打印 上一主題 下一主題
收起左側

[AOFE]Evolution FE, 最新版本1,7 (26/1)

其實新o個幾個文明o係evo 有咩特別?
6arC2 發表於 27-1-2013 18:41

印加鷹勇快10%...加埋算係快到嘔, 除此以外無乜特別
印度就係駱駝多左D甲咁大把, 有點雞肋
馬扎爾如果本身有兵工廠的話, 升時代時會自動免費研發近攻, 本來想手動加落EVO, 但馬扎爾本身已經齊馬同弓既科技, 再加埋馬弓+1射程, 最後決定都係唔加免費近攻, 因為佢已經夠勁
意大利科技只差步速同安息人, 另外熱弩有+1/1防, 有點似evo既中國, 穩打穩扎, 無邊樣好都無邊樣衰
斯拉夫步兵雖然有爆震但缺板甲缺指環, 中下文明
回復 支持 反對

可以順便漢化下一些提示嗎?比如買兵點的名字。

另外,請求允許簡化转码到內地去。 ...
剑为谁乱 發表於 30-1-2013 10:44

下一個版本(1,8)會將購物區名字漢化
先感謝你有心幫忙漢化, 只要附合以下條件就可以:
1. 除漢化外不修改遊戲內容(當然可以加上漢化者的名字)
2. 將完成後的簡化版本發佈去翔鷹

另外回答以上弓兵問題
1,7 蒙突路線只有1級射程, 召左應該唔會太屈機
長槍食唔到裝步係特意如此, 但若果真係過弱, 我會考慮補1攻

而家主要平衡問題都係弓兵身上
呢個係我整FE版果時都預料到, 主因係因為多左召科技呢個比較難預測既因素, 而弓兵又非常之受科技因素影響
往後版本會集中focus係調整弓兵科技線, 前題仍然係盡量不改血不改攻
回復 支持 反對

回復  小門

看來不符合第二條件,因為我被翔鷹封號了。
剑为谁乱 發表於 31-1-2013 19:05

......為啥會被翔鷹封號啊?
回復 支持 反對