打印 上一主題 下一主題
收起左側

技術交流區

原帖由 牙乂斌 於 2006-11-21 23:45 發表
有幾個問題想問
1.我打開前鋒既,平時把握力、射術算唔錯,但係E排點解好似連波都唔識射、把握力極差??
2.如果同個FD搵個空既球場猜波,慢慢猜埋個空龍到射練唔練到野
3.射波係腳內檔,但係成日射射下波腳指公都 ...

一係篤波..一係成隻腳趾公磨左落地
回復 支持 反對

原帖由 小Longman 於 2006-11-22 18:03 發表

搵資料同時要睇下d資料係咪適合/有用ga~please

你仲加分 =.="
我幫左會員唔比佢誤導,係咪要加分啦 =.=
回復 支持 反對

可唔可以貼d有關龍門既野呢??我想係e方面增加知識
回復 支持 反對

原帖由 howand20034 於 2006-11-22 19:40 發表

我覺得睇係冇咩用=.=.......
回復 支持 反對

d片幾好,下面d知識冇咩心機睇
回復 支持 反對

原帖由 極樂乂 於 2006-11-22 19:56 發表
d片幾好,下面d知識冇咩心機睇

我都未睇得晒
原帖由 howand20034 於 2006-11-22 19:40 發表

盡量幫你手搵下
回復 支持 反對

有問題....
學校近排飛晒d足球落街搵唔番,so轉用平價西瓜波....
點踢...
腳底揉波好難揉<---我平時都係腳底揉波多,,,,射波仲成日向外片.....
回復 支持 反對

原帖由 piyopiyo 於 2006-11-22 20:51 發表
有問題....
學校近排飛晒d足球落街搵唔番,so轉用平價西瓜波....
點踢...
腳底揉波好難揉<---我平時都係腳底揉波多,,,,射波仲成日向外片.....

唔係掛=.=.....
好難炒得起同埋踢上去好痛=.=.......
回復 支持 反對

原帖由 牙乂斌 於 2006-11-21 23:45 發表
有幾個問題想問
1.我打開前鋒既,平時把握力、射術算唔錯,但係E排點解好似連波都唔識射、把握力極差??
2.如果同個FD搵個空既球場猜波,慢慢猜埋個空龍到射練唔練到野
3.射波係腳內檔,但係成日射射下波腳指公都 ...

solution:1.嘗試調整心理狀態,要好似朗尼錦,唔好記住自己點射唔入波,
              唔入就算數,再重新準備好迎接下一個射門機會
           2.一定練到野,最少練到1-2ge純熟度同一腳射門ge技術
           3.你可能觸球位置不正確,只要練射波時多加留意,矯正好就得~

P.S.我想搵人討論技術好耐,但好似冇咩人鍾意講o的錦ge野lo~
      如果可以ge話,加埋戰術討論仲正!!

回復 支持 反對

原帖由 培育人才的人才 於 2006-11-22 21:13 發表

solution:1.嘗試調整心理狀態,要好似朗尼錦,唔好記住自己點射唔入波,
              唔入就算數,再重新準備好迎接下一個射門機會
           2.一定練到野,最少練到1-2ge純熟度同一腳射門ge技術
          ...

thx晒你既回答
其實我都交流戰術,不過希望唔好變吹水區啦
回復 支持 反對