打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 新場bug仲未修正..................

關閉 [複製鏈接]
回復 30# Charlie1012

港台服係一樣  你入game見唔到台灣伺服器?
但香港ip入唔到台灣咁解
回復 支持 反對

回復  Charlie1012

港台服係一樣  你入game見唔到台灣伺服器?
但香港ip入唔到台灣咁解 ...
好人c 發表於 17-8-2013 00:23

ok 係認知性問題
例如 官方推出GASH消費滿XXXX送XX的活動
港服同台服個參與或換領日期總係唔同步
由此可以証明兩者運作並唔係完全同步 先令我有上述質疑而且
回復 支持 反對

例如 官方推出GASH消費滿XXXX送XX的活動
港服同台服個參與或換領日期總係唔同步
由此可以証明兩者運作並唔係完全同步
Charlie1012 發表於 17-8-2013 01:51

消費活動並非遊戲的同步性, 而是橘子帳戶的分類不同而已...
台港兩區CSO的遊戲部份大概都是一樣的!

你不要再拿些偏頗的例子來說了, 很無謂的!
你的評論或留言總是令人摸不著頭腦...
回復 支持 反對

消費活動並非遊戲的同步性, 而是橘子帳戶的分類不同而已...
台港兩區CSO的遊戲部份大概都是一樣的!

你不要再拿些偏頗的例子來說了, 很無謂的!
你的評論或留言總是令人摸不著頭腦...
血映雪 發表於 17-8-2013 02:46

台灣gash同香港gash係唔同
或者佢地各自有自己部門去處理bf帳號事務
但點解往往香港會將日期推遲? 很多玩家可是更新後立即消費
你應該有上過其他國家的cso 韓國/日本/中國/泰國都有
通常港服都係物價高福利低 咁唔係香港玩家應該正視既問題?
點解要定義為偏頗例子?
當然啦 事實就係你同我都無法改變
這個世上大家都係這麼渺少
因為你本身就討厭我
再加上我推崇切槍 同埋一張圖
你就更加反感  
但我在香港街屍場的數據係全勝
難道學習你的態度就等餘進步?
請唔好咁高估自己 唔好以為自己可以改變世界,改變別人
假如我跟你學習怎樣打殭屍的話 我的競爭力肯定會下降很多
就是說 ? 被你教訓對我沒有半點的進步
你還是節省一點吧 謝謝
還是說? 你們又想玩小圈子惡勢力?
一般來說 由三流聯合而成的惡勢力在街場是常有的
他們最終或許能夠將我強制踢出遊戲室
嗯 你可以試試 將我強制踢出樂古論壇吧 隨便
回復 支持 反對

回復 34# Charlie1012

我不需要和你多說, 反正和你說也不過是對牛彈琴, 我有我的看法, 你改變不了!
只能祝你好運, 在台灣切槍時別被檢舉...

說幽冥包君右鍵爆不了頭, 說AS50能強化三格重量, 說隼雷打炎魔很快, 還有很多...
其實你說錯了也不要緊, 但請你別耍賴不認, 更別在這兒諸多藉口!
你也有夠機車的! 好好反省吧!
回復 支持 反對

幽冥包君右鍵爆不了頭, 說AS50能強化三格重量, 說隼雷打炎魔很快, 還有很多...
其實你說錯了也不要緊, 但請你別耍賴不認, 更別在這兒諸多藉口!
你也有夠機車的! 好好反省吧!
血映雪 發表於 17-8-2013 11:52

紅字証明你只係斷章取意 第一點我已經公開認錯
第兩點 我從來冇話過as50 能強化3格重量
而係我以+2重量的增幅去猜測as50+3重量大約的%是多少
再斷定as50強化的重點和首選 重量絕對排係彈匣->後座->傷害之下
因此我才建設玩家取捨

第3 我亦沒有講過用隼雷打炎魔很快
首先我係指出曾有經驗係全場只用隼雷的情況下一樣能夠輕鬆擊殺炎魔
大部份時間我本人係用at4打 但我認為天外有天
或者有高手能人所不能 因此我不排除各種可能性
前題係有人斷言用隼雷一定打不好 我才這樣說

