查看: 5180|回復: 26
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 個代理係唔係未做過收費online game嫁?

關閉 [複製鏈接]
e隻game 本身係收費 用小時計or包月 包季ga方式向玩家收費
包月包季 ja係for大家可以玩成季or成個月 唔講大家都g
不過那個制度要明確在玩game 時間上
官網 清楚寫明 每週星期三會有例行維護 而且是在固定時間內
那表明包月的遊玩時間不包在那個時段內
但由正式收費到現在 莫名其妙的突發性維護出現了多小次?
最小 1~2日出現一次 時間多在下午
每次上1小時以上 目的沒公開 維護是做什麼也沒有人知道
如果唔係個game出現嚴重問題或有人惡意入侵
o係收費game ga角度上 代理商根本mo權作出多次而且像經常性的維護行為
如說一星期一次的維護不足解決問題的話 那倒是代理的問題
是你們自信地說一星期一次 現在又是你們攪不好要經常維護
這game不是免費的 你在沒列明的時間維護 那是白收玩家的錢但沒提供服務
這不是騙錢嗎? 不論是小人玩的深夜還是多人玩的下午 不在列明的維護時間下
對玩家也是損失 多次維護下 至今一點點補償也不見得代理會做
那是什麼意思? 收錢不給服務?
如果你代理係免費ga 我都唔嘈你 不過你係收費game 就唔可以咁lo
如果個game係未完善要你維咁多次咁明顯係急於推出遊戲收費
如果你買書咁 你買jo之後同你講原來本書仲有幾頁未寫係空白 仲有本改錯字 你會點?.?
回復

突發性既多數系捉外掛... 你想無一兩個鐘定系多外掛
回復 支持 反對

e隻game都唔係第一個地區開 其他地方都有e d問題 互刷 用外掛等等
咁明g要成日捉 咁點解唔每日定時維呢 or 1 3 5 日 or 2 4 6 咁維1至2小時呢
佢自己又要扮勁 一星期維一次 講真唔好太多online game做到一星期一次維都keep到個game好地地
e家佢好似定期隔日維一次 咁佢入game都唔好大大隻字話星期三維la
回復 支持 反對

老實講
這問題真的係由天2罵到 aion
回復 支持 反對

其實你講既問題的確係成日出現
但係官網應該係為左鎖外掛所以突發性暫時維護,令外掛轉唔倒錢俾主ac
而且個維護每次一定冇1小時以上,每次都係10分鐘內一定上得番,如果你話入唔倒,好明顯係你既問題
回復 支持 反對

咁其實
一向收費GE GAME 都係會包括埋突發性維修GE 你又唔可以話佢無寫ge
佢條約入面一定有寫 如果唔係佢一早比人告左架啦
回復 支持 反對

突發性係 連捉外掛都算突發性ga話 咁真係呆晒
第一 已經講jo e隻game唔係o係香港台灣為首個地方出 其他地方ga aion 外掛都好多 都捉jo唔小 大陸上萬人
       要捉外掛已經唔係突發 是必然的 除非佢e為香港這個外掛聖地的外掛玩家玩aion不會用外掛
第二 已經罵過不小傻代理 為什麼官網要和game一起維 加上 佢維game捉人要維埋官網?
       玩家突然上不到game 唯一可以知咩事只有上官網睇 官網都維埋人地點g你維幾耐 維d咩
       要玩家幾分鐘試上一次?
第三 我確定有唔小日子維上1小時 有次 2點維 我3點10分上都開唔到game o係佢個防外掛程式到連唔到
第四 要令外掛玩家門 唔用外掛掛錢 月費已經好有效 每日定期維已經起到作用
       一日都玩唔夠ga角色可以帶來多小收入
最大問題係 o係官網你睇睇 7月 (22) 24 25 27 28 (29) 31 ,8月 3 4 5 10 11 (12) 一直維 咁你不如開張明義話每日都維唔好 (*括起係星期三維護)
如果咁都可以入突發性問題ga話
咁突發性e個詞一係就要重新定義 一係就係台灣對e個詞同香港ga定義唔通有好大分野?
回復 支持 反對

