樓主: ttimecrisis4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] 世紀帝國版之真三國無雙5—長阪之戰(最後一次更新中)

仲有少少bug..
d英雄/士兵無啦啦周圍走..
完全唔理/殺主角-,-
smionchiu 發表於 12-6-2010 23:41

英雄應該唔會嫁wo- -'

你話敵人d士兵同英雄?
回復 支持 反對

仲有少少bug..
d英雄/士兵無啦啦周圍走..
完全唔理/殺主角-,-
smionchiu 發表於 12-6-2010 23:41

會唔會係ai的問題咋?
不過,仲有bug(劉備對落的據點好似復唔到血)
的確,主角太強了,有降低血攻的必要,另外可以的話在時代方面差距set大d,
以及加入護衛以取得平衡(有護衛,主角不用太強)
回復 支持 反對

會唔會係ai的問題咋?
不過,仲有bug(劉備對落的據點好似復唔到血)
的確,主角太強了,有降低血攻的必要,另外 ...
cycbobby 發表於 13-6-2010 00:04

只係set左自已會回血,因為只係單機games- -
主角太強惟有降低,若冇左回血個bug應該好dd

另外敵人方面會稍左調整
回復 支持 反對

僧侶方面…一開始可以改做大地之母先
殺據兵長再轉番比1P
你怕比D弓兵殺左D僧…咪整主角去左"指定位置"先轉番比1P囉…
回復 支持 反對

巳更新左,更新了:

1)  裝備武器系統
2)  裝備武器系統的音樂
3)  LV SYSTEM
4)  長阪橋樣子更改
5)  趙雲的生命值和攻擊力減少了
6)  密技的啟動方法增加
回復 支持 反對

玩左,的確有D位改善左,一開頭難打左D
到後來都係覺得太強了
我一開始選龍眼
到最後攻有成1300幾(3招ko張遼)
其實每次升LV d 攻唔駛咁高
同埋過橋後路線好易(只要硬闖2個據點就ok)
仲有之前講過在劉備附近,過橋(not長阪橋)後的據點依然復血不能

其實有據點回血,攻擊唔駛咁高,+70幾夠ko d卒仔就ok,
同時低攻先顯得出高防的優勢

不過點都好,都要多謝你的努力,繼續支持,加油!
回復 支持 反對

岩岩玩完更新版@@唔小心死左3隻村-0-"
難玩左好多@@,不過攻擊力真係太高喇,反而應該改下改到血多攻少會較好
為什麼每次佔據據點後,同盟d兵都唔打人??
我睇過你d觸發事件,你係出兵個度無set設定區域,搞到所有兵企係度唔打,俾敵人打都唔還手!
這個改改佢...
另外張飛走出黎都唔係幫拖既??企係度,見到兵都唔打?_?
希望你修正一下@@
繼續支持你的作品@@加油^^
回復 支持 反對

岩岩玩完更新版@@唔小心死左3隻村-0-"
難玩左好多@@,不過攻擊力真係太高喇,反而應該改下改到血多攻少會較好 ...
RAUL07 發表於 13-6-2010 23:45

我發左先知道有問題= =

聽日先再發過- -'

thx=]
回復 支持 反對

我都係真三國無雙超級fans~~
樓主加油唔好放棄呀~~

我尋日都玩過,見頭樓上有個話硬闖長板橋後面果兩個據點就直接帶村民去關羽水軍果度逃脫,但有冇諗過可以好似無雙5果陣咁~~將d村民唔好set做1p,set做劉備軍,set個時間/set當趙雲行去某隻村附近,果隻村就會定時自己開始走~~令1p真真正正要保護村民,而可以防止等趙雲殺齊晒前面所有兵先再控村民行,當然咁既話就可以比d村多少少血,但咁樣好似可以增加個難度d同埋有挑戰d~~
又或者可以加強下長板橋下果兩個據點入面d兵種/能力,等人要兜路行去右面果個據點,因為原本橋下果兩個據點係用黎比曹操帶大軍追劉備果陣用黎快速追趕劉備用

不過都係個人意見,不喜勿插
回復 支持 反對

我都係真三國無雙超級fans~~
樓主加油唔好放棄呀~~

我尋日都玩過,見頭樓上有個話硬闖長板橋後面果兩個據點 ...
ho1102 發表於 14-6-2010 10:09

但若果要set d 村民比劉備就唔知點控制
回復 支持 反對