收起左側

[抱怨專區] 現在是否無好玩ONLINE game(遊戲抱怨區)

當然唔係啦 只要你覺得好玩 就OK
同埋Online Game呢味野 都係屈錢嫁啦
但你覺得有樂趣既 我諗都會甘心同佢買下點數/遊戲錢

講真Pc Game的確比online game優勝 因為比online game公平D & 用錢無玩online咁多
但最尾一句 遊戲係人玩 唔係遊戲玩人 所以唔好過份晒錢/沉迷<---但你自認有米既 你都可以晒既~
回復

我喜歡online原因是有其他人聊天XD~
單機永遠只有你自己玩,後來有些有部分可以線上對打功能~

不知誰人發明的"商城收費"搞到online game走樣....
代理商是商人,當然會代理賺錢最多的game~
搞搞下就只代理一大堆商城game~
當初好像是用了"免費"這字眼來吸引玩開月費game的人~
現在搞到一看到商城制就怕~

這情況玩家也有責任的.......
尤其亞洲地區的玩家~
外國歐洲美國的人是不是教育比較好一點?
他們也明白玩是要付出的.......
但亞洲不少玩家有些給人感覺是"免費"是應該的=.=|||||||||||
最後近期的商城設計是--->迫你付款玩下去~
那不如去玩月費.....
不是沒有好game
而且很多人不想去玩收費game
有質數的game一定是收費的~
沒錢誰去修好程式?沒錢誰去維護伺服?

最後沒人想玩收費的,那麼代理商怎可能去代理收費game?
結果問題又回到玩家身上.........
回復

睇預告MOVIE 果時有D超正既GAME 極度自由....但係又要比月費...一係就得D 廢GAME..廢到咩咁...又係打怪升LV 冇乜自由果類..真係失去哂信心.
回復

睇預告MOVIE 果時有D超正既GAME 極度自由....但係又要比月費...一係就得D 廢GAME..廢到咩咁...又係打怪升LV ...
imsillykin 發表於 24-4-2010 17:19

真不知你們是怎想的..........
又要好又要免費,你去開發吧!
沒資金想搞什麼也不可能!
現實一點好不好?
月費是永遠平過商城收費的!
又不想花時間打寶,又說只是打怪升等是廢game...你自己搞一隻出來啦=.=

這個世界是沒有免費的午餐,玩什麼也要錢的!
日後出的商城game一定強迫你買點(你不買的話不要玩)
要不然代理商是開善堂咩!沒錢賺怎會去代理?

要多變設計的game是有,你們會去玩咩?
你只識玩打怪升等game,
EVE你有玩嗎?D&D online改了商城制你有玩嗎?
星戰Online,魔戒online,FF11...等等你有去玩嗎?
沒代理不等於沒有,這些game玩法很不同你有去玩過嗎?
他們也有試玩天數的!
最後介紹多一隻收費但有中文的----->Guild Wars
你有去玩過沒?
這些不少是不以升等打怪沖裝打寶類型,
你確定有試過嗎?

只不過很多人說:[沒打怪升等沖裝=不用玩]
事實上以上說的game起碼有2-5年歷史不等......
見到收費就走的話就不要說沒有好game
沒打怪升等沖裝的話自然有另一種玩法吸引人玩~
不然它們為什麼可能支持到2-5年還有一大堆人玩?
你看亞洲的商城game,有哪隻可以2年以上不倒的?

出去外面看看什麼才是真正的online game吧!
你不跳出去,代理商永遠只代理商城game!這也是事實!
回復

唔會考慮玩其他online
等期待韓版online
回復

你看亞洲的商城game,有哪隻可以2年以上不倒的?
天外,巨商已係例子

商城有商城既特色,最主要係,唔係有hkd玩晒既就有人會繼續玩嫁啦~
回復

你地覺得SD好唔好玩我聽人講話打任都可以拎a機 唔一定買點先勁係唔係ga
同埋E幾日有時我去網吧見到好多大人細路玩我前2日左右見到網吧有10-12個學生玩緊SD
其實SD係唔係真係咁好玩?
回復

你地覺得SD好唔好玩我聽人講話打任都可以拎a機 唔一定買點先勁係唔係ga
同埋E幾日有時我去網吧見到好多大人 ...
艾爾凡斯.艾力吉 發表於 29-4-2010 18:52

太閃我唔鐘意. 加上如果就咁出GUNDAM會好好多--

SD怪怪的...

加上太多高手屈新手 搞到無引-,-

回題. 我而家玩緊AION同信長(誤

AION 收費. 玩頭果12LV真係幾好玩.
買完一包點, 諗住長玩既時侯. 就覺得悶..(囧囧囧.
感覺可以玩翼既地方得好小地區.
而且做任同好多免費GAME差唔多.
畫質係好. 但係最後我都係哂左110$- -
回復

希望 (國際板)

我 開頭得 $0   玩到 $1E

完全沒有買點 (要用信用卡...美金)+買Game錢 (GM一看到有人賣Game 錢,馬上Delete Game 錢  AC)

基本上 日日有活動
回復

其實 家下RF都係一個選擇黎架 又冇外掛 希望會有人回歸RF啦
回復