查看: 4402|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

關於時光機呢樣野

關於時光機
如果整左出黎  咪可能有2010之後既人?
如果有既話  點解佢唔一早飛返黎  教我地整
咁樣我地就可以仲加快可以返去之前既時間
仲有  如果有既話仲唔一早出左黎話比我地知所有未來會發生既事情
仲有  有時光機姐係點?  整左時光機出黎既話會有兩個太陽系?
定係點樣平衡?

定係已經有左時光機  其實外星人=未來人?
佢既樣唔通係太空衣?...一定要著呢件先可以通過時光機?(因為時光機可能有D好強大既力量)
定係佢想黎話比我地知既野  但係一一比美國扣起哂?

時光機呢樣野真係一個好矛盾既問題

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
守衛~朗 + 5 原創內容

查看全部評分

回復

我睇過本書 好耐了 忘了半  係霍金的  
時間係第4維既野( 1係線 2係面 3係體 )
要一d有好大力量既野先拉曲到空間上既時間  例如黑洞

你所講既兩個太陽系  我自已就覺得
你在唔同既時間睇到既一樣野 唔代表係兩樣野
例如 你朝早睇到個太陽位於東 同黃昏睇到既太陽位於西
唔同左位 但其實係同一個太陽

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
守衛~朗 + 5 很好的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

其實對於改變過的講法我有d唔明
就例如咁講a的我係30打爆左個花瓶,我用時光機返返過去更改b的我打爆花瓶的動作,但係做完e個動作之後我要返回到a的我本來在的世界吧(不然我可不能a的我跟b的我一同存在在一個世界吧),但係e到就出玩左問題啦.因為我更改左過去所以我係未來a打爆左花瓶的世界就不會存在吧,那麼a世界的存在就被完全的刪除了吧變成了本來就不存在的未來,那樣a世界的我就不會出現,更不會去改變b世界的我的錯誤,
就同樣道理,因為沒有a的錯誤,那麼我們會用時光機去改變過去嗎?改變了過去那麼錯誤的a的我又去了那呢?
所以結論而言過去是不可能的~

但如果未來証明了過去是可以改變的話,那麼就代世界本來就存在著所有的可能,就是說例如世界本來就有a-z的可能會發生,但是我回到過去改變了的未來本來就存在了的吧,我改變的是什麼?平行世界就是這樣一回事我是這樣想的.世界就好像一裸樹一樣,每當我做一件事的時候,他的全部可能性的未來世界就會同時存在,原點為0結果有1-4,我在結果4的世界想改變過去而回到0,但是改變了世界我做了希望是結果1的回答,那麼我是回來了結果1的世界,而結果4的世界可不會因為消失,而是一直存在,只是沒有了結果4自己的未來(就是說這樹的4號分枝不會再生長)而所謂結果4的我的改變未來不就是他自己的意識去了結果1的世界姐~但是要想想結果4的未來並不是消除,而是把結果1的未想加上自己的存在吧~

就是說所謂的改變未來不就是把自己的存在重疊在自己平行世界的自己身上?而錯誤並沒有改變?

所以所謂時光機的原理係唔係應該係穿越世界而唔係時間返回呢?

以上為個人意見~~

評分

參與人數 1樂點 +94 收起 理由
守衛~朗 + 94 個人意見

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

外星人=未來人?
回復 支持 反對

我聽老師講過 佢話有科學家研究過時光機e樣野(穿越未來的) 時光機系以光速飛行 一般人系承受吾到呢種咁高速ge速度         其實我都吾信有時光機e樣野 (不過都希望有xd) !!
回復 支持 反對

- -真唔真的0.0?
回復 支持 反對

如果 時光機 可以往返過去...去未來...
咁個個殺完人都用時光機返未來.....!?
回復 支持 反對

時光機返唔到過去

只能穿越未來
我記有人講過
回復 支持 反對

聽講其實每一年既時間都係同時進行緊
即係2011年而家既我 而家既世界一路運行
2012年既世界都o係呢個時候運行緊
所以如果2011既我去左2012
咁2012既我就會去番2011
*P.s.因為左邊冇左一樣野 右邊多左樣野
咁右邊就要搵番樣野黎平衡番左邊