打印 上一主題 下一主題
收起左側

[禁止修改] [單人RPG]刀客傳說系列:刀客傳說2 至 刀客傳說啟示錄

護送好難玩..有咩提示
RoyLo 發表於 23-4-2011 04:33

本人玩法:起初使用方型陣,令馬車以及重要的弓手可以得到保護~
破壞路障1後,將馬車以及爾續放在隊伍中的最後,因為之後這兩個傢伙會容易死 !
遇到攻城器時,運用弓手以最快速度破壞攻城器,滅少隊伍的傷亡 !
看到路障2後,立刻把整個隊伍轉換方型陣抵檔突襲騎兵,令到馬車以及弓手們可以得到保護~
破壞路障2後,又將馬車以及爾續放在隊伍的最後,然後派出隊伍到森林屠殺吧~
留意重要人物血量就可以~突破森林之後,可以把隊伍轉換做方型陣,抵擋四面八方的惡魔~
最後破壞平衡之界,欣賞結局~

我建議茶兄可以將此遊戲改成多人連線的rpg遊戲
神乎棋技 發表於 23-4-2011 00:30

此戰役實在不適合多人
不會改成多人連線
回復 支持 反對

勁!!!好耐冇玩啦,
難得今次下載到==
回復 支持 反對

我玩完有問題...
同人連線玩其它/單人玩
一開波就有個刀客傳說2background music
播到咁上下,就變左Winning 7 ge music (笑左)
then係咁replay
我del晒個d 刀客傳說2background music 都係咁
點算...
回復 支持 反對

我玩完有問題...
同人連線玩其它/單人玩
一開波就有個刀客傳說2background music
播到咁上下,就變左Winnin ...
yin321 發表於 24-4-2011 02:07

呢個問題暫時無人遇過.................
試下重新安裝刀客2既戰役同音樂吧~
回復 支持 反對

回復 53# yin321

我覺得似係你聽刀客2 music 上左腦,
腦裡面不斷迴響多D  xPP
回復 支持 反對

回復 55# chickenpie
我玩evo 真係聽到....
回復 支持 反對

回復  chickenpie
我玩evo 真係聽到....
yin321 發表於 25-4-2011 01:29

有可能刀客2既音樂檔同winning 7既音樂檔錯誤同步導致....
重新安裝刀客2之後仲有無呢個問題?
回復 支持 反對

回復 57# 茶仔﹏。
唔掂 我唔係好明
點解我del晒 刀客2 ge 有關聲音檔
都仲有d music...
回復 支持 反對

護車去到打最尾哥到
D兵會係咁卡黎卡去
整到退又退唔到
衝又衝唔到
塞埋一堆
被D騎同投狂打
眼白白咁睇住佢地死
玩左3次都係咁
最尾玩到火
唔鬼玩
回復 支持 反對

護車去到打最尾哥到
D兵會係咁卡黎卡去
整到退又退唔到
衝又衝唔到
塞埋一堆
被D騎同投狂打
眼白白咁睇 ...
kokuka 發表於 2-5-2011 17:33

到達帳營後,我建議先儲存遊戲。
觸發設定了只要開始了護送任務後,就不能退後,沿路上打上去也是不能退後..
只要行到不能退後的範圍,觸發就會指派將你退後的士兵行到指定區域…

而且你應該運用弓箭騎士/騎士去優先破壞攻城器,戰役裏都提到攻城器殺傷力強大。

以下是護送任務攻略,希望幫到你~:
護送沿途可以運用方型陣去保護馬車以及弓箭手,令到弓箭手可以從隊伍中協助外圍步兵戰鬥...
這樣做的話可以令到傷亡減少。

遇到路障1時,攻城器會從旁邊突襲,用弓箭騎士可以解決…
而且盜賊騎兵會從隊伍的後方突襲,這時只要將馬車放置隊伍中間/前方,就可以保護馬車安全…
同時亦可以令部隊專心應付後方的騎兵…

破壞路障1後,可以先將馬車以及爾續停留在隊伍中的後方(這兩傢伙會容易掛掉),因為經過峭壁時會有攻城器從上高的峭壁攻擊隊伍,用弓箭手以及弓箭騎士可以解決…其他的士兵讓隊伍去屠殺就可以,屠殺完之後將馬車以及爾續再次跟蹤隊伍,然後再把隊伍轉做方型陣,之後沿途亦沒有什麼大問題…

遇到路障2時,在隊伍的後方會有盜賊的騎兵突襲,把馬車放置在隊伍前方/中間,之後再讓隊伍屠殺盜賊騎兵就可以…屠殺騎兵之後,將馬車以及爾續放置在隊伍後方,因為破壞路障2後,森林會有幾架攻城器,用騎士/弓箭騎士/弓箭手可以解決,解決之後就讓隊伍在森林屠殺吧…屠殺之後又重新將馬車以及爾續跟蹤隊伍,隊伍再轉換做方型陣,之後亦沒有什麼難關了,清理了惡魔精靈…再破壞平衡之界,欣賞結局。
其實這任務也不是太難吧~照攻略的話正常應該會夠打的~
回復 支持 反對