查看: 26403|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[一般討論] 有冇機介紹@@

唔怕水貨冇保養既話
optimus lte2算係最好選擇
水貨差都係3千蚊附近
回復 支持 反對

多謝你既意見..如果行貨有咩機介紹@@
pakchau611 發表於 9-10-2012 17:37

3千附近既機又冇乜留意...如果上台既話可以留意一下SONY既ion同acro s
有D上台價/行貨都係3千5百到,算比較抵,但係聽講電量就唔算太夠

第2D牌子因為較少留意,所以比唔到意見...
回復 支持 反對

其實3千蚊大廠性能最勁一定系nexus 同s2.
如果你唔想咁濫,galaxy r 同razr maxx 都ok.
不過,個人建議razr m ...
情風 發表於 9-10-2012 18:43

係WO,你唔講我都唔記得...與其買S2 不如買4X HD仲好....
除左未必有升級之外,全部都好過S2
回復 支持 反對

係WO,你唔講我都唔記得... 4x最平都3千6 la.
情風 發表於 9-10-2012 21:34

我見到有D SII都仲係3千7,8 WO
http://www.price.com.hk/product.php?p=133996

另外,moto幾個月前已經退出香港市埸,已經冇新既行貨razr maxx
而PEOPLE果到既moto機都一早比人買曬
回復 支持 反對

你e部g 版泥+,用ti chipset+ . = = 唔系i9100
    而且,moto 系退出左香港,唔代表一定冇+woo. = = ...
情風 發表於 9-10-2012 21:57

moto退出=全線機減價實大把人搶,
你認為E加仲會搵到?
回復 支持 反對

首先,怇退出就唔代表要減價ge,而且我肯定怇系香港ge貨唔會少過部i9100g lor.
更何況,我早幾日仲有見過怇d ...
情風 發表於 10-10-2012 17:29
之前MOTO一講退出,人仔就話減價,你認為唔係原因??

如果你有上過人仔fb page都會知道佢前排係成堆人走上去狂問moto機邊到有貨
回復 支持 反對

回復  john456

我想問幾樣野,你系咪肯定全港peoples 都一定冇一部razr maxx?.
    你系咪肯定問moto ...
情風 發表於 10-10-2012 18:32

8月中已經係最後一水果時已經大把人搶住買
http://mobile.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=20491035&highlight=moto
當然你可以幫手搵下邊到仲有RAZR MAXX

另外,ion果D 講SPEC 會差過曬RAZR MAXX??
講電量當然razr maxx 勁D
但係講cpu,a-9係勁過a-8
但係razr maxx既a-9得1.2GHZ,ion果D有1.5GHZ
到頭來速度可能都係差唔多

講MON
razr maxx既amoled用得耐會有烙印
4.3吋都比ION既 4.6吋細,同ACRO S一樣大
講解像度,razr maxx得果540p,ion同acro s 都係720p,

跟住800萬像素相機VS1200萬像素相機,ION/ACRO S WIN
回復 支持 反對

回復  john456

scopion 因為始終唔系完全亂序,怇浮點運算同對雙核ge應用都比真正ge cortex-A9 差, ...
情風 發表於 10-10-2012 20:54

咁MON同相機方邊呢??
另外,講外型RAZR MAXX絕對唔算一部靚機
回復 支持 反對

回復  john456

老實講我由s1 ,nexus ,s3 都未見果殘影,我fd部razr maxx都冇,而且我唔覺sony mon 靚 ...
情風 發表於 10-10-2012 21:07
amoled只係鮮色/味精
算唔上靚,加上s2都係用amoled,之前睇過佢個MON圖,發現對比係好差
姐係D黑係冇層次,只係一堆黑咁

同埋烙印只係睇使用時間,用得耐就一定有

加上SONY叫部部機都差唔多樣??
至少ION同ACRO S明顯係2個設計
加上ION既DESIGN係拎埋[size=15.199999809265137px]奬http://www.dcfever.com/news/readnews.php?type=&id=6879
另外,電量真係夠就得,當然ION 可能算比較食電,但係正常使用都差唔多可以用到全日,除左成日睇片打機咁
RAZR MAXX 3300mah雖然係多,但係正常你一日都叉一次電,3300又唔夠你用曬2日,姐係都要叉
另外ion係跟快叉,1個鐘頭已經可以充到80%電量,razr maxx叉電都有排
回復 支持 反對

首先,s2果舊叫super amoled +,系深色d ge.
    我理得你羅獎定點,我真系唔覺好大分別,而且樓主問咩 ...
情風 發表於 10-10-2012 21:52

深色又點?深色唔可以有對比?另外,o係解像度方面,acro s同ion已經贏左razr maxx
另外,拎獎唔係就等如話部勁好咩??
咁講番佢有乜獎有乜問題??

正如你問條友有乜勁,我同人講佢拎過數學比賽第1名又有問題?

另外,正常人一日都番屋企一次,咁就實有機會叉電,
就算比你可以用2日又點,用到1日番到屋企差咪得

加上ION係差1個鐘多少少已經有差唔多1900mah
razr maxx差同量電量都要差唔多2個鐘多D

回復 支持 反對