打印 上一主題 下一主題
收起左側

有空的樂古朋友...得閒既話入一入黎好嗎?

關閉 [複製鏈接]
冰月兄 果然係版主 我之前個post既野都記得...首先好多謝你甘詳細既解說...
係...我沒佢msn...但我有比過我msn比佢...佢都有add左我了近排...但佢係果d10年唔上1次既人...所以都係沒咩用...by the way,佢都有比佢電 ...
瀟雨 發表於 6/11/2009 07:26 PM

簡單d講,去追的永遠都係無問題,因為我相信追求者永遠都肯去付出
但由此可見,佢電話個度仲係俾唔晒你,已經存有一定既介心
而且你都知佢其實係無可能唔收你份禮物吧,想必女孩都唔會咁輕易俾個男仔叫去d無人既地方(?)
不過呢個都唔重要

不過我承認呢排因為考試放早既問題..所以傾多左...亦都成日係放學果陣搵佢...但我平時番全日果陣我反而好小搵佢...有時1日都係傾唔多過10句...有時直程沒傾過

女仔對忽冷忽熱是絕對唔好受,就如msn下線的人永遠不知道上線的人等他多久,感覺還是不好受
有時你能夠肯定佢會做的事,就別多此一舉了,對於這樣子的女孩,有時還倒麻煩

小弟都係果類重視學業既人

這個她知道了沒有?

我唔係果類痴身既人

唔痴朋友的話就花多d時間痴下佢吧,但當然要睇佢受唔受,唔受既話就免了
回復 支持 反對

21# 冰月~
-口-電話沒比哂 代表有介心? 何出此言? 但佢唔係隔好耐先比1次...佢係每1日比1個號碼比我的...

女生對忽冷忽熱不好受-口-? 那我怎樣辦/___\...我對這方面沒有太多經驗...我只會哄人...卻不會追人..

佢知唔知我係重學業既人? 我諗都知...因為我有幾科既成績係班中/級中都算出名...我諗都算知呱?仲有...我記得我有同這女生講過...我平時不常玩電腦和出街(當然,這是事實) 我大多留在家中溫習/看書...她知不知道我是重學業的人...重要嗎-口-?請指教..

冰月兄你要我多痴佢?for example? 但是多些痴她好嗎?

小弟太多唔識做既地方...還請冰月代為指教
回復 支持 反對

如果佢知道你多數以學業為重,佢會有可能諗你會否因為學業而離開佢,都說過了,過了中五後大家去向不同

而且俾電話都要1日1日咁俾,你呀媽俾零用錢你都唔會1日俾10蚊你啦係咪?

關懷她多一點吧,當然要在她願意之時
回復 支持 反對

如果佢知道你多數以學業為重,佢會有可能諗你會否因為學業而離開佢,都說過了,過了中五後大家去向不同

而且俾電話都要1日1日咁俾,你呀媽俾零用錢你都唔會1日俾10蚊你啦係咪?

關懷她多一點吧,當然要在她願意之時 ...
冰月~ 發表於 6-11-2009 22:53

我諗我大約都明白既,,,
回復 支持 反對

關心同時都唔好迫得太緊=[
要做到收放自如-.-
回復 支持 反對

關心同時都唔好迫得太緊=[
要做到收放自如-.-
冰月~ 發表於 7-11-2009 11:07

好抽象--
回復 支持 反對

其實 樓主 係未代會考生...
佢注唔注意 佢d成績?

仲有 我以 旁人既角度黎睇, 我覺得你 先鞏固 好學業 和她保持朋友關係
會考完, 再追佢…
你都話佢知道 你係注重成績的人....

不過當局者迷,呢點 我絕對身同感受...
回復 支持 反對

其實 樓主 係未代會考生...
佢注唔注意 佢d成績?

仲有 我以 旁人既角度黎睇, 我覺得你 先鞏固 好學業 和她保持朋友關係
會考完, 再追佢…
你都話佢知道 你係注重成績的人....

不過當局者迷,呢點 我絕對身同感受... ...
p445hkk20001 發表於 7-11-2009 18:06

首先...多謝你既回覆先...
佢都係一d重學業既人...雖則我係重學業...但我係果種平時上堂訓覺...但考試成績同上堂唔成正比既人-.-...
學業...固然要理...而且...我依加最多都係做朋友關係...根本沒得再進一步住...我有諗過...考完ce先再去馬...但...講句唔好聽...萬一我地其中一個考得唔好...上唔到中六...甘果陣又點呢?
by the way...我暫時都沒諗到考完會考甘遠...我唯一希望既...就係希望佢知道有人係關心佢...呵護佢...就算要我維持朋友關係...我覺得都沒咩所謂...
回復 支持 反對

愛情本身就抽象--
個d咩,淡淡既愛就係咩深深既喜歡=.=
睇到都o咀=[
回復 支持 反對

愛情本身就抽象--
個d咩,淡淡既愛就係咩深深既喜歡=.=
睇到都o咀=[
冰月~ 發表於 7-11-2009 19:45

哈... 甘呢d係人地既睇法姐... 話哂每個人對愛情既價值觀都唔同~__~
回復 支持 反對