打印 上一主題 下一主題
收起左側

關於時光機呢樣野

樓上的講法我都有聽過0.0世界就好似一部電影咁~一開始就有晒所有野以及可能性~我地只係係時間線(電影底片)上跑的一個格,咁樣講地姐係所有野都一早決定好晒~世界就好像一部放唔完的電影一樣係咁重播~咁又幾時先完呢?~
我地的三次元世界可能係3個原則來維持的,一係時空,二係時間,三係存在以上3三,如果時光機係平行世界的旅行機咁0.0係A世界我的的存在就會失去了吧0.0一個人的存在緊係唔緊要,但係太多人進行平行世界的旅遊的時候三次元E一個三腳桌係唔係好可能會發生崩壞?
人可唔可以穿越光速好難講0.0,係大氣中我地就無可能姐(會裝空氣阻力燒焦=w=)但係係真空可呢?我覺得係太空中如果燃料夠的情況可能可以,因為無左空阻物質就可以無限加速吧0.0
而真空唔得的我地又可唔可以以進入平面宇宙前進呢?係平面宇宙因為咩原理都未確立情況可人應該可以行得比光更要快
而且事實上要加速到光速唔難~難在去邊搵咁大的能量?
回復 支持 反對

其實都有依個可能~~UFO可能係時光機~~
回復 支持 反對

如果未來有時光機and末日
我就覺得其實外星人有可能=未來既人類
因為如果未來有末日 人類可能會離開地球 去其他星球
而人類會為了適應 而變成外星人的樣子
外星人又有可能會坐時光機(UFO)去過去既地球 就好似考古學家咁
如果以上推論係真 可能而個宇宙有其他人類
回復 支持 反對