查看: 86768|回復: 489
收起左側

[綜合討論] Ventrilo教學(已更新中文user name) by 你們都騙我

關閉 [複製鏈接]
=介紹=

使用Ventrilo可以利用麥克風與部隊成員在國戰進行對話及聊天等....大家可以多多善用此程式~增加遊戲及國戰的趣味呢!?
從而增加大家合作及配合。

=主要優缺點=
1.打字既原因係因為唔能夠確保成團人有用ventrilo
2.用咪打國戰可以sure隊員係ventrilo入面即時收到message 即時作出應變及配合等
3.當一個人上左前線就會留意敵方既一舉一動~不時會忽視頻道及地圖。ventrilo可以盡量避免此問題

============================================================

首先下載 Ventrilo_2.1.0.rar 檔案,再將其壓縮檔案進行解壓及安裝....解壓密碼請回文留意最底

=請跟著以下圖片教學=

==============================================================================

=中文user name教學=

解壓密碼請先回文.....謝謝!

遊客,如果您要查看本帖隱藏內容請回復

回文是基本禮貌耶(汗

Ventrilo_2.1.0下載點:http://www.badongo.com/file/12615743

評分

參與人數 1樂點 +15 收起 理由
亂世之奸雄 + 15 很好很強大

查看全部評分

回復

整得好辛苦呢~你整左幾耐~~~
回復 支持 反對

純推不用
覺得呢隻GAME用唔著咪
打字快都夠殺
但幾欣賞你整個PROGRAME出黎方便人
回復 支持 反對

點解用唔著咪

有咪好好多
回復 支持 反對

如果冇咪可吾可以用到架._.?
回復 支持 反對

原帖由 均哥 於 24-12-2008 00:29 發表

唔用咪都用到.....聽到有用ventrilo既人講野~eg:國戰中既部隊指揮 etc~冇咪既just聽only

原帖由 無敵必勝客 於 23-12-2008 23:33 發表
純推不用
覺得呢隻GAME用唔著咪
打字快都夠殺
但幾欣賞你整個PROGRAME出黎方便人

你講得好岩打字一定要用....但係用左趣味真係好唔同~而且方便好多

其實可以邊用咪講野邊打字~
1.打字既原因係因為唔能夠確保成團人有用ventrilo
2.用咪打國戰可以sure隊員係ventrilo入面即時收到message 即時作出應變及配合等
3.當一個人上左前線就會留意敵方既一舉一動~不時會忽視頻道及地圖。ventrilo可以盡量避免此問題

其實仲好多好處....eg:隊友見到隱遊可以通知,一齊拆塔,拉後,推進,唔好追,前線易水,教新手,擴建討論等....你可以話大部分已經set左巨集~

有ventrilo可以慳好多step
PROGRAME e d 一齊share啦[[bao_40]]

我自己用過都覺得好正~我個團為例試過10個人左右用....非常好玩~而且又可以吹下水講下笑=]就算殺人都可以笑餐飽。

一齊進一齊退一齊死 so good~

~以上為個人見解~

原帖由 傻仔係我 於 23-12-2008 21:01 發表
整得好辛苦呢~你整左幾耐~~~

好快ja...一陣而已~只係cut圖..加野..post圖好快[[bao_28]]

回復 支持 反對

騙子[[bao_46]]

多謝你先
回復 支持 反對

原帖由 均哥 於 24-12-2008 00:29 發表

我好有需要扣你分(拖走

又唔見我地之前用ts你咁問?.?
回復 支持 反對

這個的delay會很強嗎?我以往用Ts的delay彼厲害
回復 支持 反對

我個團都話好似想用-.-
thz
回復 支持 反對