求助 !! [ 手提電腦風扇 & 電腦問題 ] ??

查看數: 3212 | 評論數: 12 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 5-3-2013 10:54

正文摘要:

本帖最後由 MAKxCF 於 16-5-2013 20:19 編輯 我部 notebook 個風扇好似有d問題,定唔知係咪其他野壞左 ● 一開機果陣風扇仲會轉  當一登入桌面後風扇就停了... ● 就算拆開清左d塵 依然係咁... ● 另 ...

回復

s15ooooo 發表於 17-5-2013 12:07:15
回復  s15ooooo

理論上安裝win7 後應該有,但係而家就無,唉,都係等我問fd借隻碟安裝多一次先算~ ...
MAKxCF 發表於 17-5-2013 09:50

係既話可以上網搵D工具裝左佢...
MAKxCF 發表於 17-5-2013 09:50:34
回復 11# s15ooooo

理論上安裝win7 後應該有,但係而家就無,唉,都係等我問fd借隻碟安裝多一次先算~
s15ooooo 發表於 17-5-2013 00:24:31
你個桌面工具係裝唔到 定係開唔到 定係開左但得一舊仔野,搞到睇唔到??
MAKxCF 發表於 16-5-2013 20:19:24
Notebook 問題已解決

按DEL進入SMOS setup

LOAD DEFAULT SETUP使用初始值

再F10保存
※暗雲之雷※ 發表於 9-3-2013 19:12:14
可能你誤會左我既意思

我既意思係
試下搵隻直接係windows 7 sp1既黎裝

裝完之後係唔需要再update sp

因為裝完直接已經係sp1個d

(需要成個系統重新安裝過個d)
※暗雲之雷※ 發表於 7-3-2013 22:32:57
試下搵隻直接係windows 7 sp1既黎裝

唔好裝windows 7 無sp 再升sp1個d

其實你個部係咩牌子咩model?
s15ooooo 發表於 7-3-2013 18:24:52
回復  s15ooooo

唔知ar 我e部係原廠機泥 係個 640g hdd 壞左之後
    我就買番個 1000g hdd 裝完之後 ...
MAKxCF 發表於 7-3-2013 14:30

OMG...最好搵另一隻WINDOWS碟試下重裝
MAKxCF 發表於 7-3-2013 14:30:34
回復 4# s15ooooo

唔知ar 我e部係原廠機泥 係個 640g hdd 壞左之後
    我就買番個 1000g hdd 裝完之後就咁...
快速回復 返回頂部 返回列表