打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 十大門派深入剖析--------第三期(峨嵋,星宿)

星宿4孔靈氣好wo
點講身法都係好虛,再加上,5靈咁平,合粒7lv 都係1粒5屬嘅價錢
我計過4孔全7靈氣平推多到 ...
fongkapan 發表於 1-8-2012 07:38 PM

的確,我一向都叫人唔好過份追求身法極限..身法再高都係華而不實..但係星宿唔可以咁,,我叫星宿上身法既原因,,唔係要佢玩極限身法..而係令星宿既身法數據去到一個合理水平
第一,星宿唔係身法門派,,單靠成長同裝備比佢既身法遠遠唔足夠..5石星宿既命中都難以過3萬,,對自己既平推輸出無保障
第二,雖然話星宿極大量技都係必中..但係技能總有冷卻時間,,而且星宿冷卻時間偏長,,例如兩招單體技冷卻要成24秒..而群戰既時候星宿好大多數都係處於平推狀態
我比個數據你..4000毒,,無其他副屬攻,,4萬5左右內功既星宿,,平推已經可以穩定過萬..甚至去到萬3
5石左右既星宿都可以有接近1萬既平推...靠靈氣石所加既傷害就並唔可以明顯咁體現出來.
反而身法所帶來既收益其實唔細..星宿命中成長墊底,,靠4孔身法可以挽回少少..5石上到3萬命中就差唔多,6石就3萬5左右 但係星宿既會心成長係排第2..身法石帶比星宿會心加成真係唔細..雖然話打人好難爆..但起碼可以打怪下下爆..同壽3連爆出現既機率都增大左..
呢樣就係我既理據
哈哈 你真係好有心機 等你寫天龍慕容等到頸都長xd
raymond518 發表於 1-8-2012 07:00 PM

小心機啦...其實打呢幾篇野對我自己都有好處..一來練下打字..二來訓練自己個腦,,要將一大片想講既野組織起來..
所以,,你地睇我寫既野果時有無覺得卡住卡住唔通順..有既話就講出來..我再改善下
天龍慕容..我打算係打造果方面會講得再詳細d..因為兩個派既打造方法的確唔少..希望我既睇法幫到大家
回復 支持 反對

終於到了..我的最愛-----天龍
回復 支持 反對

峨眉適當尚1-2粒6/7定無所謂的
的確雙閃峨眉真喺效果唔大 除非可以谷到1m5 up
尤其是宜家抗石甘平,玩雙6抗都可以 我反而會起武云 鏈 暗器到放棄小小屬攻 去上抗
18粒抗 每一種9粒 630+630了未計埋武云等等
回復 支持 反對

回復 11# ∼香B∼
冇錯。命中只不過係數值
我1萬3命打一個龍戰中嘅1萬6閃
平推都有5成以上打中佢
所以呢d 原全係數據上嘅野
回復 支持 反對

峨眉適當尚1-2粒6/7定無所謂的
的確雙閃峨眉真喺效果唔大 除非可以谷到1m5 up
尤其是宜家抗石甘平,玩雙6抗 ...
5567 發表於 1-8-2012 09:02 PM

我就覺得既然玩左雙抗,,就唔好再上定力..因為抗性最關鍵就係睇可唔可以多過對手100抗..可能隨時就係差果1粒抗..就抗唔死對手
雙閃去到1m5效果都唔明顯..2m閃既天山體現唔出閃避既效果...所以我真係唔建議玩雙閃
我結合左港服轉蛋特色..都係文中講到如果群戰,,都係雙孔雙抗會比較好
回復  ∼香B∼
冇錯。命中只不過係數值
我1萬3命打一個龍戰中嘅1萬6閃
平推都有5成以上打中佢
所以呢d 原 ...
fongkapan 發表於 1-8-2012 09:20 PM

機率既野我一向最憎..強化,升悟..你懂的- -
所以我唔係要求星宿玩到極限身法...我只係想星宿既命中唔好去到一個過份低既水平,,點都要維持係一個比較正常既位置
終於到了..我的最愛-----天龍
billyihy 發表於 1-8-2012 08:01 PM

天龍既攻略我都寫好左..大約話你聽寫左2200字..所以要有心理準備- - 因為真係幾長..
慕容我就未寫..因為仲諗緊要唔要講埋未出既第7本心法..畢竟港服同國服代理唔同,,無人會知港服會唔會再更新..
回復 支持 反對

回復 15# ∼香B∼
命中主要來源係裝備,紫玉同強化
呢3樣做得好基本都唔差得去邊姐-.-再加上身法雕紋都幫左唔少,相信比4孔身法更好掛?
回復 支持 反對

支持
回復 支持 反對

想問4石星宿應潛點應+ 體定身 ? (另作解釋/分析)
回復 支持 反對

想問4石星宿應潛點應+ 體定身 ? (另作解釋/分析)
Arioshermes 發表於 2-8-2012 01:08 AM

星宿潛能係文中都講左,,係全體..星宿1體52血,,內功門派排第2,,然而1身法只有6命中,3閃,1/17會心..雖然會心成長唔錯..但係命中成長真係太差,,點身法唔划算.
唔好睇我一時又講要上身法石,一時又講潛能唔點身..好似好矛盾咁..其實並唔係.點唔點身法抑或上唔上身法石..都只係睇同其他選擇既比較..
例如潛能..一係全體,一係全身...體同身比較之下..無疑係體力對於星宿而言加成比較多..而且去到滿修煉滿心法之後,體點星宿既實力會明顯提升
但係去到4孔既選擇..身法抑或藍寶...相比之下(當5石)..減去內防後造成不足400傷害既藍寶..點會比得上可以增加2664幾命中,1332閃,26會心(防)
回復 支持 反對

哎呀 我留係屋企等緊你篇天龍>.< 出未啊>< ><
回復 支持 反對