打印 上一主題 下一主題
收起左側

[討論][日劇]『14歲之母』專版: 明珠台將於7月23日播出

岩岩睇哂,
點講呢~~?
對她有愛也有恨,
愛是她是一套很好的道德教育劇,
恨是反映出世界開始變得開放?
還是大家變得對有性行為有所期望?
這點我不知道,
在香港近排這麼多的風化案後出街的14歲的媽媽,
是大收?還是比投訴為多??
這....我估...是比人投訴和支持率各佔一半吧-.-.....
但是我絕對支持這日劇!~

未希,我對佢有一個感想,就係笨得有志氣=.=
小桐,我對佢有一個感想,就係浪子回頭吧= =

這只是個人意見= =
最後我想講一句,這日劇比得上一公升的眼淚哦!

囧,補充一句,這日劇係仲繼續做緊呀,定係一早做哂= =?
佢結局交代得好差wo= =

回復 支持 反對

回復 #284 小Longman 的帖子

希望到時唔會有咩大事發生=.="
回復 支持 反對

原帖由 ToFu 於 2007-7-19 11:21 PM 發表
套野都幾耐下架啦= =
我好耐之前有睇,不過未睇結局~_~
我覺得開頭好悶...中間就好返d
唔知結局係點呢@_@

結局講桐野過多2年18歲會同未希結婚@@
不過未成事就完左-.-
未希同個bb番左屋企生活,
桐野好努力咁番工搵錢,
但係個結局唔多好
雖然我睇左1次,但係意猶未盡,
不斷咁再睇-0-"

請問這劇是否真人改編=.=?
回復 支持 反對

回復 #290 ~香腸~ 的帖子

志田未來係女王的教室個名叫做神田和美,
姐係個小六生,傻奸奸個位- -"
回復 支持 反對

回復 #292 wai824656 的帖子

我都覺-.-"之前個女王的教室,覺得佢好搞笑-.-
但係家陣就覺得佢好吸引-.....-
回復 支持 反對

回復 #296 亨利14~ 的帖子

回應大家,明珠台將於7月30日,晚上9時30分正式播放14歲的媽媽,敬請留意!!!!!!

-.-我記住,有一年係9歲定10歲.....
不過唔係搞完個種- -係佢阿媽雙胞胎,點知個妹定家姐既細胞將另一個(食)左,之後9歲定10歲先係佢個肚到出番黎-.-好似係美國的,我記得個時好多傳媒報導= =

大家覺得志田未來做成點,陣痛個時真唔真@@?
我覺得最真個次係第2集同佢老豆嘈個時,超逼正>.<
回復 支持 反對

回復 #298 howand20034 的帖子

愛心提示:是名不虛傳

日本幾時都有新人用,真強- -
回復 支持 反對

回復 #302 BR大逃殺 的帖子

一定好差-.-都係睇聽番日文算
回復 支持 反對

回復 #304 aukwoklunhk 的帖子

咁搞笑-.-?先放明珠再放翡翠- -?再搵d咩醫生說明-.-tvb都係想人地唔投訴佢咁解姐
回復 支持 反對

配音.......差到嘔
回復 支持 反對