打印 上一主題 下一主題
收起左側

[SDVX] Sound Voltex情報交流post [2月27日:4首KAC募集曲,Pop'n PB復活]

freaky freak對我來說反而不是問題(可能keyboard成份重
倒不如說TRIGGER HAPPY才是問題

==============================

usatei定位到底是怎樣
14強嗎?
回復 支持 反對

咦我還以為你已經全clear了

不過我發現每次玩SDVX都需要熱身
要玩段位既話 我就一定要玩定幾鋪做熱身 先好去玩
回復 支持 反對

大概因為手癖既關係,Max Burning以及金縛一直Clear唔到。明明其他都已經clear了 sosad

New
9月12日宇宙 ...
XJX 發表於 2013/9/10 21:53

我很喜歡那個title

最左方根本就是戴著RASIS假髮的クプロ 才不是RASIS
騙不了我的

========================================

不過手癖這個問題還真嚴重
最有效的解決辦法大概就是短期內也不去碰這些歌(?

雖然你已經clear了MAX BURNING...嗯
回復 支持 反對

今日打呢兩首INF,點解兩首INF的clear rate可以高過EXH的clear rate
六神綱 發表於 2013/9/13 22:44

呢個要視乎解禁方法係點樣(我唔知

打個例子
假如有首INF係12既話 而解禁條件係過到n首14
咁解到呢首INF既玩家 斷估都已經有一定既實力啦掛?
會fail果首INF既我諗應該會好少數...除非有人R歌

所以話
越難解既隱藏曲 CR就越唔準
無論IIDX同SDVX都適用
回復 支持 反對

用全玩家人數去比的話
越不熱門的樂曲就不準了
(這些曲子會玩的人大概就只有要清歌的玩家 都有一定的實力 合格率應該好高

不過用全玩家人數和已遊玩人數 兩者選一的話
我還是覺得用全玩家人數會較好
回復 支持 反對

不過我又諗起smile EXH
99.7定99.8%CR

每當我遇到呢d既情況
就會覺得「既然咁多人clear 咁假如我fail左既話我咪...」
當然前提係自己本身係理應有能力clear到大部份13啦
(我nyan cat EXH仲未clear
回復 支持 反對

嗯...這抽樂曲反而沒有什麼興趣

不過事先預告會出BOSS級的曲子...這不太像K社的做法
回復 支持 反對

你一講起DEADLOCK大概六神大就會興奮起來

不過boss曲最後都不是boss級難度...雖然聽說都是難

======================================

終於開了金縛
不過回家後仔細一看
才發現FLOOR INJECTION第7彈和第8彈的時間有重疊

換言之我在兩彈重疊的時間下去玩SDVX 不就最省功夫了嗎?
不過XJX大大概也不會在意這些東西吧 對你來說玩8鋪SDVX不算什麼問題
(就類似我去玩8鋪GITADORA都不算是什麼問題
回復 支持 反對

我都係一個星期最多30鋪左右(可能多少少
不過係每種音G加埋

再不過今個星期剩係SDVX都已經佔左8鋪

咁我一個星期用50蚊打叫咩
jimmg12 發表於 2013/9/22 02:07

50蚊去mk88玩結他V7都夠你玩廿五鋪
不過V7冇馬尾...對你黎講就慘左d
回復 支持 反對

係香港黎講
的確係目前最貴既POLICY BREAK聯動

不過首八...除左曲風真係好K-ON之外我就冇其他印象
(嘛 始終是Tom-H@ck
http://www.nicovideo.jp/watch/sm21358835
回復 支持 反對