查看: 10251|回復: 39
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] G改

咁你依家玩oc定玩技術先?
自問冇左加速同卡已經練少好多機, 所以一早已經玩冇oc機一段時間, 而且用冇oc打的確係更有成功感(河况仲win到) 比起果斑部部oc6 oc ex嘅人, 真係覺得哂_氣,  練機同衝oc ex嘅$都慳返 (d $ 用泥買figure 買 P&D 石好過)

我自己本身加加埋oc6唔算多, 但都叫做有40~50部, 諗番都的確用左5少時間心機心血去升, 咁但係玩都玩完玩過哂, 始終最後淨低都係練番泥嘅技術, 冇失去練番泥嘅技術就已經好足夠

只能夠話如果一個老手因為失去所有oc而放棄再玩, 咁佢追求嘅就5係SD真正o既意義同樂趣
利用5同嘅部件黎做出一部屬於自己戰鬥風格嘅高達先係正路, 好過d人下下oc6 3血全攻冇其他
SD係一隻技術遊戲, 冇oc冇強化都可以透過技術泥勝出, 泥樣先係主要

G改對我泥講絕對5係末落, 而係帶番SDo既真諦出泥

評分

參與人數 3Bravo! +3 收起 理由
雷臣 + 1 人地呻緊取消OC,之前用既金錢時間掉落水阿. ...
pohy + 1 我很贊同
Sasori~ + 1 我很贊同

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 6# KUDAFF

咁就要等G改後先知, 但我始終堅信可以用技術泥勝出, 咁係咪會更好玩更有成功感呢?
回復 支持 反對

對方部件op 佢自己都會知, 咁俾佢贏其他人都有眼睇, 但如果你冇oc冇op部件, 咁好明顯你啱啱打出黎o既就係純技術
回復 支持 反對