查看: 6738|回復: 10
收起左側

[新鮮試玩] [小龍殺龍編]魔物獵人Frontier Online

遊戲名稱:魔物獵人Frontier Online
測試會員名稱:炎龍
官網:http://mhf.gameflier.com/index.asp

遊戲類型: MMORPG
遊戲封測日期:CCB完結~CB:8/10~22/10

星評
  畫面:★★★★☆ (5星為滿分)
  內容:★★★★☆ (5星為滿分)
  操作:★★☆☆☆ (5星為滿分)

(本人係無手制測試情況下玩)
  整體:★★★☆☆ (5星為滿分)
電腦配備要求:官方無放因此請大家DL LE個程式測試
                   http://w1.loxa.com.tw/ss159/game/000.rar
                   解壓縮後用applocale打開,

之後會出現下面張圖
                   注意紅色框框的位子,往上拉

可以看到電腦的硬體
                   只要全部是○/△便可以玩0.0

(有△不用管 有打X的就要CHECK下那一個打X)

P.S.即使全部都打○了,可以玩是沒錯
但小龍不保證能玩得很暢順

各項翻譯
OS(作業系統)
DirectX
CPU(處理器)
計測周波数(處理器頻率)
メモリ(記憶體RAM)
ハードディスク(硬碟容量)
ビデオカード(顯示卡)
サウンドカード(音效卡)
ネットワークカード(網路卡)
マウス(滑鼠)
ゲームコントローラ(遊戲控制器:手把)
日本語入力システム (日文輸入法)

遊戲介紹:魔物獵人中分別有十一種武器~
             分2種職業--------槍手和劍士
             當然~不是只能擇一種職業,而是任你配合任務和隊友而去

換裝備
             十一種武器當中分別有單/雙手劍.大劍.太刀.大槌.長槍.銃

槍.狩獵笛.弓.輕/重弩

感想:雖然係過左ccb咁耐先介紹~但我相信大家熱情都無減反增=口=
       今次測試mhfo本人深深有一種感覺係.....囧...我再次掉進了收集
       素材的無間地獄~~~同PSP收集素材做裝一樣...剝皮剝到你傻
      本人為左做大怪鳥裝(人有我有心態)....硬磨左幾日大怪鳥
      做到之後真係有D想淚奔= =+
      魔物獵人Frontier Online 絕對歡迎一D 有耐性同得閒到無野做的
      人玩
     今日~你殺左龍未阿=口=XD
     (P.S唔好殺我~雖然...我叫炎龍~但係唔係雄火龍>口<)

到時CB 小龍會馬上為大家~~~追蹤>口<
                                                            喝!吃我一記閃光彈!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 +25 收起 理由
JSN + 25 內容精彩

查看全部評分

回復

唔好咁啦你地...
官網都post錯...
叫我點比分=v=
回復 支持 反對

55 你應該比日本ser個官網
回復 支持 反對

cb係吾係姐係可以申ac
回復 支持 反對

回樓上:
係可以經活動去申請cb激活碼
但係最近個個放acc活動係10月7日結束左啦
你要等等佢會唔會再出活動放cb碼
回復 支持 反對

有個問題
請問隻大怪鳥好強嗎
打幾日先出倒一set裝@@
定係佢要收好多好多料先出倒一件
咁唔化算我就唔玩喇xd
回復 支持 反對

回樓上
唔係好勁姐=口=XD
因為ccb係限制時間開放好似18:00-00:00
得6個鐘~加上我on唔係好耐~因此打得比較耐-口-
另外一開始無咩人打大怪鳥~故無隊打-口-
要等到d人差唔多HR先可以打同有隊出
係個人同時間限制搞到我打得慢姐=口=
唔洗怕怕-0-
回復 支持 反對

咁都好d,另外我想問d怪係咪好似大隻左
我睇你最後一張圖
覺得隻雀尾好大
回復 支持 反對

回樓上
唔係好勁姐=口=XD
因為ccb係限制時間開放好似18:00-00:00
得6個鐘~加上我on唔係好耐~因此打得比較耐-口-
另外一開始無咩人打大怪鳥~故無隊打-口-
要等到d人差唔多HR先可以打同有隊出
係個人同時間限制搞到我 ...
翼風 發表於 9-10-2009 10:03

...好想玩- -但係冇認證碼...
回復 支持 反對

翼風出左MHF 咁我唔出= =我重想住出TIM 本身
回復 支持 反對