查看: 6988|回復: 72
打印 上一主題 下一主題
收起左側

---我的戀愛日記---(9月7日已經更新,戀愛來了?!)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
9月4日 :
今日都算係幾正既一日  除左見到佢之外 仲同佢傾多左計...

今日上堂個事發生左d事禍佢 ( m了 ) 不要說 = =

我應承佢話守秘密冇人知 !!

之後放學我地一路行一路吹水 ( 教下佢點行我的左邊 )^_^

之後我陪佢等小巴落地鐵站,到有車個時我送佢走,

但係佢冇同我say bye bye 囉 好慘呀 >< ( so sad )
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
9月5日:

今日我同佢傾左十幾分鍾電話
我問佢你係邊呀 ( 背景聲係地鐵 )
我話今日係XG 度見到你話有鍾意既人禍 係邊個呀 ?
佢話個個係做比人睇架炸   ( 黃秋生個仔 ?!  叫RYAN ) 好喇聽住先=[
我地又吹下水咁,,, (咩都傾下喇)
咁呀 都唔錯既 起碼我唔怕醜先
本來我想問佢 上次9月1號 同個男仔拖手 唔知邊個黎 ( 冇勇氣 )
之後我地一路吹吹吹呀...
之後佢話遲d打黎搵佢咁... 之後就88
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
9月7日  
好啦  今次跳左一日 都冇緊喇  反正d野都係發生係琴晚同今日姐 ~
講下琴晚 我出左去飲 ( 好野 襯呢個時候狂傾電話 )
講下之前點先 ,佢話冇帶書番屋企溫唔到,我話佢知要溫咩野,點背咁
之後我地傾傾傾 , 佢話有d 網上既男仔煩住佢 ,之後話佢有男友 @_@
我問佢九月一號個個係乜水 佢話聖約瑟既 個個係試用期 ~
佢話將網上面個男仔塞去唔知第幾位 ( 好後架啦 )
咁我問啦禍  o夷 , 咁我呢 我係邊呀 ?
佢話 你呀? 擺你係第三位啦 ^_^ ( 唔錯吧 )
之後咪一路繼續傾  直到佢話遲d打黎咁.. (之後仲有)
咁我等等下  都就黎出去飲  所以同佢玩sms  我話 唔做第三得唔得 ?
佢答話 你5想做? 我答 : 我想做the one姐
之後到左去飲個度 我地又傾番電話 我問佢 頭先個問題你有答案未呀? ^_^
佢話咩野問題 我答番佢話  頭先sms講個d 我究竟可唔可以做第一姐 ?
佢話 相處得耐咪有得升級囉 ! (雖然係咁 但係我都好開心下 )
到左今日 = =
我地放學之後又一齊行條小路同傾計咁
佢話答小巴 但係冇錢 我比左廿蚊散紙 ( coins ) 佢  
佢話如果冇我係度 真係唔知點 ( 正哂喇呢句 )
之後我地有say byebye 勁正 ( 雖然口頭上講 但係都好sweet囉 )
佢走左之後 我sd左兩次sms 一次打 " 拖手 "
佢應我 " ?? "  我話" 可以嗎 "
之後我打比佢  ( 一個幾鍾後 )
我地又吹水 , 傾傾下我問佢 頭先個答案你有答覆未姐 ?
佢問咩問題呀 ? 我話sms寫個個 ... 佢話有咩 ? 你sd 錯左下話? ( 明明sd左比你 0.0 )
之後又傾傾傾  我入升降機個時話轉頭打比你  但係之後打去又冇人聽 ( 佢行緊街 )
正在等她 7.7
回復

咁要睇你對佢個feel系點..
悶就有啦..你有你打..佢有佢悶.
一定會悶到佢既..
你約得佢出黎..5好悶親佢啦
表演!?''咁帶佢去唱k/睇戲囉..
回復 支持 反對

咁要睇你對佢個feel系點..
悶就有啦..你有你打..佢有佢悶.
一定會悶到佢既..
你約得佢出黎..5好悶親佢啦
表演!?''咁帶佢去唱k/睇戲囉..
=生無可戀)- 發表於 28-8-2009 16:08

我都想約佢九月一號去唱k  

跟住我fd問佢  佢話我怕醜 點做好 ?
回復 支持 反對

我都想約佢九月一號去唱k  

跟住我fd問佢  佢話我怕醜 點做好 ?
酷愛乂HotCha 發表於 28-8-2009 16:24

咁你做d令佢5會覺得你怕醜囉..
你想追佢嗎!?''
回復 支持 反對

梗係想追佢~

我講野成人怕醜  唔望佢
回復 支持 反對

梗係想追佢~

我講野成人怕醜  唔望佢
酷愛乂HotCha 發表於 28-8-2009 17:33

咁你要改下啦..
如果5系..好難追到佢嫁啵-.-''
多D傾電話/多D約佢出黎/傾下心事<<<呢樣最gd..
主動D..5系你就會後悔嫁啦=]
回復 支持 反對

同女仔傾計成日冇話題

自己又唔熟加拿大同美國生活 T^T

有冇資料可以提供下比我

我應該點樣 ~??
回復 支持 反對

7# 酷愛乂HotCha
你知唔知佢平時鐘意做d咩或者有咩興趣?有既話,可以嘗試利用佢既興趣黎開話題.
回復 支持 反對

同女仔傾計成日冇話題

自己又唔熟加拿大同美國生活 T^T

有冇資料可以提供下比我

我應該點樣 ~??
酷愛乂HotCha 發表於 29-8-2009 16:17

5洗資料既..
你埋問下佢個邊生活系點..
比起hk黎講邊到最好呢!?
你話:如果有機會去到你個邊..你可5可以帶下我周圍玩..
仲有..5止系玩..我好希望可以一生一世咁陪你落去..
睇佢點回你xd
回復 支持 反對

好喇  我試下點做  唔該你
回復 支持 反對