查看: 12080|回復: 9
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] [改版進行中]@@史上最29既水村@@ [1oo%好玩] >>有圖<<

~~新版預告~~  >>全新地形<<
(更新:16/8/2010)

@@史上最29既水村@@ 作者: thomas94 , 平民
@@史上最29既水村@@公測版ver 07.scx (55.04 KB, 下載次數: 3578)

[投票比意見] @@史上最29既水村@@ 鬼兵模式

地圖介紹:
123567p要防守2hr
48p要係2hr之內捉到123567p
本圖鬼兵採用升級制度
一定好玩@@

>>>村<<<(123567p)
你地既火炮英雄 = 國王
村有無限資源
可建火炮塔,箭塔,生兵,出船黎守住鬼既攻擊
村民擁有購物區
每10分鐘得1隻村民作購買用
每50kill都會得1隻村民
可以買船,弓兵,火槍,塔....etc 攻血
夠哂打王用@o@
ps.中間有個冰島,比村玩船戰用,冇陸路入

>>>鬼<<<(48p)
鬼需要自己挖資源(如果要大量資源既話要去村區挖)...升兵種..升時代
時代只是為了科技,可升可不升

兵種升級方法:
1,先看兵種後的遺跡 (顯示升級所需資源)
2,將"升級用"(國王)放到"升級處"
3,遺跡上會建立九環(代表升級成功)
4,將任一單任(快村們)放到兵前,便會生兵

!!鬼兵升級注意事項!!
。一定要由1lv升上5lv...唔可以跳升
。係隻國王入牆(升級處)升級..唔係入去隻兵度
。遺跡寫住係升級要既資源
eg.西火後面戈個係升西火既資源,唔係升帖戈個
S-stone 石 W-wood木 G-gold金 F-food肉

---------殺敵獎勵-----------(鬼)
25-500G
50-1000F
75-1000S
100-村民+500W
150-1000W+1000S
200-村民+1000G
300-1000F+1000G+1000S+1000W
500-1500F+1500G+1500S+1500W
800-村民+2000F+2000G+2000S+2000W
1000-村民+3000F+3000G+3000S+3000W
=====鬼王出場時間=====
0:15    精條 + 戰船
0:25    匈輕騎 + 火戰
0:40    戰矛 + 運輸
0:50    精哥 + 維船
1:10    精戰象 + 龜船
1:20    精中連 + 重弩
1:30    成吉 + 李臣臣
1:50    車車 + 運輸 + 神風 (最終鬼王)

有咩意見/bug係度講~ or pm thomas94/平民

----更新----
公測06版
-增加說明
-增加鬼兵區視野
公測07版
-修正4p血牛問題
回復

haha我又要加分
回復 支持 反對

其實我未玩過喱d game ,一定要多人先玩到?
回復 支持 反對

咁多樣劇情我得村逃未玩過- -"
所以都唔知點玩 脫了節...
回復 支持 反對

如果唔係地圖d地型問題,我一早出左水村啦- -
觸發再多,地型簡陋,還是一個敗筆啊
回復 支持 反對

咁多樣劇情我得村逃未玩過- -"
所以都唔知點玩 脫了節...
RAUL07 發表於 13-8-2010 20:52

唔係好多之麻= =
最麻煩都係升鬼兵...
係封建村既進化版xdd

如果唔係地圖d地型問題,我一早出左水村啦- -
觸發再多,地型簡陋,還是一個敗筆啊 ...
青山院長 發表於 13-8-2010 21:42

咁你覺得呢個map點@@?
回復 支持 反對

有無咁29,水村係我味玩過既野
回復 支持 反對

咁你覺得呢個map點@@? ...
thomas94 發表於 14-8-2010 01:48

講真, 地型麻麻, 有一種講唔出GE奇怪感,
而且, 某一D地方真係好求奇...

我個人認為:
48P個基地好似大得濟
用得太多海牆, 可以試下用乾草堆、古頭石等等GE野
既然資源無限, 甘就唔好放D金、石、果樹係個MAP度, 如果係想做裝飾, 都唔好亂甘放...
地圖上有幾多ge塔牆, 唔知係咪同觸發有關, 但如果你係用黎裝飾, 小心d用, 塔牆果個陰影可以係一個敗筆
仲有好多空位可以善用

至於劇情/設定/玩法等等GE野, 無意見(我未玩過而個MAP的XD)
回復 支持 反對

回復 8# MingB
這種玩法的圖,只有綠亞村逃跟這張
所以我把這張看成綠亞村逃水上版
回復 支持 反對

就黎改版啦~~支持下啦~~推番上page1 =3=
回復 支持 反對