打印 上一主題 下一主題
收起左側

林依晨的戲劇總匯:看看冷門的射鵰吧!#4有剛收到的消息 (18/01)

唔怪得啦,去個FD到上網.用人電,真係正(我都試過,不過係打機XD)

原帖由 Minglun 於 16-7-2007 00:35 發表
惡作劇2吻
現正拍攝中,我跟據番漫畫既內容大概講比大家聽個故事會發展成點(上面提及惡作劇之吻係改篇自一本叫淘氣小親親既漫畫)
會跟番漫畫,一話一話咁介紹,所以唔會一次過講晒,會慢慢更新。(劇情唔會有 ...

女主角林依晨將於101日進組,她將花五個星期瘦身,把自己圓圓的臉蛋減成尖尖臉。
又要減番.....肥肥地幾好

回復 支持 反對

睇完#3我都有讀後感:
我同Minglun,作者一樣,睇依晨第一套劇就係o係亞視既<天外飛仙>,初時因為覺得題材新,仙凡之戀異常吸引,所以看完了神鵰後立即轉台看天外飛仙,可惜媽媽那時和我搶電視看,每次都是睇半集,錄半集看,加上沒看頭5集,以及亞視cut片得25集,所以印象不是特別深刻,但是十分記得故事背景雖然看來很快樂,但是董永和小七的愛情卻令不少人為他們而犧牲,可見這仙凡之戀十分令人感動,最後雖然只有一百天的相會,但是彼此都很珍惜,就算小七要回到天庭,董永仍守候千年,等待奇蹟降臨(呢段係我覺得最感人之處)
和Minglun差不多,就是喜歡依晨的認真,不做作,向人學習,做戲時不緊張,表情,感情自然流露,努力不懈的精神,而且下面:
看《劇炫滿天星》,林姑娘戴著白色的帽子,穿件白色的外套,坐在那
回復 支持 反對

原帖由 Minglun 於 1-9-2007 20:45 發表
我簽名最後的兩張圖就是依晨在《劇炫滿天星》的造型
超美的
==================================================
射鵰新聞(轉自晨堡)
延宕整整1年,胡歌車禍後重返「射鵰英雄傳」劇組,昨天復 ...

姐係藍色果兩張??
做乜成日唔應我MSN///////
新聞睇過.......
估唔到咁岩又係上次咁,天外飛仙又係拍完惡吻1先拍,不過咁就真係搞到依晨忙得不可開交
上次呢兩套野都算收得,今次應該都會

兩次都係命運~,咁岩車禍大難不死,胡歌依晨套射鵰必收得
我睇完CONTRACT再睇天外之後就等呢兩套~
回復 支持 反對

回復 #228 Minglun 的帖子

綠色裙...看不到
你頭像,簽名圖邊度搵?我又搵番D用
幹他的XYZ,本應諗住睇完愛情合約,9月中睇天外飛仙,12月就有得睇惡2吻,跟住睇射鵰架嘛
而家依晨去唔去到拍射鵰?去唔到又有排等.咁搞法....最少遲2個月先有,因為播多一套劇都要兩個月....
你番全日幾點放??同你傾傾本書,注音
我仲番緊半晝
回復 支持 反對

回復 #233 Minglun 的帖子

回一回我前面講D野=.=
我睇過幾集,但因為覺得太舊而沒看
愛情合約牙....初時悶悶地,之後唔錯
回復 支持 反對

回復 #235 捕風 的帖子

我覺得秘密花園唔錯,不過係舊左D
回復 支持 反對

回復 #237 Minglun 的帖子

全都看完-.-
我看我最多會看3部
回復 支持 反對

回復 #239 Minglun 的帖子

多數在晚上都是看書.....on太久會被人罵
我簽名在晨堡,後援會找的
回復 支持 反對

回復 #243 捕風 的帖子

有幾個網可以找
linichen.net/forum
hklinichen.com/bbs
回復 支持 反對

回復 #247 Minglun 的帖子

可惜我對電腦啥都識,就是不懂製圖,只懂cut片
你11:39都on到?o係學校?
回復 支持 反對