查看: 23244|回復: 31
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[推介遊戲] 封魔幻想online(3月13日 更新左人物加點法)

遊戲名稱:封魔幻想online
測試會員名稱:豆丁123
官方網頁:http://www.mochagame.hk/exonline/
遊戲類型: 3D
遊戲狀態: 公測(3月8日)
星評 (5星為滿分)

◎畫面:★★★☆☆ (遊戲介面 畫質 動作流暢度 角色造型 背景 物品造型等等)
  評分原因:真係好到冇頂(冇咁勁-.-)人物做得幾仔細,但係有d 都唔係幾好~眼 個d冇咁好
等等~

◎內容:★★★☆ (任務、系統、主線故事、職業、技能等等)
  評分原因:e個game係冇分職業,只係分人物.13lv~14lv 會開始有個副本!!! 之後就慢慢玩!

◎操作:★★★☆☆ (固定鍵 快捷鍵 自動導航 按鍵流暢度等等)
  評分原因:快捷鍵出技 只得3個._. 唔係幾好,仲有係要按z,x,c 攻就係a,s,d,f,g, 搞到好似好難玩,但係地圖有自動導航,新仔可以放心玩

◎整體:★★★★☆
  評分原因:e隻game同樣有pvp副本 個d 幾好玩,仲有自動導航放心玩都仲得-0-加埋做新手任 e經達到10lv左右~

電腦配備要求:等等

遊戲截圖: 等等~

對此遊戲的感想/經驗:
e隻game係我玩緊既game第2隻好玩~可能因為我睇co-co,因為e隻game係又漫畫變成一隻game,一開頭又有3個人物比你,技能做到幾lv又送比你,新手教學完善, 包你一聽就明!
(因為可能公測冇幾耐..bug就多多, 家上開得2個ser 搞到係多人個陣lag到死死下..)

我家下得個幾lv so仲味打哂._. 請等待

教學#4
人物加點法#5
回復

個官網load得好慢...
回復 支持 反對

個官網load得好慢...
◆-`Man〞 發表於 8-3-2010 20:32

因為大量大士玩/開ac,搞到個網 塞住哂._.
e家個game 新手村好lag(我唔係好lag),但係一換村 唔lag了!
回復 支持 反對

好快加圖

新手村教學:
1開頭會見到1個人 有1個[!] 你行埋d 同佢傾計(空白) 之後慢慢跟住佢做!!!
做到唔g幾lv就會有技能,之後你去做任
(唔知地圖d人物係邊既話係地圖有個N 你按住佢 之後有個人物表慢慢搵,之後有個剪咀係你個人物地下到 跟住佢慢慢行)
做到10LV 你就可以 同信箱講野 就會有一個盒 之後按背包打開去~!
就有封魔裝!!!
之後就可以換村架啦!!!
------------------------------------------------------------------
回復 支持 反對

HP=生命力
POWER:靈力=MP
力量:物理攻擊力
體質:提高血量,HP回復速度
智力:提高技能既攻擊力
敏捷:加物理爆擊率,MP回復加快
精神:提高出技能既攻擊力

人物點數加法:
藍曦明:
開頭:
hp:545
POWER:100
力量:10
體質:8
智力:5
敏捷:8
精神:5

hit少但係攻擊高,應該重點加(主)力量同(副)體質,如果PVP為主就加敏
但係本人覺得力量 先係最好既加法!
------------------------------------------------------------------------------------
尼路:
開頭:
HP:427
POWER:130
力量:5
體質:5
智力:8
敏捷:10
精神:8

hit高  但係技能要全中先 傷害先高,如果仲一野,就會扣好少,so尼路應該(主)加智力,但係尼路血都唔係好足夠so都要(副)加少少體質,pvp就加敏
後期既尼路回power相當快,再加上尼路出手快收手快既(按鍵G)攻擊 再用加全智技能既尼路 要秒怪 不是難事
-------------------------------------------------------------------------------------
赤羽健一
開頭:
hp:400
power:120
力量:5
體質:5
智力:10
敏捷:8
精神:8

睇能力赤羽健一 血量,體質同力量 係相當 少 再加上赤羽健一係冇近攻,但係e 一點對戰場上好大幫助例如就咁遠射唔洗扣血...
但係遠攻都唔係扣好多so都係要(主)加智
---------------------------------------------------------------------------------
全人手打._.
回復 支持 反對

我只可以話= =
已經...好好架啦
只小冇某會員咁- -
自己打既50字一樣冇- -
但如果有100分- -
20分一樣冇- -
回復 支持 反對

我只可以話= =
已經...好好架啦
只小冇某會員咁- -
自己打既50字一樣冇- -
但如果有100分- -
20分一樣冇- - ...
[HK]賢先生 發表於 8-3-2010 21:47

你想講咩呢-0-
其實我味打哂,努力升LV!!!
回復 支持 反對

畫面我覺得只有3星...

這game打鬥太生硬..

so玩左陣唔玩了~
回復 支持 反對

你想講咩呢-0-
其實我味打哂,努力升LV!!!
豆丁123 發表於 8-3-2010 21:48
我想問下..你問唔問咩叫測評- -同埋
唔好好似我咁
問咩答問
回復 支持 反對

我想問下..你問唔問咩叫測評- -同埋
唔好好似我咁
問咩答問
[HK]賢先生 發表於 8-3-2010 21:49

咩叫測評._.
(只係想叫人玩下e隻game._.)
回復 支持 反對