打印 上一主題 下一主題
收起左側

有點心灰..依加完全5知點好

關閉 [複製鏈接]
咁依家一定好了解對方啦 ? 問題算係解決咗啦 ?
寬衣十八醉 發表於 30-12-2010 21:59

未.....佢覺得我5了解佢
回復 支持 反對

未.....佢覺得我5了解佢
小星琳 發表於 30-12-2010 22:01

有冇諗過第一次係點樣一齊 ? 之後又點解分開 ? (講緊第一次咋 ~)

到依一刻, 你仲係覺得自己唔了解佢, 咁又真係有D問題喎 !

你又覺得佢了唔了解你呢 ? 係唔係兩個人都面對咁嘅問題先 ?
如果只係單方面, 咁之後嘅日子要更加更加用心啵

同埋, 其實你地依家過成點呢 ?
回復 支持 反對

有冇諗過第一次係點樣一齊 ? 之後又點解分開 ? (講緊第一次咋 ~)

到依一刻, 你仲係覺得自己唔了解佢, 咁 ...
寬衣十八醉 發表於 30-12-2010 22:04

UM......點一起我忘了....
但我個次同佢係因為我覺得我對佢來講好似可有可無咁....
早上1個sms....悶打來....訓之前1個sms...
得閒就出下街咁.....
番學又小講野...
佢高我1級....撞見只係你眼望我眼......
我真係接受5到....所以分手了
可能佢覺得佢好了解我掛.....
但我覺得又5算....
不過是實就係我真係5了解佢...所以我會比心機.....
我同佢依加都係sd下sms....
佢知我明天要跑步又會關心我叫我5好去....
話我身體差.....
但冇傾電話lo...
我都5知關係算d咩
回復 支持 反對

UM......點一起我忘了....
但我個次同佢係因為我覺得我對佢來講好似可有可無咁....
早上1個sms....悶打來 ...
小星琳 發表於 30-12-2010 23:12

算係大家都覺得心入面有D野掛 !

講番第一次分開, 可以話係存在感唔夠, 可有可無, 即係你根本做唔到陪伴佢嘅角色
同佢一樣咁做, 都係大家幫來幫去, 咁樣先多交流, 多溝通

電話唔傾係你唔主動定佢唔鍾意先 ? SMS其實幾恰人, 因為短短一段文字, 好多野都難以表達 !
傾電話會有節奏, 聲線, 語調等等變化, 都有助了解對方 ~ 例如平時出街你可以一聽佢語氣就知佢諗緊咩, 知道佢諗法, 大家配合可以好D

講幾多年都係呢句, 拍拖係兩個人嘅事, 互相配合係必須
況且你都意識到問題應該喺大家了解不足, 又或者有誤會, 但係冇講清楚就變成唔多願出聲

佢識關心你, 證明你們之間仲係有愛嘅, 未來日子可以試下比多D信心, 你好似成日怕散咁呀 !
你地D關係算咩呢 ? 有少少想講又唔敢講嘅心態 ! 好似某D說話, 一講咗就引爆炸彈 ?

你先繼續落去啦, 因為你再諗, 一時之間都做唔到D咩, 呢種情況係需要時間嘅 !
回復 支持 反對

算係大家都覺得心入面有D野掛 !

講番第一次分開, 可以話係存在感唔夠, 可有可無, 即係你根本做唔到陪伴佢 ...
寬衣十八醉 發表於 30-12-2010 23:19

講真我真係1個好5得閒ge人....
好多時候佢好想我陪佢....但我都冇時間陪佢.....
到我有時間佢又冇時間.....所以佢會經常陪怨....但我都好想陪佢.....   
周埋佢家人都想佢陪下佢地....
所以我晚上又5係好敢打比佢.....
怕煩到佢.....因為佢平均食飯時間係11點.....
所以就5敢打比佢啦......
回復 支持 反對

講真我真係1個好5得閒ge人....
好多時候佢好想我陪佢....但我都冇時間陪佢.....
到我有時間佢又冇時間... ...
小星琳 發表於 30-12-2010 23:41

咁又唔洗咁灰心, 好多人都係咁, 呢個係香港嘛 ~
要維持總有方法, 愛情真係冇咩限界, 唔知好定唔好, 總之愛情係任你, 要嘅就係兩顆心 !

先陪佢過左2010, 睇下可唔可以開開心心過 ? 比番D存在感佢, 有你陪佢會開心, 佢因你而快樂 ~

佢忙, 你都可以打個電話, 問下佢點辛苦, 有冇受人地氣, 有咩唔開心, 一齊傾, 齊齊面對囉 !
點解伴侶叫伴侶 ? 就係要陪伴架嘛 ! 放輕鬆, 經過咁多次挑戰你地依然喺埋一齊, 係幾難得嘅一件事

冇經歷過, 你地又點會有美好嘅回憶 ?

放心, 盡可能聽日陪佢一齊過 ~ (或者你地本來就已經打算一齊過 ? 如是者, 我蠢左)
回復 支持 反對

咁又唔洗咁灰心, 好多人都係咁, 呢個係香港嘛 ~
要維持總有方法, 愛情真係冇咩限界, 唔知好定唔好, 總之愛 ...
寬衣十八醉 發表於 31-12-2010 00:21

今日我仲要去練跑...
晚上父母好小比出.....
同埋我約佢一起都練...佢都話累推左我.....
回復 支持 反對

今日我仲要去練跑...
晚上父母好小比出.....
同埋我約佢一起都練...佢都話累推左我..... ...
小星琳 發表於 31-12-2010 08:34

最後一日都唔得 ? 有D可惜, 因為兩個人齊度過真係甜蜜D ~

咁身體要休息係正常, 你都體諒下佢, 睇下佢點解攰啦
亦可以喺佢話攰, 推辭你嘅時候, 你同佢約定下次佢要陪你練, 係兩個人之間承諾 !

話時話, 你父母唔放心交你比男朋友照顧 ?
回復 支持 反對

最後一日都唔得 ? 有D可惜, 因為兩個人齊度過真係甜蜜D ~

咁身體要休息係正常, 你都體諒下佢, 睇下佢點解 ...
寬衣十八醉 發表於 31-12-2010 18:17

可能係因為我得16歲又係全家最細個個啦....
回復 支持 反對

可能係因為我得16歲又係全家最細個個啦....
小星琳 發表於 31-12-2010 20:16

咁都無可厚非嘅, 重點係全家最細 ~ 好自然會覺得你係細, 即使你都16歲女
By the way 男方幾多歲 ? 聽你講落, 我覺得佢好似大過你2年左右咁樣 ?
回復 支持 反對