打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] - [AOF] 費基希亞之【火】 完成 + [歡迎修改] 香港地圖

點比錢NPC架?

去到 水神 同 查理斯 果場戰爭,
水神講完「....準備好沒有?」就彈機。(看savegame)

回復 49# collins4321
先去 單人遊戲 -> 標準遊戲 -> 隨機地圖 -> 開始遊戲 -> 棄權及返回主目錄

就ok嫁喇!

2.gax

802.04 KB, 下載次數: 5

回復 支持 反對

知道點解會彈機,

囧...我明了
回復 支持 反對

輸入 7 之後無故事聽

技能6 原本應該係食藥? 不過我用技能6既時候會用左金鐘罩

個劇唔錯啊, 可惜因為BUG暫時只係玩左一半,
音效方面都好細心, 祝你快d解決d BUG 啦
回復 支持 反對

因為我懶得濟,用左舊的AI上傳上黎(因為後來先加聲效7)

食藥變左金鐘罩..會唔會係因為禁得太快-.-?
(AI:輸入3 = 5肉, 輸入6 = 4肉5木)
回復 支持 反對

回復 54# 孤星月淚
唔清楚, 可能真係我禁得太快
回復 支持 反對

我就係怕你地玩完一次因為bug玩唔到落去, 就算我再放清了bug版,
你地都唔會再重玩一次, 所以我起完成劇之後親身試左6次, 希望可以清晒d bug
點知都係奶野... 果個位明明我試過冇事, 忽然又會個「指派物件」冇左個目標
真係認真吹漲
回復 支持 反對

放心, 我會再玩
打爆機先評分
回復 支持 反對

版大做的劇情還真不錯玩喔~

做這個真的不簡單~要花上不少時間才能完成@@

但我想建議一些內容:( 相信能改良這些會讓劇情更好 )

劇情建議內容

《 第 1 點 》

一開始進行任務時,如果怪沒有被殺完的話就不會進行下一步~

這邊看能不能設計讓怪盡量別跑太遠,能在指定的區域範圍內就好。

因為我玩的時候打一打有的怪~跑到別處或躲在角落這樣還要繞回去找...

後來我打了POLO才發現怪物躲在哪裡XD= =

《 第 2 點 》

任務提示可以再多一些 ( 能寫在提示攔那邊其實會更清楚的@@ )

《 第 3 點 》

穿裝備,可以的話 其實我覺得加入訊息顯示效果會更佳

→ 例:( 訊息提示 )  穿上XX裝備 / XX裝備脫下

《 補充問題 》

I. 一開始載入的地方,直接點戰役會出現【 彈機 】

如果去點【 確定鍵 】就不會彈了。

II. 存檔後讀取會【 彈機 】= =

《 分支任務問題 》

NPC:「 軍天

條件:「 給他700黃金,AT+2

問題:「 請問要如何進貢給他黃金??

回復 支持 反對

有d難玩....可能我開頭升得唔夠高lv吧...
打綽正那29時火神死了
最衰加攻機率很低=,=
回復 支持 反對

回復 58# p12312342

1. 其實我已經故意開左好幾個觸發避免這個問題- -
   可能因為選了難度為最易/易, 敵人的同伴被打時, 敵人也無動於衷- -
2. 我懶 因為我已經著手於其他的事情(新劇, 研究緊mod) 我不想再加了-.-
3. 都是懶-_-

分支任務
你係dl左我第一個上傳檔 定係 宜家呢個-,-?

回復 59# collins4321

這場戰爭的難度其實好難掌握- -
沼澤下方一條路底下其實有幾隻兵可以招攬成為2p (要起殺死20幾隻雙手劍兵之前做)
那麼勝算會大好多
回復 支持 反對