打印 上一主題 下一主題
收起左側

[討論] 想搞活動但係又無頭緒, 入黎比啲意見啦!

關閉 [複製鏈接]
回復 20# jsnjsn761
"此句表示波比書蟲泥架XD"
首先..我唔係書蟲...只係我睇書比你多而已
難不成個個讀高中的都被低form指是書蟲??XD

歷史劇有歷史劇的原則...對吧....
處處老作出來的歷史....就不是歷史吧....

製劇比賽ma...jason圖已勝一籌XD
ps.美國投下原子彈致日投降...只係其中一因素而已
"好似美國投下原子彈落日本到 , 點知日本人知道就立即投降 , 原子彈就沒有炸了廣島,長崎 , 仲可能令日本人轉為聯軍反攻番@@"
呢句好有問題......jason你鍾意就同我拗la...XD

仲有咩活動可以搞@@
電影製作比賽,
四格漫畫(戰役)接力畫,
一map多故事創作比賽@@
回復 支持 反對

回復  jsnjsn761
"此句表示波比書蟲泥架XD"
首先..我唔係書蟲...只係我睇書比你多而已
難不成個個讀高中的 ...
cycbobby 發表於 3-9-2010 00:09

原子彈係炸左先投降喎=="
不過有好多學家都話無炸,因為炸左既話廣島同長崎唔會咁繁華-,-

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
nomygf + 10 熱心討論

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 22# RAUL07
嗯..這是我所指的,
另外,日本人轉為聯軍....呢樣真係無可能..
因為日本當時計劃係征服世界...點會肯加入盟軍?
其次,日本投降最大的可能原因,係國力耗盡+戰力遠少於所佔之地+失去軸心國支援
原子彈當然係其中一重要原因
要知道,日本投降係在德國投降之後的事....;P

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
nomygf + 10 熱心討論

查看全部評分

回復 支持 反對

有活動搞架 XDD

招人一齊轉玩SC2,   或者聯署unban 我舊account.....

我舊account 其實有好多好有用既文章可以參考
XDD
回復 支持 反對

其實我唔主張大家合作去整一個劇, 因為我認為劇情係要特然有靈感先去整,
無端端叫你在限期內整一個劇情出嚟實在無乜意思

另外, 抽水 is not allowed. :lol
回復 支持 反對

跟翔鷹的舉辦四格漫畫大賽也許可行喔~
以AOC來製作四幅圖,再合成一連串故事,成為四格漫畫
這不但考驗到作者的創意,還考驗到作者的製劇/畫圖功力!
加分可分為:地圖,故事,創意等
有趣的可加多些分,參賽者每交一幅四格將有10樂點(另加的是獎勵)
最後集合一起,投票選出最優秀作品!

我製了一個四格出來俾大家看看!若能實行,請發揮你們的創意。
介紹:馬車工人載貨上山,可是體力透支,令馬車倒退,剛剛有一個路人走過,意外便發生了!

其實還可用photoimpact等軟件修改,另外亦可加入文字說明
四格內還可加入介紹(在帖中)

評分

參與人數 1樂點 +20 收起 理由
nomygf + 20 很好的意見

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 26# RAUL07

我以為個車撞死個人= =
建議可以自己在旁(或圖中)加少許文字
例如這圖在第2幅可以加:「無力上去啦..」
第3幅就加「哇哇! 滑了下去呀!」
回復 支持 反對

回復 21# cycbobby
20!我係要講"好似美國投下原子彈落日本到 , 點知日本人知道就立即投降 , 原子彈就沒有炸了廣島,長崎 , 仲可能令日本人轉為聯軍反攻番@@"點呀????XD
(我覺得你唔解我既意思 , 原先係話你下下都叫人睇歷史 , 似書蟲)

回復 24# 西門
我都成日去網吧玩SC2@@

回復 26# RAUL07
好似好簡單咁既- -"(應該加埋地圖美觀咁...)
回復 支持 反對

回復  RAUL07

我以為個車撞死個人= =
建議可以自己在旁(或圖中)加少許文字
例如這圖在第2幅可以加:「無 ...
chickenpie 發表於 3-9-2010 16:07

其實係我懶得打字= ="
之前那幅放了舊版本,所以好怪,依家放了修改版,應該似少少-.-
回復 支持 反對

建築物模型設計+_+!
不如幾樣都做- -"
同埋黎個創意觸發都好~姐係特別的玩法之類?
回復 支持 反對