打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 對現時既網遊非常心淡(更新左兩隻本人最愛既OG評價)

心淡的玩家肯定不止你一個
時下的網遊只單單是注重畫面這一環
可取之處在那裡?
特別...的地方在那裡?
對於有多年玩網遊經驗的玩家們來說....這些的網遊可玩性直接插水到零分
給你練到封頂那如何?
玩家們要的只是内容而不是要單純練功的網遊
真的....請代理商/設計團隊...不要再用這一些不用月費但直接賣神裝網遊來愚弄大眾和玩家們
更不要以"賣弄色情"作為賣點...
一次一次再傷玩家們的心了
=================
我跟樓主一樣...心淡了ORZ
所以我現在是滾回去玩單機(e.g left 4 dead2)跟web game了
回復 支持 反對

大多類玩家悶都係因為自己一個玩,
自己一個想試新Game,
試到悶又say good bye,
不停試新Game,
新Game無出得感快,
無新Game就開始話悶.

每次想禁入D舊Game玩,
禁入去之前又回想到隻Game悶.

十個有七、八個玩家都係用呢種心態玩Online Game.

我講過,
玩番你最耐玩ge Game,
係隻Game到識人,
一有fd同你玩,
你就一定唔會悶.
回復 支持 反對

潛左水好耐,上泥講下野先...
----------------------------------------
首先,我認為一個可玩的遊戲唔可以冇左以下幾點:
1. 要控制遊戲幣流量平衡。
2. 在追求畫面的同時,不可放棄內容。
3. 以收費制來管理遊戲和收入,原因如下:收費制遊戲的管理程度比較良好。
4. 拒絕多開
5. 商城不可有影響玩家屬性和經驗值等東西
6. 有良好的交友系統
7. 有一些玩家互動的小遊戲(主要作解悶吹水之用)
-----------------------------------------------------------
以下是作為一個成功的遊戲,要有以下幾點:
1. 限制上線時間,令各階層人士均可玩到,令人人所玩的時間都一樣,不會出現24小時幫練情況(基本上冇可能,限制時間=限制收入)
2. 可以多點親民,令玩家知道他們是被人注重。
3. 保障玩家有bug而導至物品/經驗等問題,可以有一個合理的補償。
-----------------------------------------------------------------------------------
以下是作為一個香港人,
(個人喜好)
只有一點:

好心你咪搞咩代言人啦(有代言人的game我多數唔會玩)
通常係d game冇實力,老版怕冇人玩,先會搵代言人吸引玩家。
你地睇下wow.魔力,童話,巨商,天外,天堂等等.. 呢一D 風魔一時的遊戲其實都冇請過代言人。
雖然好多都未落左,但係咩GAME都會有佢的game齡,只在乎長定係短。
就算你搵代言人,都唔該搵d正常小小,咪搵d <女神>級人士泥啦。
有時間搵代言人出鏡,不如講下你隻game有咩好玩仲好啦。晒氣!

---------------------------------------------------------------------

我e家冇再玩online game啦,間唔中都會上泥下有咩玩ke..。可惜次次都係:game就冇,但次次都見到呢d帖。

我e家基本上係玩(DOTA類/區域連線/單機)遊戲。(信長,aoc,英雄無敵等等..)
回復 支持 反對

最主要唔係Game問題,
如果隻Game差,
無人玩ge話,
公司會去改(唔改只係公司白痴),
主要玩家唔識用第2個方向玩Online Game.
#22講左
回復 支持 反對

最主要唔係Game問題,
如果隻Game差,
無人玩ge話,
公司會去改(唔改只係公司白痴),
主要玩家唔識用第2個方向 ...
Sl0veR 發表於 31-7-2010 01:42

唉..你都識講啦.. 試game都試唔到一隻正常game

次次一入到去我第一時間就係上官方網睇下特色。
但係無奈的係: 我成日都會見到 自動打怪,3D高畫質 等等野..

如果試到好玩GAME我通常都會係第一時間CALL FD玩..。可惜冇
回復 支持 反對

唉..你都識講啦.. 試game都試唔到一隻正常game

次次一入到去我第一時間就係上官方網睇下特色。
但係無奈 ...
hichan1994 發表於 31-7-2010 01:45

呢樣只係公司白痴,
玩家心態改左,
自然多人玩Online Game,
多人玩就有推動力,
無人玩ge公司都唔想用腦,
照舊出就算~
回復 支持 反對

講真...你諗一諗下點解外國game同亞洲地區出的game的分別點解咁大?
e.g:"激戰"點解人地買斷一個acc要成$320咁貴都有人買係因為佢的確係唔單單係純練功....而係你玩主線可以同人組...自己配技能....夜媽媽玩主線果時無人組隊咁點算好?無問題...佢npc隊員都準備好俾你...玩爆左主線咁點先?你可以去玩pvp...公會戰果d...人地細心到咁...你有無諗過?

直到現在激戰重係無汁...可想言之佢的實力
現在重研發激戰2中....可見佢的實力
點解代理商唔試下以玩家的角度去看看呢?
另外...#22果位朋友
玩game識朋友的確係好
但係...唔通佢唔玩你會跟住唔玩咩= =+
再加上.....現在出的game幾乎係大同小異
某A GAME出完...大受好評
之後某B game照抄到十足十
你再去B GAME到玩...你會否覺得有新意?
總言:現時大部份的GAME只係為呃錢而出
回復 支持 反對

未來的方向必定是低要求 高水準.
不是高要求 低水準
回復 支持 反對

一生人之中遇到最好玩既mmorpg
得幸福online(戰棋式回合制,有pk國戰,任務副本)-.-
不幸比戲谷玩謝左
而我又唔識睇日文,搞到冇得玩......
隻game真係好正-.-招招都打到自己友,要講合作同走位~.~
一走錯位 一係比人打一係打中自己友
國戰又唔會點比高lv屈,一隊 5打5可以取長補短
個人覺得呢d先叫正
果d咩咩武俠遊戲?
唔該唔好開咁多-.-好多人一早玩到厭.......
我3,4年前已經對武俠遊戲無興趣......
依家部機都冇online game係到-.-
幾年前已經對依家既online game冇咩興趣.......太唔好玩.......
回復 支持 反對

講真AIKA真係幾廢
果時我玩果隻GAME成個公會過去玩
玩左幾日就DEL哂GAME

彩虹係我其中一隻最愛GE GAME

E+玩緊FEZ都有2年都未悶  所以就重未心淡

另外樓主可以試下玩STARCRAFT II
玩下就知咩係高水準GE GAME
E+公測免費  我都玩緊
回復 支持 反對