查看: 12084|回復: 35
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[新鮮試玩] 夢之希望Online

遊戲名稱:夢之希望Online
測試會員名稱: JSN
官方網頁:http://seal.gamecyber.net
遊戲類型:3D MMORPG (可愛風格)
遊戲狀態:遊戲公測中
星評(5星為滿分)
  ◎畫面:★★☆☆☆
  評分原因:講真,呢隻Game其實已經係進入歷史遺物既級別,所以呢....畫面評分我就唔多講啦,大家應該心裡有數.不過佢D角色都算可愛既=v=

◎內容:★★★☆☆
  評分原因:先講講職業,隻game有6個一轉職,150lv後每個職可以再有2個2轉職,仲有一個就係初心者唔轉職,到120LV可以2轉流浪者,真係多唔可以話多,少唔可以話少.講到技能,我就覺得真係少左d,基本上個個職業都係得2~3招攻擊技,一直打打到上150lv先有得轉職多2~3招,講真真係太少....不過好彩,隻game有個連技系統,打怪果時可以禁A,S,D黎連技增加輸出,而且變化都幾多下,不過你禁唔禁到又另一回事啦XD除左職業之外,仲有一個寵物系統,玩家打怪有機會打到D種子、蛋等等既野,裝左係身之後就可以即刻養嫁啦,不過隻寵唔會幫你打怪,佢只會好似D裝備咁幫你加攻加防,不過佢隔4分鐘就會叫你喂野食比佢,咁你就是但比D垃圾佢食啦,佢乜都食,例如屎咁啦XD

◎操作:★★★☆☆
  評分原因:係操作方面,佢可以比玩家自由咁更改遊戲入面既熱鍵設定,令玩家可以依照自既的喜好黎設定熱鍵.不過隻Game入面無導航系統,所以做任搵NPC既時候就只可以上去D資訊網搵啦=v=.除此之外,隻game仲有一樣好奇怪既野,當你入到game,你係game入面滑鼠既速度會修改,所以mouse用慣好快既玩家一開始會好唔習慣

◎整體:★★★☆☆
  評分原因:我覺得一隻歷史遺物級別既3DMMORPG仲會有人代理,即係話佢既吸引力都幾高,而且小弟覺得隻Game耐玩度都算高,不過前幾日GC搞過野,搞到掉寶率低哂,耐玩度真係唔高都幾難...

電腦配備要求:
最低需求
CPU
600 MHz
VGA
GeForce 系列
     或
     ATI RADEON系列
RAM

建議最佳配備
CPU
800 MHz
VGA
GeForce FX5200
    或
    ATI RADEON7000系列以上
RAM

遊戲截圖: (必需最少有大圖 4 張,而且必需是測試員親自於遊戲內截圖)

對此遊戲的感想/經驗:
呢隻GAME雖然計時間既話真係歷史遺物級別,但正如我之前所講,佢點都有佢既吸引力,就算佢只係隻MMORPG(即係傳說中既升LV打怪game),對於其他玩家黎講,可能佢從未接觸過呢隻GAME感興趣,又可能係佢第一隻GAME,亦有回味既價值。

教學連結:
.:::希望汁.館:::.

*希爾特邊境*

都是台灣的攻略網 所以有部份會與香港版不同

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復

我一入見唔到有任- -
立刻0ff唔玩-,-
回復 支持 反對

小弟佩服= =
我一入去完全上唔到手,打好耐先升到一個lv
唔知係小弟問題定係點[[bao_29]]
回復 支持 反對

畫面一般  唔夠Q

見版主黎支持下@@
回復 支持 反對

新手引導完全不足 =     =
一開始都唔知去邊到接任
回復 支持 反對

係咪好易升嫁= =?我想知多唔多人玩姐=.=
特別鐘意玩d多人玩ge=
畫質好似唔係幾掂=luna都好過佢
回復 支持 反對

係咪好易升嫁= =?我想知多唔多人玩姐=.=
特別鐘意玩d多人玩ge=
畫質好似唔係幾掂=luna都好過佢
mui1388ken 發表於 31-1-2010 11:34

呢隻Game主打呢種風格 =    =
回復 支持 反對

JSN的寫法好過太多人了=[

證明不是我要求高吧?

但要學下排版

D字縮埋一舊舊..我唔想看=[
回復 支持 反對

正重新嘗試中加入夢之希望...
回復 支持 反對

佢既任務的確無提示..
所以只可以去資料網搵
---------------------------------------------
小雲要幫我加分呀...
咪只係得我一個無分加好唔公平>"<
回復 支持 反對