打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [召喚]有玩diva既玩家 + 1個(幾無聊)既問題

最難都係後半段有超多double既音
小雪冰 發表於 2012/5/20 20:36

算好架啦
起碼係連續一排一樣既咁黎
後面都係兩pair一樣 兩pair一樣咁樣黎
(左起)
        △ △ △ △             △
□ □ □ □     □ □ □ □       □ □
    ╳ ╳ ╳ ╳     ╳ ╳ ╳ ╳ ╳ ╳
○ ○                 ○ ○ ○

相反 有d係每pair既掣都唔同 每一粒音都要轉位
咁就真係好難
例如孖掣/多掣地獄saihate
回復 支持 反對

呢首應該係第5/6首難既歌黎
(論合格難度既話
回復 支持 反對

搵日要煲下裡表同popipo先得

你就好
大把進步空間
回復 支持 反對

講Arcade既話
香港一出我就玩緊 大約係上年一月尾既事
不過果陣我玩得唔算多 因為好貴(岩岩出果陣 度度都係10蚊鋪)
PSP既話...1代就開始了吧

======================

至於進步空間...我宜家得返4首未per 而且好難per
4首當中最易既應該係popipo
另外三首係激唱 イヤイヤ 裡表

你既話 你玩玩下就會發現你原來可以clear好多歌
之後就會出現某d歌有per
然後你就會發現原來好多歌要per唔難
(我經歷過呢個情況 的確係幾爽
回復 支持 反對

早出既歌係易玩d
因為果陣作譜果d人係未識得點樣整難譜
而且驚d玩家唔識玩太難既譜
佢地覺得200BPM既消失已經係好難

自從d整譜既人 開始發現到原來d玩家可以勁到咁痴線
於是就開始整d popipo阿 激唱阿 裡表阿呢d變態譜
所以宜家消失已經可以算係「9星尾」 而激唱係「9星頭」
回復 支持 反對

老實講
單單激唱一首已經可以放係★10
不過唔知點解SEGA冇做

可能因為SEGA覺得難度級數越多 會越複雜
(就好似一隻遊戲有1~99級既歌 睇到都煩

============================

原來兩日前出左新服裝
ラセツトムクロ (250vp)

紅葉 (250vp)

時雨 (250vp)

即係話
下次PDA新曲應該係番凩結んで開いて羅刹と骸
回復 支持 反對

乜原來下次出咩歌係可以由新出既model黎預測架?
小雪冰 發表於 2012/5/24 20:44

唔係次次都得
不過有幾次的確係出完果幾套服裝
下次更新就係果幾首歌

上次puzzle同裡表就係一個好例子
4月20日出完服裝 5月10日就出果幾套服裝相應既新曲了

另外激唱果次又係
回復 支持 反對

佢4月好似係話休息一個月

============================

http://miku.sega.jp/f/index.html
初音psv
最後個名係叫「Project DIVA f
回復 支持 反對

我差d又唔記得左呢個post

6月配信曲有消息鳥
除左之前講果兩首(果然中左
再加兩首招募曲(但係冇咩太大特色

回復 支持 反對

同埋點解最近幾次更新都唔係5首歌
(之前次次都係5首
回復 支持 反對