官網禁講搞到佢地好似台灣人...(汗)

《維護》

大家上官網睇睇,今年1月d維護公告幾多呀,

愈來愈少人玩星夢,維護就愈來愈多,佢地係唔係因少人玩,

就偷懶呢?

PS:維護時間同玩家人數成反比例?!

《遊戲背景》

有無人睇嫁?重有個背景同遊戲有咩關係?我打禁耐星夢,完全無關囉。

PS:由頭到尾得Winter同Summer,反而無佢地d野。

《PvP大亂打系統》

根本得班勁人係度玩,新手無得玩。

PS:王者披風又唔係勁,又唔型,都唔明做咩禁多人去。

《學會系統.二》

官網寫往:『代理員(學會成員將得到會長擁有的權限)』

我係學會代理員,點解我又給予會員權限呢?只係得召收會員同開隨會員的能力,

官網得個講字,信口開河、出爾反爾。

PS:代理得踼人同召人,只不過係懲罰員同召集員的混合體。

《官網更新》

個更新速度真係快囉,怪物圖鑑50級之後無怪物打。

另外,米基羅古尼同米基羅究竟係邊度,完全未見過囉。

PS:出張圖話係怪物,我把波奇鳥張圖放大2倍,跟往話係新怪好唔好?

《設計》

新設計個Winter同Summer明顯係樣衰左。

另外怪身設計方面,以古尼獸做例,改改色叫新怪物。

↓好戰古尼獸

↓古可

↓古尼獸

↓古尼輔助隊

↓米基羅古尼

PS:唔止古尼獸係禁,立普果d都係,一d新意都無。
回復 支持 反對

呢位西柚汁,你搶哂我地d鏡頭(汗)
個PvP大亂打就快唔會有人玩= =玩果d又唔分等級,搞到d新手個個唔想去= =
學會bug又玩死我,想入會都唔得
d皇又鬼死咁難打,即係出左都冇咩用
果d機甲黎黎去去都係得幾樣,佢唔悶我都悶,d維修又要勁多$$,打鳥獸人都要用甲啦,真係有冇搞錯,d錢拎哂去修理,唔洗買月/赤/暗星裝啦
個gm又係等出糧,最勁就係偷懶
出左dxx的寶箱又鬼死咁難打到,抽又抽左d廢野
仲有就係d物價貴到嘔電
果d怪ge一樣個個都一樣,改個色就話令一個怪,真係吹賬= =草cat都成日change樣

總之星夢真係好多野要改善

[ Last edited by TsuiChunKit on 2006-1-22 at 06:44 PM ]
回復 支持 反對

好 我又黎

「山背」

呢樣最好笑,一開始話加100魔防
搞到個個都買娃娃黎抽,
依家啦喎,20魔防,笑死

「幸福娃娃」

官方做埋d多餘事情,
變左做娃娃又點姐?又唔係靚喎
做多餘事不如幫玩家解除下BUG
點下GM   解決玩家問題仲好啦。

「怪的超能力」

可以打打下消失左
可以穿牆
可以玩家打佢一野,隻怪就可以打玩家幾野
勁!

「聖誕禮物」

最浪費玩家時間玩星夢的任務。
打雪球∼諗住大雪球可以換到正d既禮物
點知係同中,小禮物一樣
大中小都一樣
出黎做乜?
呢個唔係呃錢,係呃人地d時間。

「煙火」

官方又一無聊物件。
放左唔夠2秒就冇
出黎做乜?
係都多采多姿d啦。

「點數卡」

話時話,之前150點係星夢百貨買到d乜?
乜野都要幾百點幾百點
一張38$呃人錢啦∼

「頻道」

唔係自己學會.冇學會既人
都睇到人地學會講既野
要自己關返先睇唔到
官方好無聊下喎。

「升職怪」

30lv已經可以轉正職
不過d怪大拿拿高成5lv呀
守劍都打唔到啦 又要人幫先打到
加上升職果時好有問題
聖靈唔打得,但係升職就要打升職怪
聖劍打得,但係升職唔洗打怪
有冇搞錯呀?

「任務」

D任務多到丫(唉)。

(完 THE ~E N D~)

[ Last edited by 笨月Ku on 2006-1-22 at 06:34 PM ]
回復 支持 反對

本來D卷幾十點一張
宜家.....2點一張
宜家D野仲正過之前過D~
我之前買左300點
過時有無野送
D卷抽張張都係毛皮
宜家.....
響OK買又送遊俠帽又送寵
抽又抽D魔翼過D
對之前買點過D人極唔公平丫

宜家成日都有問題
又入唔到學會
D怪又穿牆......

E幾日
開咁多星湖1星湖2做咩丫
開多幾個ser好過la
搞到鬼咁麻煩
開summer3 winter3都無咁嬲丫

最嬲就係
搞到D物價低到超低
山羊座又初初10萬減到3萬都有人放
咩理由丫
GM應該好好改善la
回復 支持 反對

幸卷而家有勁多惡翼抽到
惡翼狂跌價
對之前收個d人黎講極為"公平"
回復 支持 反對

算啦.......星夢老笠左我地咁多錢......仲請埋d智障殘障人士番黎坐,收工出涼,***他媽的  
我諗佢地可能番工伕5係度玩其它game(汗)
仲有d eq貴到booksky 試問d新手點有錢@@? 仲有依家好多人抽惡翼又點喱@@? 惡翼咪又係跌價
星夢無樣好.....................超唔倨.\/.
又話出咩合體機甲............出左果幾日有1,2個打到 ............跟著之後就無曬料到.等d人買左一張之後都唔知做咩
仲要10幾m
仲有既係d bug好q離譜  學會bug整到笨月妹去唔到樂古個會(汗) 依家仲有人係pvp出唔到技....我囉,.....出唔到技=唔使玩
打怪打怪
...................有d怪打一下就唔見到勁到無人有..可以溫來溫去都溫唔番果隻扣緊血既怪

星夢.........................免費....哈哈哈一隻咁廢既game 我寧可買點玩希望...人地希望又唔會lag..之前有bug都比gm修好曬
又潮....之前藍色生死戀又整左個任做完個任之後就有eq係藍色戀人服飾
回復 支持 反對

GM無用...........24小時都不在....
有BUG又唔更新....
1.工會BUG
2.打怪BUG
3.LAG多人BUG
4.打寶BUG
5.搶怪BUG
NOW........D野(山羊揹)我買20M......NOW..........4M- -
回復 支持 反對

星夢d外星人真係勁,
係尼城ga商人同戰平ga怪都可以帶走
無奈>.<
回復 支持 反對

我都要講下啦

一開始我聽到呢個名唔錯

我一時衝動買左番黍玩

一開始

冇咩野呀

冇人搶怪好快升到20幾lv

但係

我玩耐左

d人好過份呀

見人就搶

令我冇意思玩下去

我玩到40幾lv個時就玩錢

我個時有165m呀

好似47名呀!

但係

一個回溯

就好似香港的金融風暴

令我得返個4m幾銀..

之後我諗住賣下d翼啦

點知佢地出左個幸福娃娃

令到物價大趺

仲有d gm係度等出糧

又唔做野

我有狂打粗口

佢都唔捉我

有冇天理啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復 支持 反對