打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] [原創捉捉] 惡靈古堡 外傳 之 惡靈重現(二十一) 釋出 !

8p開波時已有秒殺能力...block路..隻王可以2 hit ko人(唔止一個,都唔係新手)
有o的識玩o既仲一波爆埋石像塔= =要搵野護/放隱o的
1-6應該多血少少.呢個係我o岩o岩幾玩左幾個鐘o既感受
回復

我做5p的時候成日都合唔席德T_T
同埋合左席德之後,是否1秒扣2血?
p.s.這真是8p的詛咒!?@@
回復

唔可以咁計!!!
evo係對戰,
惡靈係捉捉,
亦唔可以用一次半次做例,
不如做過個統計,
咁先有用
回復

可以整多o的有時間性(定時出現)o既祕道,8p不能入.
1~6p可以行,但唔可以唔出o黎.封道時要死.咁樣會唔會好o的= =?
回復

" 8p開波時已有秒殺能力...block路..隻王可以2 hit ko人(唔止一個,都唔係新手)
   有o的識玩o既仲一波爆埋石像塔= =要搵野護/放隱o的
   1-6應該多血少少.呢個係我o岩o岩幾玩左幾個鐘o既感受 "

無可否認 , 8p 開始已經有秒殺能力 ,
但只在於 鬼王 , 而最大問題係 ,
1-6p 會走過來跟你隻 鬼王 單挑嗎 ?
即使 8p文明 為最高步速的 塞爾特 ,
12 分鐘前其步速都與 1-6p 有一段距離 ,

即使 " 隻王可以2 hit ko人 " ,
都要你有機會打到 1-6p 先得 ... =.=

" block路 " 係 8p 其中一種戰術 ,
既然唔夠你跑 ... 就梗係要封下路 ,
但係封路都封唔到一世 , 則係話 ,
你封路都係用兵封 , 一係就用王封 ,
用兵封的話 , 則係俾兵 1-6p 食 ,
用王封的話 , 又易俾 1-6p 拉走 ,
所以唔係一定幫到 8p 殺 1-6p  ...  =_=

跟住落黎我就有少少睇唔明 ...
" 有o的識玩o既仲一波爆埋石像塔= =要搵野護/放隱o的 "
可能係我自己的理解能力低 ,
我真係完全唔明呢句 ge 內容 ,
可唔可以詳細少少解釋下 ... 我再解答 ~"~

" 1-6應該多血少少.呢個係我o岩o岩幾玩左幾個鐘o既感受 "
講到 e 到 , 我可能明白你產生誤解的原因 ,
請問你玩果幾個鐘之中 , 有否曾當 8p @@?
假如你曾當 8p , 可能你就會認為 1-6p 應該減血 ...
不要輕看一開始 1-6p 只有小兵一隻 ,
但只要用得其所 , 想要建立軍隊也有可能 ,
假如你真的有當過 8p , 我想你一定明白 ^^+

" 我做5p的時候成日都合唔席德T_T
   同埋合左席德之後,是否1秒扣2血?
   p.s.這真是8p的詛咒!?@@ "

你說 " 我做5p的時候成日都合唔席德T_T " ,
意思係 合唔到 定係 你自己唔合 @@?
至於 " 同埋合左席德之後,是否1秒扣2血?" ,
我 check 完觸發後 ... 以上問題都沒有 bug ,
" 1秒扣2血 " 到底是甚麼問題 ?
由於這涉及隱劇 ... 不知可否 add 我 msn 詳談 @@?
msn : wongfutszto@hotmail.com

" 1-8p實力平等既話絕對唔會咁lo
   如果8p實力太強咁都無計
   唔通玩evo 8p勁1-7p成皮 咁8p屈哂機 你就可以賴evo呢個劇整得唔好? evo係垃圾劇? "

&

" 唔可以咁計!!!
   evo係對戰,
   惡靈係捉捉,
   亦唔可以用一次半次做例,
   不如做過個統計,
   咁先有用 "

呢個問題留返俾你地討論 @@+

" 可以整多o的有時間性(定時出現)o既祕道,8p不能入.
   1~6p可以行,但唔可以唔出o黎.封道時要死.咁樣會唔會好o的= =? "

我諗呢個提議實現的可能性不高 ... ~"~
讓我解釋 , " 有時間性(定時出現)o既祕道 " 係整到 ,
" 8p不能入 " 這個就真係有難度 , = =+
難道要 摧毀區域 ? 那如果 1-6p 拉王怎麼辦 =.=?
即使只是用 停止單位 , 也會令 8p 無所適從 ,
最大問題是 , 基本上 8p 有開路能力 ,
只是一直也沒有很多人懂得運用而已 ... ~"~
回復

hihi我一直都勁仲意玩你ga惡靈系列,因為e個劇有別於一舨捉捉(一舨係得個跑字,萬無目的=,=)

惡靈就好好多,又識變身同買兵隱劇勁多,><永遠支持你11;;不過聽到今次又好似16咁改左d

隱劇需要,==又要估估下 24,同可唔可似講下個生化實驗室有咩作用?同點用。

得閒同我玩場,教下我一d隱劇:lol

aoc id:傳說之劍技燕返
回復

生化實驗室<8p幸運大抽獎,有機會中民兵,精豹,輕騎兵,艾息等
回復

" hihi我一直都勁仲意玩你ga惡靈系列,因為e個劇有別於一舨捉捉(一舨係得個跑字,萬無目的=,=)

惡靈就好好多,又識變身同買兵隱劇勁多,><永遠支持你11;;不過聽到今次又好似16咁改左d

隱劇需要,==又要估估下 24,同可唔可似講下個生化實驗室有咩作用?同點用。

得閒同我玩場,教下我一d隱劇:lol

aoc id:傳說之劍技燕返 "

多謝支持呀 >v<"
其實呢 , (十七) 改過果 d 舊隱劇得好少 ...
只係有 d 過份不平衡先要改改 ,
所以應該唔使估估下 ge ^~^"

至於生化實驗室果度 ,
好似好多人都唔明點用咁 ... ~"~
睇黎下一版要係任務提示到加了 ,
不過都係到講多次啦 , 因為用法好簡單 ,
只要係四塊毛毯上面都放一隻任意士兵就得 ...

其實得閒我都有上 Nakuz IP-Exchange 到玩下架 ...
不過同你玩過 , 你都唔會知 ^o^"
都見過你幾次 ... 幾好丫 ... 有品又幫拉
不過隱劇問題 ... 我就不便多言了 ^^"

" 生化實驗室<8p幸運大抽獎,有機會中民兵,精豹,輕騎兵,艾息等 "

其實仲有的 ... 唔只咁少 ... ^^
不過精豹就真係有 d 唔平衡 ...
下版應該會改為未精及減攻 ,
今版抽中時便盡量享受吧 ^_^"
回復

d戰船竟然俾d弓屈死哂
同埋想問下到底有幾多隱劇?
回復

我估汪滔滔唔會廣,
但係我可以估下,
有30個左右.
(我都玩左>50場)
回復