我不需要和你多說, 反正和你說也不過是對牛彈琴, 我有我的看法, 你改變不了!
只能祝你好運, 在台灣切槍時別被檢舉...
血映雪 發表於 17-8-2013 11:52

當然係對牛彈琴 不過彈琴的人是我 你是牛
我亦無打算同你再交流 因為永遠唔會有共識
我只可以話 以後不會在你的post留言

切槍可以話係一種bug 係將近戰同精準結合的一種手段
傷害輸出上我就不公開 但可以話切槍後會有變化
其他一律不變 無論係攻擊距離,範圍,移動速度
巨斧最長攻擊距離大約3m 但真正實戰通常只打到2m
殭屍右鍵大約都係2m 但巨斧左鍵比殭屍右鍵長一點
我假設巨斧左鍵能打到2.5m  假設0.5m是隱值
但殭屍移動速度快 對於0.5m的差距 以殭屍的移動速度 理論上係足以閃避
這裡我不計(拉刀) 事實上誰保証 拉刀不是遊戲漏洞?
如果拉刀都係依靠遊戲漏洞令自己得到優勢從而打破平衡
咁同精準斧有何分別? 一直用封ac去阻嚇玩家
結果只係針對精準斧  我同樣討厭別人卡門,bug天,雷比無敵身
只係因為我認為他們是懦夫利用bug苟且偷生
但我都沒有興趣去9踢和舉報 完全沒有意義 反正結算時第一名會係我
但可以話比你知 你既觀念就係錯 因為精準斧係一種可以殺人既bug就特別反感
因此你對害人的定義就係建立係死傷的層面上
事實上bug天,卡門既玩家 同樣係剝削左別人得分,勝利的機會
而且更加要玩家白白咁等到時間終止 game死了可以重生
但時間流失就點都追不回來 我們可是用現實的時間去玩遊戲的

一直只係反對別人用bug 卻從來沒有去指導別人怎去應對和抗衡
就好似一個父親告訴子女做人一定要誠實善良 結果小孩回到校園卻被同學背叛了
如果作為導師同父母 你都應該感到慚愧
我能貢獻的最少一點 就係我的信徒最少從數據上會有正面的提升
仁義道德? 在數據上反映不出來

真正破壞平衡的是精準電鋸 而不是精準斧
因為斧是bug就反對? 電鋸的攻擊距離可比斧長得多
除了進雷g技和保羅g技 有誰可以抵擋精準電鋸?
一尾反對bug卻沒有考慮實質狀況
電解是有錢人玩意 精準也不是小朋友隨便可以包得起
精準電鋸可以歸納為有錢人玩具?
因此你就鼓吹有錢人用玩具欺壓弱勢社群? 你的正義感就僅僅如此了 偽君子
你是被遊戲玩的人 不是玩遊戲的人
回復 支持 反對

當然係對牛彈琴 不過彈琴的人是我 你是牛
Charlie1012 發表於 17-8-2013 20:15

真是碉堡了! 我寫幾行字, 你就用上好幾百字來回覆...
這樣玩弄你真爽, 你就正如鬥牛場裏的牛那樣覺得自己是英雄!

當然我不是鬥牛士, 我只是看熱鬧的觀眾, 你慢慢吧!

你寫這麼多, 你覺得我會看嗎?

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
ZoMble乂幻月 + 1 我很贊同

查看全部評分

回復 支持 反對

真是碉堡了! 我寫幾行字, 你就用上好幾百字來回覆...
這樣玩弄你真爽, 正如鬥牛場裏的牛覺得自己是英雄一樣!

當然我不是鬥牛士, 我只是看熱鬧的觀眾, 你慢慢吧!

你寫這麼多, 你覺得我會看嗎?
血映雪 發表於 17-8-2013 21:38

到處批評和質疑別人
然後又因為別人的回應多字所以無視
這就是你待人處事的態度 我當然沒意見 亦不打算再同你有任何交流
回復 支持 反對

到處批評和質疑別人
Charlie1012 發表於 17-8-2013 22:22

哪裏有到處呢? 只是你而已, 也只有你這麼碉堡的人我才會出聲...
回復 支持 反對

討論當中不免有分歧,但係傷感情就唔好啦。(久違既字海文終於出現了)
回復 支持 反對