查看: 18022|回復: 27
收起左側

帝國文明的玩法+雜料

本人原版出版商玩到城堡時代
一開波無咩要做,就係起d屋升升d屋,英雄10級先升到黑暗時代,最快方法係係竟技場到玩玩,勝就一場到10級,敗就2-3場左右,同一定要起英雄碑(唔起後期一定後悔),到左黑暗時代,都係無咩野做,又係起d屋升升d屋,建議科技先升加資源的,最好就唔好打人地,因為係可以唔同時代都打得,例如人地帝王時代係可以打你黑暗時代,但係同國一定要同時代先打得,一定要升英雄碑先到下一個時代,到左封建時代,打英雄榮耀升級,每日可以打一次,帶咩兵可以唔死兵,等等先講,升科技唔夠錢?商人就是你的寶貝,把商人帶滿錢,行去名城一買,走去第二個名城一賣,金錢自然來,都係要升英雄碑,到左城堡時代,應該都有個紫將,主升紫將,又係要天天打榮耀,,一定要起英雄碑,起個分城升爆左加資源的屋,每2小時運一次資源,因為到左呢個時代升屋同科技要的資源完全不夠,又可以掠奪(如果唔怕人地打你,經常都係吹雞打),英雄都係要打榮耀升級,到左帝王時代,想怎樣玩也能,建議全爆遠程特種兵............(爆=出)

英雄能力方面:
先點力量,有個任務係升到個個lv就有裝,d裝要力量,呢d裝勁到神囧,30級果d唔好比自己用,比紫將用,最少升到408點力量,之後全點體質,因為408點力量可以用到70級任務個個裝(我玩緊個個服最高先係76級.........)

商人方面:
全點口才...............到了10-20級後,建議有各個國家都有一個商人,因為有個任務隨機要去到指定名城買指定的野先可以完成,每天一次,又係勁野泥(載貨勁個口才)

掠奪方面:
帶上1,2級兵掠奪(因為唔知人地有咩兵)

boss方面:
通常都會打你的遠程兵...........

竟技方面:
帶上你的最勁遠程兵種,特種兵優先,本人有招係可以大升30%勝率,不過我唔會講......

榮耀方面:
帶上最勁遠程兵種,特種兵優先,帶近戰唔死兵我笑,到左第二關(不是小關)用自動好易死兵..................

爆兵方面:
遠程優先.......城堡時代爆蝎弩,投石,比弓手強x倍,特種兵最勁

攻城方面:
無投石車到我割jj

國家方面:
咩國家又強同勁,我唔會講,講左個個都會做個個國家

神殿方面:
10000一次,買點跳關一定出紫裝.........

兵種相克:
1.騎兵克刀盾兵
2.刀盾兵克長槍兵
3.長槍兵克騎兵
4.近攻克弓箭兵
5.巨弩克投石車
6.巨弩無克星..........

注:1.演進完成後,資源倉庫將自動滿倉!時代演進按鈕位於屏幕的正中間上方............
      2.每天有一次扭蛋機會
      3.買點玩家建議封建時代先好買........

有咩唔明可以問我

回復

國家方面:
最強的應該是埃及吧
有錯請講
回復 支持 反對

我有d想做中國...
中國有冇咩野優勢?
回復 支持 反對

我有d想做中國...
中國有冇咩野優勢?
涼台 發表於 27-4-2011 19:29

我都係==
回復 支持 反對

咩國家最強講左個個都做佢,其他國家玩玩得毛..................
回復 支持 反對

咁我做中國...
好似唔錯咁...
回復 支持 反對

我玩波斯
回復 支持 反對

點加點??
回復 支持 反對

好有用, 多謝分享
回復 支持 反對

咩國家最強講左個個都做佢,其他國家玩玩得毛..................

無計家佢是最強ma
尋日是國服玩波斯同羅馬一齊攻我地埃及都可以守得住真是屈機
回復 支持 反對