查看: 4902|回復: 10
收起左側

[抱怨專區] 買碟裝 裝都未裝就彈個錯誤比我嘆

關閉 [複製鏈接]

就係上面張圖 有冇人幫下我   我window XP
回復

如果你想知佢講咩,可以用APPOLOCALE開

APPOLOCALE可以將程式以特定語言開 ( 例如轉做中文繁體 )

至於APPOLOCALE,上YAHOO打就有

希望幫到你
回復 支持 反對

係倒返轉
唔好用 applocale
回復 支持 反對

係倒返轉
唔好用 applocale
APTX4869 發表於 21-8-2009 14:18

即係點?可唔可以說明一下

=======================
今次到左係安裝程序果度有果段錯誤訊息..
回復 支持 反對

我指叫佢用appolocale =  =係想睇下佢個訊息講咩

你用appolocale轉岩語言, 睇到佢有咩錯誤  先可以對症下藥

add我msn吧  ken42491@livemail.tw
回復 支持 反對

我指叫佢用appolocale =  =係想睇下佢個訊息講咩

你用appolocale轉岩語言, 睇到佢有咩錯誤  先可以對症下藥

add我msn吧  ken42491@livemail.tw
左從乂唯軒 發表於 22-8-2009 03:42

appolocale撻Q....

轉左都咩事都冇

===========五分鍾後============
呵 好玩啦今次,
我刪左APPOLO之後又裝到喎
不過今次裝唔到係D:\
佢話唔夠權限,
咁請問除左揸手之外,仲有咩解決方法?
====================================
好! 佢好野! 我裝C:\算
回復 支持 反對

又係個AppLocale累事

將我個附件解壓放去C:\WINDOWS\AppPatch\並且取代就可以了

唔想放自己整一個都得,首先去C:\WINDOWS\AppPatch\搵一個叫AppLoc既TMP檔案

點右鍵>開啟檔案>永久用記事本黎開左佢,開左入去可能會見到「▊」或者「空格」,將佢刪哂佢

之後關閉並儲存,之後按AppLoc右鍵內容係「唯讀」位置打剔,再按確定就可以了

方便起見都係DOWNLOAD我舊附件比較好!

AppLoc.rar

78 Bytes, 下載次數: 409

回復 支持 反對

將我個附件解壓放去C:\WINDOWS\AppPatch\並且取代就可以了

唔想放自己整一個都得,首先去C:\WINDOWS\AppPatch\搵一個叫AppLoc既TMP檔案

點右鍵>開啟檔案>永久用記事本黎開左佢,開左入去可能 ...
Nelson 發表於 22-8-2009 12:33

太遲啦....
成個APP比我用unlocker刪左
之後安裝都冇亂碼
而家咩都搞掂哂
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

唔想放自己整一個都得, ...
Nelson 發表於 22-8-2009 12:33

我岩岩裝1.5都係咁 用左你個方法就ok了
其實點解applocale今次會咁既??
如果下次裝其他野有差5多情況 係唔係用你個file cover多一次就ok??
回復 支持 反對