打印 上一主題 下一主題
收起左側

[討論] 起d新的英雄

cycbobby你有無msn 你比你msn我ok? 我想頭多多 但唔想做劇

有幾個建議:
狼騎可以整行快d  攻高dd
騎狼勇士(狼+村)   騎狼劍兵(狼+劍兵勇士) 騎狼護衛(狼+條)可以整行快少少
騎狼斧兵(狼+斧)  騎狼弓兵(狼+強弩)

象騎行得慢 但800血 30左右攻
騎象勇士(象+村)   騎象劍兵(象+劍兵勇士) 騎象護衛(象+條)可以整行慢多少少
騎象斧兵(象+斧)   騎象弓兵(象+強弩)
回復 支持 反對

回復 30# 烤肉
所以我目前都係整下D複製英雄...
融合下d能力同改多d不同形態的原有英雄....

回復 31# soukachon712
騎狼兵.....好似有D怪.....^.^
用基本觸發循環指派D狼去某D兵度
可唔可以做到"狼護衛"的效果

象騎....我都想整but能力有限
象的戰力本身好BT,除低防被招外已接近無敵....
我完全不懂MPS,AGE都係識少少...
要做你上述的"騎乘兵種"實工程浩大..要畫圖但我唔識..
以我能力未必做得到兼做得掂~sor
不過都多謝你寶貴的意見~THX
MY MSN: cycchowyiuchug@hotmail.com
歡迎找我傾下~俾多D意見我Y
回復 支持 反對

新英雄...不如整個用長槍的英雄- -

火槍都得架XD

我成日都覺得  點解無用長槍的英雄0.0
回復 支持 反對

火槍兵-艾爾 120血  25攻  3近和遠防
西火之神  200血  22攻       3近防 5遠防
火槍管理員(土火) 300血  22攻    4近防 2遠防
農家軍瑪莉(貞女樣 長槍兵) 150血 16攻  2近攻 5遠攻
政府軍瑪莉(貞女樣 戟兵) 180血  16攻 3近攻 5遠攻
回復 支持 反對

除了單位, 其實還可以考慮增加科技,
要知道觸發事件不能夠直接增加裝甲和射程,
科技就可以幫到很大的忙。
回復 支持 反對

回復 35# nomygf
但如何才能弄到在control的位置度多個掣俾你去開發科技?
我始終是AGE的初哥XD
我明白可以在文明的特殊能力進行修改...
但現階段我還未想到要整到如騎士時代咁大規模....
第一階段只係想在基本的單位例中整多d新野....
令整劇不用那麼單調
不過下一階段可能就是你說的"開發科技"
都多謝大大寶貴的意見~THX a lot!!^.^

之前提及的變身系統~我還是搞唔掂~整唔到你俾我果個dat檔的效果
可以教教我嗎?
~THX a lot!
回復 支持 反對

努力努力,搵到點變話比我!
回復 支持 反對

回復 36# cycbobby

注意 Class 需要是 51 , 而且填上 轉換單位的內部 ID
這樣基本上沒問題。
回復 支持 反對

回復 38# nomygf
我試過了,但一按即"彈".....X.X
回復 支持 反對

關於新增科技,我想問我直接用觸法去研發科技會唔會導致彈機?
回復 支持 反對