打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲修改] new mod自家製~有得down^^(22/8更新版)

回復  sorpack個ser
在你選了AOC個folder,墳了"copy to all civilization (expect graphic)"後
按了2個"sa ...
cycbobby 發表於 11-7-2010 16:32

thanks!  成功鳥  原來個window神神地 重開機無事
回復 支持 反對

回復 11# sorpack個ser
"了"...速成碼是"弓弓1"....請不要"說"粗口...=.=
~plz
你可以告訴我你是用1.8定1.6....
我開唔到1.8...一直用1.6
你windows係用XP嗎?
回復 支持 反對

我是xp  1.8我有時都開唔同  我用1.6    我其他版本都好易彈
回復 支持 反對

樓主加我msn啦 tom7.12@hotmail.com 我加左你啦 你無埋 你加我吧
你個哥是用舊版重組資料庫改的嗎   不要用哥個重組資料庫改 哥個有d不需用來做劇情的東西 例如d人的死屍 同埋哥個是英文      希望你可以整到有中文版和英文版兩者之分
加油!
回復 支持 反對

回復 14# soukachon712
我覺得AGE係幾好用....爭左你有無去鑽研...
你話AGE有d不需用來做劇情的東西..
應該是"AGE有d不需用來整單位的東西",對吧..
但如果唔用AGE,我又點知d投擲物係點加入單位度?
我鍾意既...可能整個單位扔條屍出黎攻擊呢.....講笑XD
況且我只懂用AGE,MPS真的不懂....
AGE剛才上手,又要學過套software....還是待我全懂了AGE先..
中文版和英文版兩者之分...其實無分別...只係個internal name用中文or英文而已

THX for your opinion(好土的oral用語XD)
我add左你la....有咩單位想整找我吹下~
回復 支持 反對

我想問下點解我開新單位no.866 save完之後  係ge2就睇到有新單位 但是之後用AGE1.6就睇唔到有新單位
之後我係age 開多一個單位 個no.一樣係866  之後入aoc就彈game
回復 支持 反對

回復 16# sorpack個ser
看來已死檔了...你的AGE是否再開不了?
1.複製原本的back up,取代你"Data"folder中的"empire2_x1.dat"同"empire2_x1_p1.dat"
(這是我為何大早叫你整定大量back up)
2.加入新單位的竅門:盡量不要按insert等加入空的單位,因為你不知aoc單位有d咩預設野,你未必知道要點入同未必記得去入,所以宜用複製單位
     點選你擬複製之單位,然後按"ADD",
    改完"65535"同名後按update,然後按save(有dat果個)
    選擇empire2_x1.dat,取代佢
    (其實AGE一開始叫你選folder,之後每次開AGE,load出來的dat檔都是empire2_x1_p1.dat)
之後的工夫都是入攻防資料同單位能力,最後用GE2作修改....之前有講,此不詳述
回復 支持 反對

我試過再download重組資料庫  再改  都係一樣:<
回復 支持 反對

回復 18# sorpack個ser

你加了單位後有沒有按"update"?
仲有,你AOC是用1.0定1.0C?
回復 支持 反對

真的很用心
回復 支持 反對