打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 對sd高達online的睇法

我開始玩呢隻online game的時候, 它在樂古論壇的人氣是十分好的但是,現在這樣,官方活動一個月得好少,更新機體又少,又冇咩效率(派獎又遲遲派得慢左d等)
它在樂古的人氣 已經漸漸被其他online game超過

基本上,我覺得呢隻online game,最值得玩的地方(任務,對戰,組合機體,抽機)
而抽機又唔係咁易中到自己部機 , 所以都相當耐玩

我玩呢隻online game 都有3年,每天玩一會兒,慢慢找g幣合機,抽機等,
都係因為對高達有愛,先玩到現在,
到現在4頁機庫也滿了,不夠機庫用

我覺得如果韓服再唔快d出多d新機,好玩的元素等, 呢隻game只會愈來愈少人去玩..
一個月出得咁少野,仲要長年累月都係咁,真係會對它愈來愈冇希望
雖然就算冇副官,雙經2個小時,都可以找到10000 exp以上, 這已經好好啦

有時自己真係几動搖,想放棄
自己 几經辛苦(試過抽左好多次都抽唔到材料機,哂左成個星期先抽到,到最後合到部機出來)
然後, 到更新之後,戈部機變癈左超多, 戈刻真係覺得 個心好痛..唉..
隻game 遊戲模式又單一,玩左咁多年,唔想玩悶,都會玩悶架..

我自己一早就已經決定左,呢隻online game係我人生最後一隻online game
因為我已經大個仔,開始有好多責任要負,冇咁多時間玩, 所以真係唔想咁易就放棄

我真係愛呢隻online game,
but眼見現在這個online game的情況(7月改版有活動,之後好冷清,獎品推遲等),
情況同我以前玩戈隻online game(拿拿林online)的情況一樣, 玩家們的熱情都開始有所減退
我覺得好似我呢d玩家, 已經係等得好唔耐煩
回復

認同最後果句
回復 支持 反對

會唔會咩機一更新就變廢呀/_>\?
咁我架命運要食塵好耐啦~
回復 支持 反對

我都唔想sdgo好似拿拿林就咁汁左
但係鬼叫原廠機體設定平衡同以前G1效率差
而家只係可以希望改強返D舊機同G1認真對待返sdgo
回復 支持 反對