突發性係 連捉外掛都算突發性ga話 咁真係呆晒
第一 已經講jo e隻game唔係o係香港台灣為首個地方出 其他地方ga aion 外掛都好多 都捉jo唔小 大陸上萬人
       要捉外掛已經唔係突發 是必然的 除非佢e為香港這個外掛 ...
霍仔 發表於 13-8-2009 00:33

第1,你明唔明咩野叫突發性,如果你唔明既話我講明d俾你聽,即係突擊,突然地去捉外掛,題外話,隻隻game都有人捉外掛嫁啦,侵犯自己公司既利益唔通唔捉咩?

第2,唔係官網維護,正如你所講,玩家上唔倒,當然上官網睇咩野事,你估官網預你好大流量?咁多人上個官網,人地台灣都幾萬人連去啦,你估你係香港連上去會連倒?

第3,我次次都係10分鐘後一連即入,次次都係,你連唔倒應該係你上網公司既問題

第4,官網依家有免費7日7小時既試玩,大陸工作室一次開夠4-6個ac一齊上線掛,我手練1日升20lv都賺倒40-60萬既收入,佢4-6隻一齊練即係過百萬既收入,如果冇人突發性去捉佢地,佢地1日轉一次錢俾主ac你估下個問題會幾大?咁亦解釋左點解佢次次都係差唔多中午個陣先維護

總結來講,官方都係為左自己同埋自己客戶既利益做野,你又想冇外掛,又想日日上足24小時玩既,你可以選擇去玩單機game,正如你所講,隻隻game都有外掛,冇付出點來收獲呀?俾少少耐性啦
回復 支持 反對

呀生 突發性唔單止單單解 突然發生 而且表示發生ga果樣野係mo預計到
大多事件發生都係o係好短時間發生
就比個例你 e生做個手術 手術入面預計病人可以會流血不止
咁ga手術時 病人流血不止就唔係突發性問題 因為已經預jo有機會發生 也應預先有準備
但如果個病人做做下手術出現心臟衰竭 咁e個就會係突發性問題 明未
o係沒預計出現的情況下 出現 時間上是較短 有齊e兩個元素先可以叫突發性

仲有你有mo計錯野呢 你1日可以 20lv 打可以有40~60w 咩新手體驗比你上20lv? 你果1日玩jo 7小時20lv?
訓醒未 11 lv 之前如果可以有40w 我個角色唔駛咁辛苦打錢打裝la
7日內 7小時上線時間 角色到11lv 是但一個到達都唔會有得玩 g d又唔g d

加上你話個個上官網攪到佢個官網hand埋 e個係你自己諗ga ja
個網有咁易爆? 次次都爆? 維完game又即刻mo事上到? 唔好玩la
回復 支持 反對

樓上個位,你都識咩野叫突發性啦,梗係冇預計倒先叫突發性嫁啦,而我所講既突發性係講你冇預計倒,唔係官網冇預計倒,官網梗係預定好時間先講維護嫁啦,佢唔想俾你知先叫突發性呀ma,唔通話定你知幾時突發性維護咩,咁就唔叫突發性啦

跟住就係升lv方面,我承認我錯,但係又突顯左一樣野,即係大陸方面係買晒包月掛外掛既,如果你合作d,耐性d等官網鎖佢地咁佢地損失咪仲大.(即係冇左你所講既升到11lv就冇得玩既問題),再者,11lv之前要有40萬容咩易?10lv轉左之後去採集整藥,1日內一定唔止有40萬囉

最後,你成個post都係建立係冇證據既野之上嫁啦,你諗d野咪又係建立係估估下之上,起馬你真係有晒圖做證先好插人地公司啦,我來回你post都係出於好玩同無聊既姐~"~
回復 支持 反對